Castraveti murati

de Rocsi in Muraturi, 4 Sep 2010 | 14688 vizualizari

 

Este reteta ce mama mereu o pune...insa acum pun eu si folosesc aceeasi reteta pentru ca ne si plac si tin foarte bine,..pot sa zic ca am avut de anul trecut in toamna pana acum in iunie si nu s-au inmuiat deloc.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti micuti
  • 5 linguri sare mare
  • 2 morcovi
  • 6-7 catei usturoi
  • 1 ardei iute
  • marar
  • stejar frunze
  • 1 hrean
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

1.

castravetii se spala foarte bine.

se aseaza intr-un borcan de 5 kg.(sau puteti sa ii puneti in borcanele mici).

intr-o oala se pun 5 litri apa si 5 linguri de sare mare.

se pun pe foc si lasam pana da cateva clocote.

apa fierbinte se pune peste castraveti in borcan si se acopera cu ciolofan.

aceasta prima operatiune se face seara.

2.

a doua zi,dimineata ,se scurge zeama din borcan ,se pune in oala si se pune iar pe foc si se dau 2-3 clocote.

se toarna iar apa fierbinte peste castraveti.

morcovul se curata se taie rondele.

greanul se curata si se taie bucati.

ardeiul iute se curata de seminte si se taie bucatele.

usturoiul se curata si se taie felii.

acestea se pun in borcan .

apoi deasupra s epun si funzele de stejar,mararul si frunzele de telina.

se acopera cu ciolofan,se leaga la gura borcanul si se lasa pana a doua zi in bucatarie.

apoi ii pastrati intr-un loc rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mena29 1

06.09.2010, 18:31

Felicitari Rocsi

ionix 1

07.09.2010, 09:37

aştia-n saramură sunt favoriţii lui Bogdan... eu-mi pun de aia bulgăreşti... în oţet...

Rocsi 1

07.09.2010, 11:10

multumesc mena si adinacarla....tu mai puneam si eu in otet dar nu prea ne plac...ii preferam in saramura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]