A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv stelute, inimioare din...

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Intindem aluatul pe masa infainata si decupam stelute, inimioare, etc.,cu ajutorul formelor pentru fursecuri/biscuiti. La jumatate din forme, le decupam mijlocul cu o forma rotunda. Asezam...Citeste continuarea

Aperitiv chec Picnic

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Tocam cubulete salamul, pastrama, apio si ardeiul. Tocam marunt ceapa verde, usturoiul verde, loboda si feliem ciupercile. Dam cascavalul pe razatoare. Mixam bine ouale cu putina sare, apoi...Citeste continuarea

Cartofi cu rozmarin la cuptor

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Curatam cartofii si ii taiem felii mai mari. Intr-un bol punem pasta de tomate, piperul, ghimbirul si ardeiul boia. Adaugam si apa si amestecam bine. Adaugam in bol si cartofii si mestecam...Citeste continuarea

Dulceata de rubarba si caju

Postat de: ladydi in Dulceata / Gem

Punem apa cu zahărul la fiert si intre timp spalam rubarba si perele si le taiem in bucatele de cca. un cm. Dupa 10-15 minute de cand am pus oala pe foc, adaugam feliile de lime si...Citeste continuarea

Desert pasca cu crema de ciocolata...

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Intai pregatim aluatul : dizolvam zaharul in laptele caldut si apoi varsam deasupra pliculetul de drojdie uscata si lasam sa se activeze. Cernem faina intr-un bol, amestecam cele doua galbenusuri...Citeste continuarea

Desert prajitura israeliana de...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se topeste untul ( 50 gr.) la foc mic; in el se topeste ciocolata ( 200 gr.); se trage vasul de pe foc, se adauga smantana si se amesteca bine. Untul moale( 200 gr.) se mixeaza cu zaharul timp...Citeste continuarea

Spanac cu oua de prepelita

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Calim ceapa in ulei incins. Adaugam o cana de apa si spanacul spalat si tocat. Lasam 15-20 de minute la fiert. Transferam spanacul intr-un vas termorezistent, presaram sare si adaugam ouale de...Citeste continuarea

Pulpe de rata la cuptor

Postat de: Ela68 in Rata

1. Spalati si uscati bine pulpele cu un prosop de bucatarie. 2. Presarati cu sare pe toate partile si asezati pulpele intr-un vas, cu pielea in jos. 3. Adaugati apa, sucul de portocale,...Citeste continuarea

File de somon cu cartofi

Postat de: Bucataras in

Se taie ceapa verde rondele si rosiile cherry pe jumatate. Intr-un castron se pun cartofii bine spalati, cu tot cu coaja si taiati cuburi. Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Friptura de iepure la cuptor

Postat de: sufletista in Iepure

Intr-un bol amestecam uleiul cu condimente dupa gust, adaugam carnea, vinul, acoperim si lasam cateva ore la rece. Curatam legumele, le taiam cubulete. Le asezam in tava unsa cu ulei, adaugam...Citeste continuarea

Paine cu fibre

Postat de: katty in Piine

Cernem intr-un castron mare faina de grau si de secara, adaugam taratele, zaharul, punem sarea intr-o margine, iar in mijloc facem o adancitura in care punem maiaua. Turnam cate putina apa...Citeste continuarea

Maia pentru paine

Postat de: katty in Piine

Ziua 1: Amestecam  intr-un vas 100 gr faina de secara cu 100 ml apa calduta. Lasam amestecul la loc cald(30 grade C) pentru 24 ore. Ziua 2: Adaugam 100 gr faina de secara si 100 ml apa...Citeste continuarea

Crap la gratar

Postat de: sufletista in Crap / Caras

Bucatile de crap le spalam bine, le stergem cu prosop de bucatarie. Le stropim cu zeama de lamaie si lasam deoparte cat pregatim condimentele. Intr-un castron amestecam condimente dupa gust...Citeste continuarea

Desert budinca de chia si rubarba

Postat de: ladydi in Dulciuri

Curatam rubarba si o blenduim pana devine o pasta. Din banane facem un piure. Amestecam laptele cu zaharul pana se topeste, adaugam esenta de vanilie, scortisoara si ghimbirul dupa gust,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piersici

Postat de: ladydi in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul si cu praful de copt stins in otet. Galbenusurile le mixam cu apa, uleiul, praful de sare, zaharul vanilat, esentele,...Citeste continuarea

Ton cu sfecla rosie si mascarpone

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ceapa rosie se toaca marunt. Maruntiti caperele. Taiati cubulete mai mici sfecla rosie. Mascarponele trebuie adus la temperatura camerei pentru ase putea amesteca mai...Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si visine

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli visinele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi...Citeste continuarea

Pasta de peste

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se scoate untul din frigider din timp, ca să fie moale, pentru procesare. Feliile de pește se clătesc bine cu apă rece și se pun la fiert, la foc iute, pentru 10-12 minute, din momentul...Citeste continuarea

Desert crema de zahar ars cu...

