Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă

de Bucataras in Porc, 9 Noi 2024 | 9862 vizualizari

 

Andra Mihail ne prezintă o rețetă de pârjoale - chiftele tradiționale, suculente și aromate, preparate după metode clasice din bucătăria moldovenească.
Pentru aceste Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă, sunt necesare următoarele ingrediente: carne tocată de porc, ceapă, morcovi, cartofi, pâine, ouă, verdeață și condimente.      

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă
  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapă mare
  • 2 cartofi medii
  • 4-5 căței usturoi
  • 1-2 felii pâine
  • ~100 ml lapte
  • 3 ouă
  • mărar și pătrunjel
  • sare și piper
  • pesmet pentru finisat
  • ulei pentru prăjit
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă:

Cum se prepara aceste Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă:

Pune pâinea la înmuiat în lapte.

Curăță și spală legumele, apoi rade-le mărunt. Toacă ceapă solzișori. Taie mărunt și verdeața.

Pune carnea într-un castron mare și amestec-o cu legumele, apoi adaugă usturoi tocat mărunt. Adaugă ouăle și verdeața. Condimentează cu sare și piper. Amestecă bine compoziția de carne cu legume.

  Stoarce pâinea și pune-o peste amestecul de carne. Compoziția trebuie să fie legată.

Formează pârjoalele de mărime potrivită, apoi tăvălește-le prin pesmet. 

Pune la încins ulei într-o tigaie și prăjește pârjoalele pe ambele părți, apoi scoate-le pe un platou cu hârtie de masă. Servește-le calde alături de pâine proaspătă și muștar sau după preferințe. 

Încearcă și rețeta de Pârjoale moldovenești cu carne de pui sau varianta de Chiftele de pește.

Îți recomandăm și rețeta de Chifteluțe marinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]