Tort cu crema de zahar ars
Postat de: Oana in TorturiIntr-o cratita mai mare, caramelizam zaharul, si il plimbam bine pe marginile oalei pana e imbracata in zahar ars. Ouale se mixeaza bine si apoi se adauga laptele, pana face spuma multa. Nu mai...Citeste continuarea
Tort festiv foarte gustos a la Mihaela
Postat de: Bucataras in TorturiPrepararea: frecam margarina cu faina,adaugam galbenusurile fierte si pisate foatre fin,miezul de nuca pisat,zaharul si smantana,amestecam totul bine.Punem la frigider compozitia data pentru 2...Citeste continuarea
Tagliatelle cu pui si sos de branza
Postat de: Oana in PastePastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa clocotita cu sare. Intre timp topim untul intr-o tigaie de teflon, apoi punem puiul si-l lasam sa-si schimbe culoarea, intorcandu-l...Citeste continuarea
Tort “Posetuta si pantofior” a...
Postat de: Bucataras in TorturiBatem ouale cu zaharul, stingem bicarbonatul in smantana si adaugam ouale. Adaugam faina si framantam. impartim aluatul in 2 bucati, intr-una adaugam cacao. Coacem doua foi, le ungem cu crema...Citeste continuarea
Tort de ciocolata a la Mihaela Balan
Postat de: Bucataras in TorturiDin timp inmuiem prunele uscate cu 3 linguri coniac si un pic apa…astfel incat prunele sa fie acoperite. Aluatul se face foarte usor,se amesteca toate ingredientele.obtinem un aluat de...Citeste continuarea
Tort hochei a la Mihaela Balan
Postat de: Bucataras in TorturiPrepararea: Batem ouale cu zaharul,si mierea cu praful de copt la baia mare,dupa ce se raceste mierea o adaugam cu ouale si cate un pic faina(cernuta in prealabil) din aluatul rezultat facem 6...Citeste continuarea
Tigaie cu ficatei de pui
Postat de: Oana in FicatFicateii de pui se curata bine si apoi se spala. Ceapa o taiem solzisori fini, usturoiul se piseaza si mararul verde se toaca marunt. Intr-o tigaie de teflon am pus 3 linguri cu ulei de palmier,...Citeste continuarea
Tort apetisant si delicios a la Carmen
Postat de: Bucataras in TorturiPrima etapa ar fi blatul care se face in felul urmator: se serapa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu 200g zahar si esenta de rom, iar galbenusurile cu un praf de sare si o lingura...Citeste continuarea
Tort tiramisu a la Mihaela
Postat de: Bucataras in TorturiReteta adaptata dupa Tiramisu reţetă originală Se face blatul conform indicatiilor de pe cutie si se coace. Intre timp, se face crema de tiramisu aferenta cutiei. Dupa ce se raceste...Citeste continuarea
Tort “Cuibul dragostei”
Postat de: Bucataras in TorturiSe bat albusurile spuma, se pune zaharul (de preferinta pudra) in ploaie, se adauga galbenusurile (unul cate unul), apa, cacaoa, mierea, praful de copt si faina, amestecandu-se continuu....Citeste continuarea
Trei torturi speciale a la Liliana
Postat de: Bucataras in TorturiM.D.P. se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi apa .Cele 2 compozitii se amesteca usor ,apoi se adauga faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Tort vioara
Postat de: Bucataras in TorturiSe face un blat astfel: se bat cele 8 albusuri cu 8 linguri apa pana se intaresc, apoi se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si la final faina cu praful de copt. Daca vrem sa fie de...Citeste continuarea
Tartine cu crema de branza si somon...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriAvem nevoie de felii de paine toast , pe care le taiem in patru, apoi le ungem pe fiecare cu crema de branza, eu am avut Almette cu verdeata . Pe fiecare feliuta asezam apoi o bucata de somon...Citeste continuarea
Tarte cu fructe
Postat de: Oana in PrajituriBun! Aluatul se face in felul urmator: faina se pune intr-un bol mare, se face o gaura in mijloc si se adauga untul taiat bucatele, ouale, zaharul si sarea. Se amesteca bine cu mana pana se...Citeste continuarea
Tort inimioară cu dragoste de la...
Postat de: Bucataras in TorturiSe amesteca ouale cu zaharul cu mixterul, se adauga 1/2 plicuri praf de copt si zahar vanilat. Apoi se pune in forma de inimioara (sau se face un blat patrat si dupa coacere se taie in forma...Citeste continuarea
Tort Mimi a la Cosmin
Postat de: Bucataras in TorturiSe bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat. Pentru crema, ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in...Citeste continuarea
Tort special cu branza, caise si...
Postat de: Oana in TorturiSe incinge mai intai cuptorul. Se bat ouale cu zaharul si apoi se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt si alunele. Compozitia se rastoarna intr-o forma de tort detasabila, de 24 cm, unsa...Citeste continuarea
Tort nemtesc cu branza
Postat de: Oana in DulciuriIngredientele pentru blat se amesteca cu mixerul, iese un aluat tare, pe care il intindem cu mana intr-o forma cu pereti detasabili (24- 26 cm). Forma sa fie unsa inainte cu ulei. Aluatul se...Citeste continuarea
Tort cu iaurt
Postat de: Bucataras in TorturiIaurtul cu cele 12 linguri de zahar se amesteca bine intr-un castronel,din compot fructele de taie mai marunt si zeama se pune intr-o cana de 300 ml si se amesteca cu un pliculet de gelatina si se...Citeste continuarea
Tortellini cu sos de smântână...
