A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Creveti, surimi, mazare si taitei...

Postat de: mihaelar63 in

 Rosiile se spala si se taie jumatati. Frunzele de busuioc se curata de pe tije. Tijele se maruntesc. Caciulia de usturoi se curata de primul strat de foi, se spala si...Citeste continuarea

Friptura de vitel cu sos de mustar

Postat de: Constelatialeu in Vita

Am taiat carnea de vitel in bucatele mici, am pus in tigaia wok unt si apoi am adaugat bucatelele de carne si le-am calit 5-6 min, apoi am transferat totul in oala Crock-pot-ului, am presarat sare...Citeste continuarea

Desert cozonac cu rahat si stafide

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. In bolul robotului am cernut faina. In alt bol am sfaramat drojdia, am adaugat 2 linguri de zahar din cele 200 g de zahar, 2 linguri...Citeste continuarea

Tocanita de porc cu galuste din porumb

Postat de: katty in

Spalam carnea si o taiem cubulete. Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana isi schimba...Citeste continuarea

Risotto cu mazare, ardei gras si somn

Postat de: katty in

Spalam capetele de peste si le punem la fiert la foc mic intr-o oala cu apa, putina sare, foile de dafin, boabe de piper si ienibahar. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: RODIMUR in Conserve

Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori, în apă rece și se lasă apoi să se scurgă. Se pune zahărul într-o oală încăpătoare și...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu branza

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se mixeaza ouăle cu zahărul și sarea până își dublează volumul. Se adaugă laptele și uleiul, turnând încet și mixând continuu. Se adaugă și făina,...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: Corina33 in Supe/Ciorbe

Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă. Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3...Citeste continuarea

Visine la borcan, pentru prajituri

Postat de: RODIMUR in Conserve

Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori cu apă rece și apoi se lasă să se scurgă bine. Când vișinele s-au scurs de apă, se scot...Citeste continuarea

Pastrav cu cimbrisor

Postat de: mihaelar63 in

 Pastravul se curata de solzi si in cavitatea abdominala, apoi se spala bine. Se stropesc pastravii cu zeama de lamaie si se sareaza. Condimentati cu cimbrisor uscat....Citeste continuarea

Ciorba de pui cu loboda de gradina...

Postat de: mihaelar63 in

Tacamul de pui se curata bine, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Spalati bine planseta, cutitul, chiuveta si mainile dupa ce ati manipulat puiul. Curatati, spalati...Citeste continuarea

Paste cu sos de rosii picant

Postat de: sufletista in

Fasolea verde o rupem bucati si o fierbem in apa cu sare, o scurgem bine de apa. Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Le scurgem de apa si le trecem pe...Citeste continuarea

Pizza formaggi

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Pizza

Am pregatit aluatul, amestecand apa calduta cu drojdia, sarea, zaharul, uleiul si faina. Am framantat putin, apoi am lasat aluatul sa creasca putin. Intre timp am pregatit ingredientele pentru...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi

Postat de: sufletista in

Pulpele de pui le curatam,spala, le taiem in 2. Intr-un castron amestecam uleiul de masline cu condimentele. Adaugam amestecul de condimente peste pulpe, adaugam vinul si amestecam bine,...Citeste continuarea

Dovlecei pane cu branza de vaci

Postat de: sufletista in

Dovleceii ii curatam de coaja, taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, lasam sa se scurga de apa cca 30 min - 1 ora, daca avem timp. Batem ouale...Citeste continuarea

Vinete pane in crusta crocanta

Postat de: sufletista in

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele parti. Asezam rondele in strecuratoare si lasam cca 1 ora,...Citeste continuarea

Desert tarta crumble cu mascarpone...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta cu praful de copt si sarea. Adaugati untul, coaja de lime, vanilia, amestecati bine cu mainile. Puneti si cele doua oua, framantati bine. O...Citeste continuarea

Ciorba de peste cu ierburi de gradina

Postat de: BakeUpArtist in

Am pus la fiert ceapa și usturoiul întregi, cu puțină sare. După ce au fiert, le-am scos din oală și am adăugat morcovii și dovleceii tăiați. Până s-au înmuiat puțin...Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu ochi romanesc

Postat de: Ksenya in Ciorbe

Legumele le tocam grosier. Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic.    Rosiile...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de cartofi, cu...

Postat de: vasimur in Aperitive / Garnituri

Preparare ruladă Pasul 1. Răzuim cașcavalul, pe răzătoarea mică și-l împărțim în 3 părți, aproximativ egale. Tava pregătită pentru a găti rulada, o tapetăm cu...Citeste continuarea

Paine cu rozmarin

Postat de: Bunica in Piine

Amesteca sarea, drojdia cu apa si lasa circa 10 minute. Ia un vas larg pentru framantat. Pune faina in vas, fa o gropita in mijlocul fainii, amesteca cu drojdia, uleiul, zaharul si framanta...Citeste continuarea

Paine cu rozmarin si cascaval

Postat de: Bunica in Piine

Se cerne faina intr-un vas de framantat. La mijloc se face o gropita in care se pun: drojdia, sare, zahar, uleiul si apa. Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de mana. Strangi...Citeste continuarea

Pulpe de pui marinate, la cuptor

Postat de: MotanLaOale in

Pulpele se curata, se spala bine, se usuca cu hartie absorbanta. Intr-un castron se amesteca 50 ml ulei cu condimentele Delikat si sare. Pulpele se dau prin amestec bine, bine, se pune folie...Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci si carne tocata

Postat de: RODIMUR in Porc

Se face un aluat fraged din făină, unt, sare și un ou. Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este elastic și nelipicios, se aplatizează, se pune într-o...Citeste continuarea

Musaca de vinete cu dovlecei

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Spălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu bacon afumat si...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

  Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar morcovul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare. Baconul îl tăiem fie în cuburi mici, fie fideluță. Punem...Citeste continuarea

Desert lava cake

Postat de: butoiaurora76 in Dulciuri

Se topeste ciocolata cu untul pe bain marie, se adauga ouale, apoi galbenusurile amestecand bine dupa ele, zaharul pudra iar la final faina, esenta de vanilie si praful de sare. Se amesteca...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi noi,...

Postat de: mihaelar63 in

Pulpele de pui se curata bine si se spala.  Cartofii se lasa din timp la hidratat in apa. Astfel se vor curata mai usor. Muschiuletul de porc se feliaza.  Asezati puiul,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: xana in Prajituri

Crema: Punem frisca pe foc, iar cand s-a infierbantat, adaugam ciocolata cubulete, zaharul vanilat si un praf de sare si amestecam pana se topeste. Dam la frigider pentru cca 2 ore....Citeste continuarea

Dulceata proaspata de capsuni cu...

Postat de: mihaelar63 in Dulceata / Gem

Folositi fructe de buna calitate, proaspete si coapte.  Capsunile se pun intr-o sita cu ochiuri mari si se spala prin scufundarea intr-un vas cu apa rece. Daca este nevoie...Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru compozitia maro am mixat ouale cu zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat un praf de sare, uleiul si laptele. Am adaugat si faina amestecata cu cacaua si trei sferturi din plicul de...Citeste continuarea

Pui cu cartofi la cuptor

Postat de: GeorgianaGrigorescu in

Am spalat puiul, apoi i-am facut masaj cu ulei, condimente pentru pui Delikat, amestec de ierburi si boia Delikat si putina sare. Am asezat puiul intr-un vas termorezistent, am adaugat putina...Citeste continuarea

Pasta de mititei pe paine

Postat de: mirela0911 in Porc

Se taie painea felii daca este intreaga. Se ia cate o felie de paine si se intinde pasta de mici pe toata suprafata acesteia. Optional se poate intinde pasta fata-verso. Se incinge gratarul...Citeste continuarea

Friptura mixta

Postat de: Constelatialeu in

Am spalat si curatat pulpele de pui, le-am portionat, aripioarele le-am spalat, iar muschiuletul l-am portionat. Am presarat sare pe ele si apoi condimente de la Delikat si le-am asezat in tava de...Citeste continuarea

Rulada de pui cu ficatei picanti si...

Postat de: madi_marin in

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Se adauga si cateii de usturoi, apoi ficateii condimentati din belsug cu sare, oregano, condiment pentru gratar si un praf de chilli si...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei cu ierburi de...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in

Am batut putin ouale. Am adaugat dovleceii rasi si scursi de zeama, morcovul ras, usturoiul verde tocat, mozzarella si branza rase, pesmetul, sare si ierburi de gradina de la Delikat. Am...Citeste continuarea

Desert prajitura cu caise si zmeura

Postat de: panacris in Prajituri

Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga, alternand, uleiul si laptele de cocos. Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu...Citeste continuarea

Cartofi cu boia si cotlet de porc

Postat de: cristina1985 in

Pentru cartofi: Se spala bine si se pun la fiert cu coaja, timp de 1 ora (cel mult 1 ora si 30 minute). Ii verificati cu furculita, iar cand sunt gata, se lasa la racit. Cotletele de porc sau...Citeste continuarea

Salata de porumb cu avocado si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Porumbul se scurge de apa si se adauga intr-un vas incapator.  Rosia si avocadoul se taie cuburi, patrunjelul se toaca, iar salata se taie fasii.  Intr-un bol mic, se amesteca...Citeste continuarea

Risotto din quinoa la cuptor cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se toaca pancetta, ceapa, usturoiul marunt si ardeiul cuburi.  Intr-o oala cu fund dublu, se incalzeste putin ulei de masline si...Citeste continuarea

Desert cornulete pentru Picnithlon

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castronel am maruntit drojdia, am adaugat 1 lg zahar si 2 de faina si 1/2 cana cu lapte caldut, am amestecat si am lasat cca. 15 min sa creasca. Intr-un castron incapator am cernut cca...Citeste continuarea

Sarmale la tuci pentru Picnithlon

Postat de: Constelatialeu in

Pentru ca este vara, am pus varza la murat, am oparit cca. 6 verze potrivite in apa cu sare, apoi le-am asezat intr-un butoias si am turnat saramura fierbinte si am lasat butoiul in bataia...Citeste continuarea

Desert tort aniversar

Postat de: Bunica in Torturi

BLATUL Separa galbenusul de albus. Mixeaza albusul cu un praf de sare pana sta pe teluri. Adauga pe rand zaharul mixand continuu, apoi galbenusurile. Scoate telurile si adauga vanilia,...Citeste continuarea

Tocana de ciuperci

Postat de: Ksenya in

Intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in ulei, adaugam ardeiul gras taiat cubulete; cand ardeiul s-a calit putin, adaugam ciupercile si vinul. Peste 5 minute, adaugam si rosiile si condimentele...Citeste continuarea

Desert prajitura Milli

Postat de: katty in Prajituri

Punem intr-o craticioara ingredientele pentru foi, in afara de faina si bicarbonat. Le punem la foc mic si amestecam continuu pana amestecul se omogenizeaza si se incalzeste. Turnam amestecul cald...Citeste continuarea

Cotlete de miel cu sos de cirese...

Postat de: Ksenya in

Cotletele le saram, le piperam, le stropim cu un pic de ulei, le acoperim si lasam la temperatura camerei 15 minute. Intr-o tigaie turnam uleiul, asteptam sa incazeasca uleiul si adaugam...Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca zapada

Postat de: katty in Prajituri

Punem intr-o craticioara apa si zaharul. Punem la foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, coaja rasa de lamaie, sarea si incepem sa punem...Citeste continuarea

Salata Mimoza

Postat de: Ksenya in Salate

  Fierbem cartofii, morcovii si ouale cu o lingura rasa de sare. Curatam de coaja si dam prin razatoarea mica, la oua, galbenusul il dam separat si albusul separat. Dam si castravetii prin...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine, iaurt...

Postat de: aliliana in Prajituri

Sparge ouale intr-un bol si impreuna cu un praf de sare si zaharul pus treptat, mixezi pana ce devine o crema si se dubleaza ca volum. Adauga uleiul si mixeaza. Adauga iaurt si mixeaza. ...Citeste continuarea

Creveti cu paste colorate

Postat de: Bunica in Fructe de mare

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, lasandu-se pe foc 2-3 minute. Pune crevetii decorticati si amesteca usor timp de 5 minute. Adauga sucul de portocale si lasa pe foc 2-3 minute. Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]