Postat de: ladydi in Prajituri

Intr-o oala incapatoare punem cele 6 linguri de zahar la foc mediu.Din cand in cand amestecam. Cand zaharul a devenit maroniu, tapetam peretii si fundul oalei, inclinand-o si invartind-o. Cat...Citeste continuarea

Desert prajitura Blanc cu lamaie

Postat de: UrsanMihaela in Prajituri

Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit. Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider...Citeste continuarea

Desert tort dobos a la Oana

Postat de: Corina33 in Torturi

Intai pregatim foile : se separa albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra, zaharul vanilat, iar la sfarsit galbenusurile si untul topit...Citeste continuarea

Papricas de pui cu ciuperci si...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pulpele de pui se condimenteaza si se pun intr-o tigaie in ulei la prajit. Dupa ce se rumenesc pe ambele parti se scot pe o farfurie. Intr-o oala pune ceapa verde taiata, morcovul rondele, ulei...Citeste continuarea

Salata de post, din cartofi si...

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, întregi, în coajă, la foc iute. Între timp se curăță cepele verzi și se spală, se spală roșiile și măslinele, se alege...Citeste continuarea

Desert tort cu piersici si ciocolata

Postat de: diaconta in Torturi

Am pregatit mai întâi mousse-ul de piersici . De fapt l-am pregatit cu o zi înainte ca sa se întareasca sufficient. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu...Citeste continuarea

Desert briose-lalele

Postat de: ancutsa in Prajituri

Pentru brioşe : se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt. Se obţine o...Citeste continuarea

Spaghete cu bacon si ardei

Postat de: sufletista in Spaghete

Fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Intr-o tigaie adaugam uleiul, cand s-a incalzit adaugam baconul si lasam sa se prajeasca cat sa se rumeneasca putin, adaugam ceapa...Citeste continuarea

Desert cornulete cu cirese si nuca...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Ciresele le stropim cu zeama de lamaie, adaugam zaharul, nuca de cocos si amestecam bine. Intr-un bol amestecam untura cu smantana, ouale, adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie...Citeste continuarea

Desert cosulete cu cirese si ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Ciresele fara samburi le-am amestecat cu esenta de vanilie si putin lichior. Intr-un bol cernem faina, amestecam cu zaharul,sarea,facem o adancitura adaugam praful de copt stins in otet...Citeste continuarea

Desert placinte cu dulceata de zarzare

Postat de: sufletista in Dulciuri

Zarzarele (dezghetate) le adaugam intr-un ceaun impreuna cu zaharul, cana de apa, felia de lamaie si punem pe foc potrivit sa fiarba pana ce se inmoaie zarzarele. Amidonul il dizolvam in putina...Citeste continuarea

Desert prajitura de duminica pentru...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit pentru foi o tava cu dimensiunile 25/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Foaia 1 : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut...Citeste continuarea

Ciorba cu varza murata si ciolan...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Ciolanul afumat se pune intr-o oala mare la fiert. Se clateste varza murata,se toaca cat mai marunt si se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat. Se firb cam circa 1.1/2 dupa care se pun...Citeste continuarea

Somon la gratar cu legume (tablou)

Postat de: amalia01 in Somon

Somonul il speli sub jet de apa rece, il usuci si il condimentezi. Intre timp incingi gratarul si pui legumele la wok impreuna cu apa. Pulverizezi uleiul pe suprafata somonului si il asezi pe...Citeste continuarea

Desert mini pascute cu urda si...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat -intr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, facem o adancitura adaugam oul batut cu galbenus, esenta de vanilie, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam untul taiat...Citeste continuarea

Friptura de porc cu legume

Postat de: sufletista in Porc

Carnea o spalam, o stergem cu un prosop si o taiem felii. Intr-un vas adaugam condimentele (fara rozmarin), usturoiul pisat, uleiul de masline, berea, amestecam bine dupa care adaugam feliile...Citeste continuarea

Inima de vitel insotita de piure de...

