Varza a la Cluj cu varza murata

de poa in Mancaruri cu carne, 30 Apr 2015 | 13477 vizualizari

 

Varza a la Cluj este o reteta relativ usoara, dar care are ca si rezultat o mancarea satioasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 - 4 cepe in functie de marime
  • 450 de grame carne macinata (amestec carne vita si porc)
  • 100 grame orez
  • varza murata
  • 3 lingurite pasta de ardei
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj cu varza murata:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Varza murata se pune la desarat intr-un castron cu apa calduta. Daca ea este foarte acra, se va pune la desarat cu cateva ore bune inainte de a fi preparata. Se stoarce apoi de apa si se taie felii subtiri.

Se taie ceapa cubulete. Se caleste intr-o cratita adaugandu-se sare si piper (dupa gust) si 2 lingurite de pasta de ardei. Din cand in cand se adauga un pic de apa pentru ca ceapa sa nu se arda. Cand ceapa s-a calit si a devenit sticloasa, se adauga carnea si se prajesc impreuna  pana ce carnea isi schimba culoarea.

Separat intr-o alta cratita, se caleste varza cu o lingurita de pasta de ardei (dupa preferinta, in loc ce pasta de ardei se poate pune pasta de tomate sau boia) pana cand varza devine moale.

Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe cutie/punga.

Intr-o tava de ceramica, unsa in prealabil cu unt, se aseaza in straturi varza, orezul, carnea si apoi din nou un strat de varza.

Se da la cuptor: initial se pune folie de aluminiu deasupra urmand ca aceasta sa fie luata cu vreo 10 minute inainte ca tava sa fie scoasa din cuptor. In functie de varza, tava se lasa la cuptor aproximativ o ora.

Se serveste dupa preferinte: cu smantana, cu ardei iute proaspat sau murat.

Va doresc Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ca si condimente se mai pot pune cimbru, foi de dafin

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu carne de porc, o mancare satioasa si gustoasa