Chiftele

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 28 Apr 2012 | 11380 vizualizari

 

La cererea fiului meu, satul de parjoale moldovenesti, am facut chiftele" ca la capitala" cum faceam inainta sa "cunosc" Moldova. Cu paine calda pe vatra au fost o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata amestec
  • 2 oua
  • 3 felii paine
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri faina
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele:

Painea se imoaie in apa si se  stoarce bine bine.

Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica.

Mararul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua.

Se pune sare si piper dupa gust.

Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.

Cu mainile infainate se formeaza chiftele.

Chiftelele se prajesc in ulei incins pe ambele parti la foc potrivit.

Cand sunt rumenite se scot pe hartie absorbanta.

Chiftelele  bune calde sau reci, simple cu mustar, sau cu garnitura si muraturi.

Noi am servit chiftele cu  paine calda si mustar.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga in compozitia de chiftele si patrunjel verde, tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor