Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

de Adi in Mancaruri de legume, 12 Aug 2018 | 5723 vizualizari

 

Vara cand grădinile si pietele abundă de vinete si dovlecei, pregatim foarte des astfel de preparate simple si gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel de gradina
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriță ierburi și boia de la Delikat
  • 150 g faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • 100 g mozzarella rasa
  • frunze de busuioc
  • Pentru sosul de usturoi:
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 250 ml supa de legume
  • 1/2 legatura de patrunjel
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi:

Se spala bine vanata si dovlecelul, se sterg cu prosoape absorbante si se taie in rondele de 5-6 mm grosime.

Se asaza pe o suprafata plana si se presara cu sare. Se lasa 3-5 minute pana se formeaza bule de apa deasupra lor, se sterg cu prosoape absorbante si se intorc pe partea cealalta. Se repeta procedeul.

Ouale se amesteca cu un praf de sare, unul de piper și 1/2 lingurita de ierburi si boia de la Delikat.

Se cerne faina pe un platou si se pune ulei la incins intr-o tigaie incapatoare.

Rondelele de vinete si dovlecei se trec prin faina, pe toate partile, apoi prin oua si se rumenesc in uleiul incins pe ambele parti.

Se scot pe prosoape absorbante, apoi se transfera pe platouri si se presara frunze rupte de busuioc si mozzarella rasa peste ele, cat sunt calde. Se acopera cu un capac sa se creeze condens si sa se topeasca mozzarella, sau se dau la microunde pentru 1-2 minute, asta in cazul in care nu mai sunt calde.

Pentru sosul de usturoi, se curata usturoiul, se piseaza in mojar presarat cu sare grunjoasa, apoi se freaca cu ulei de masline.

Se adauga supa de legume, usor calduta si patrunjel verde tocat.

Se servesc dovleceii si vinete pane cu deliciosul sos de usturoi.

TIPS-URI

1

Dovleceii si vinetele pane se prajesc la foc mediu spre mare, pentru a nu inghiti mult ulei;

2

Supa de legume se poate inlocui cu supa de pui sau cu apa;

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]