Postat de: ladydi in Vita

Spalam bine inima, o portionam, o saram si piperam dupa gust. Conopida o desfacem buchetele si o dam la cuptor intr-o tava  cu putina apa pana se inmoaie. Punem inima pe gratar pentru...Citeste continuarea

Budinca Yorksire cu trifoi din...

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Tocam legumele si le amestecam cu carnea tocata, saram si piperam dupa gust. Formam bile de carne tocata si cu o forma de prajituri decupam trifoi. Dupa ce formam toti trifoii ii lasam sa se...Citeste continuarea

Vinete calite - baza pentru diverse...

Postat de: ladydi in Conserve

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim, amestecand continuu, pana se inmoaie. Le lasam sa se...Citeste continuarea

Cega in sos (aproape) piccata

Postat de: Ina in Peste

Dupa ce am indepartat solzii tari de pe spatele sturionului, am scos intestinele si am lasat pestele 2 minute in apa cu otet pentru ca mucusul de pe piele sa se indeparteze mai usor.  Am...Citeste continuarea

Linte rosie cu sparanghel

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cand este aproape gata se adauga lintea si se mai lasa la calit 2-3 minute, dupa care se adauga o cana de apa si se lasa la fiert pana scade...Citeste continuarea

Mini-pizza cu vinete

Postat de: ladydi in Pizza

Spalam vinetele si le taiem in felii rotunde subtiri. Le rumenim un pic pe gratar pe ambele parti si le lasam sa se racoreasca. Intindem aluatul si il taiem patratele, pe care le mai...Citeste continuarea

Bruschete cu vinete si ton

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Curatam vanata si o dam pe razatoarea mare, apoi o calim in ulei, cu sare si piper, cateva minute, amestecand. O punem la scurs. Tocam ceapa. Amestecam vanata, ceapa, maslinele si tonul....Citeste continuarea

Zacusca fructata

Postat de: ladydi in Zacusca

Incingem intr-o oala incapatoare ulei si adaugam ceapa tocata. Dupa ce se inmoaie adaugam vinetele si amestecam. Lasam cateva minute si aruncam in oala si ardeiul copt taiat cubulete....Citeste continuarea

Desert napolitana cu fructe

Postat de: ladydi in Dulciuri

Spalam merele si perele si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita amestecam fructele cu zaharul si le calim, amestecand continuu. Cand se inmoaie adaugam scortisoara si esenta de rom si mai...Citeste continuarea

Impletitura de carne cu sos de toamna

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Taiem carnea fasii subtiri. Le asezonam cu sare si piper apoi impletim o fasie de carne de porc cu una de carne de vitel si le prindem la capete cu scobitori. Incingem tigaia grill, o ungem cu...Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu branza si rubarba

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Radem branza si tocam rubarba si muschiul cubulete. Amestecam branza, muschiul afumat, rubarba si semintele si asezonam cu flori de lavanda. Taiem patratele de aluat, punem o lingura de...Citeste continuarea

Desert budinca de banane si gris cu...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Pasam bananele intr-un castron, adaugam branza de vaci, 4 oua, grisul, florile de lavanda si amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa. Ungem o tava cu unt, adaugam compozitia si dam la...Citeste continuarea

Ciuperci umplute pe pat de cuscus

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Tocam cubulete carnatii si ii amestecam cu branza de vaci si ierburi de Provence, dupa gust. Umplem ciupercile cu acest amestec si le dam la cuptor pentru circa 10-15 minute. Intre timp...Citeste continuarea

Supa crema de andive

Postat de: ladydi in Supe

Punem sfecla la copt. Spalam andivele, curațăm primele frunze, scobim cotorul si punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Taiem prazul in bucati de circa 5 cm, curatam...Citeste continuarea

Desert clatite cu fulgi de ovaz si...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Bateti ouale intregi, adaugati faina si vanilia si amestecati cu un tel. Incorporati laptele treptat, adaugati fulgii de ovăz si la sfarsit untul topit si racit. Acoperiti si rezervati timp...Citeste continuarea

Pasta de avocado

Postat de: ladydi in Sosuri

Curatam cei 2 avocado, le scoatem samburii si ii pasam cu furculita. Tocam marunt ceapa si usturoiul. Amestecam avocado cu crema de branza, ceapa,usturoiul, zeama de lamaie si semintele de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]