Mamaliga americana

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 24 Apr 2018 | 3698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliga:
  • 250 grame malai
  • 50 grame unt
  • 100 grame branza Gouda/ Cheddar rasa (se poate inlocui cu cascaval)
  • sare, piper
  • Pentru carnati si creveti:
  • 300 grame de carne tocata vita+porc
  • ienibahar pudra, coriandru pudra, ceapa pudra dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • 300 grame creveti proaspeti, curatati si decorticati
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 1 cub unt
  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura patrujel, tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga americana:

Carnea tocata se amesteca cu 1 catel de usturoi pisat, condimentele, sare si piper si se modeleaza in bile nu foarte mari. Acestea se prajesc la foc mare, in putin ulei, 4-5 minute, pe toate partile. Se adauga apoi crevetii, restul de usturoi feliat si paprika, se lasa 2 minute, apoi se adauga untul. Cand acestea s-a topit, se indeparteaza tigaia de pe foc si se adauga sucul de lamaie, sare, piper si patrunjelul. Se lasa putin la odihnit in tigaie. Se adauga putina apa, daca sosul s-a evaporat aproape complet.

Se aduce 1 litru de apa la punctul de fierbere si se adauga malaiul in ploaie. Se amesteca cu telul si se lasa sa fiarba cateva minute, in functie de tipul de malai. Se indeparteaza de pe foc si se adauga untul si branza, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine si se acopera cu un capac.

Se serveste mamaliga cu creveti, carnati si sos deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga americana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]