Postat de: Raluca in TortelliniFierbem tortellini in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. In putin ulei calim ciupercile cateva minute. Apoi adaugam smantana, coaja de lamaie si usturoiul pisat. Potrivim de...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: Simo in Dulciuri-Se curata merele de coaja si se scot samburii din interior (merele se pot lasa intregi sau taiate jumatati - eu le-am lasat intregi) -Se pun merele in tava cu 200 g zahar si 1/2 pachet de unt...Citeste continuarea
Tort de post cu cremă de banane
Postat de: Simo in TorturiSe amesteca bine toate ingredientele pentru blat, pana se formeaza un aluat, se impate in doua si se coc separat intr-o forma rotunda. In acest timp se pregateste crema. Bananele se paseaza, se...Citeste continuarea
Tort cu mousse de ciocolată şi cu...
Postat de: miha in TorturiIntr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat. Cand incepe sa se aureasca, turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat, iar...Citeste continuarea
Tort cu mere şi cremă de zahăr ars
Postat de: miha in TorturiZaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste. Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura in sus,...Citeste continuarea
Tort diplomat cu fructe si piscoturi
Postat de: Bucataras in TorturiSe bat cele 6 galbenusuri bine, dupa care se amesteca cu cele 2 cani de zahar si sucul din conserva de ananas. Se pun pe foc mic pana la dizolvarea zaharului. Se amesteca bine pana se formeaza o...Citeste continuarea
Tort diplomat cu trandafiri
Postat de: Bucataras in TorturiSe bat ouale spuma, dupa care se amesteca cu zaharul, cu esenta de portocale si cu laptele. Se pun la fiert pe foc mic pana se formeaza o “ciulama”. Se da la rece. Gelatina...Citeste continuarea
Tarta de ciocolata fara fund
Postat de: Oana in DulciuriSe incinge cuptorul la foc mediu. Se unge o forma cu pereti detasabili (24 cm) si se tapeteaza cu hartie de copt (eu am tapetat-o cu faina). Se rupe ciocolata bucatele si se topeste impreuna cu...Citeste continuarea
Tarta mocca
Postat de: Oana in DulciuriDaca vreti un gust mai accentuat de cacao/cafea, adaugati in blat si 45 g cacao. Untul se bate cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema fina. Se adauga faina si optional cacao si se...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu visine
Postat de: Oana in TorturiDin compozitia pentru foi se coc 8 bucati. Se deseneaza pe hartie de copt 2 cercuri cu diametrul de 20 cm, le coacem simultan si apoi refolosim hartia pentru celelalte foi. In acest fel economisim...Citeste continuarea
Tort floricică
Postat de: Flori in TorturiBlatul: separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu 15 lg zahar ( un albus-o lingura zahar), galbenusurile le amestecam cu 7 lg. zahar. La final le amestecam intre ele si apoi...Citeste continuarea
Tortellini cu ciuperci în sos de...
Postat de: ANCA in TortelliniAm folosit o punga de tortellini cu ciuperci cumparata de la hipermarket, pentru care am facut sosul asa: am topit un cub de unt in tigaie, peste care am pus cam 200 g sunculita taraneasca, cu...Citeste continuarea
Tort Mimi
Postat de: Bucataras in TorturiSe bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. Galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat. Ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in bain-marie pana se...Citeste continuarea
Tort bradut
Postat de: Simo in Torturi-amesteci 200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu 8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina in ploaie!se amesteca...Citeste continuarea
Tarta cu fructe
Postat de: Bucataras in DulciuriBlat: Se framanta ingredientele si se da la rece 1h.Se intinde apoi in forma de tarta ,se pun deasupra boabe de fasole pentru a nu se umfla si se coace la foc potrivit 15-20min. Crema: Se bate...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata, rom si stafide
Postat de: Oana in TorturiBlatul este pandispanul cu suc de portocale , mai simplu nici ca se putea. Dupa ce este gata il lasati sa se raceasca in forma de tort si apoi il scoateti si il mai lasati cateva ore pana il...Citeste continuarea
Tort Arici pogonici
Postat de: Bucataras in TorturiDaca pregatiti pentru cei mici, inlocuiti cafeaua cu lapte cu ciocolata. Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca, unt, etc)....Citeste continuarea
Tochitura cu mamaliguta
Postat de: Bucataras in Mancaruri cu carneFicatul, carnea de porc si puiul le taiem cubulete, carnaciorii rondele. Ceapa si ardeiul gras le taiem cubulete si le punem la calit in putin ulei. Punem apoi carnea de porc si o lasam putin la...Citeste continuarea
Terina de ficat cu sos de afine
Postat de: Irina in FicatSe taie ceapa marunt si se caleste in unt pana se topeste, apoi se adauga ficateii. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si cimbrul, rozmarinul si dafinul (eu le prefer proaspete) si se...Citeste continuarea
Tu da bi da best: Cirnat de casa...
Postat de: Bucataras in Mezel de casaSe amesteca ingredientele de mai sus, dupa care se lasa o ora la rece. Matele (de porc sau de oaie- sint mai subtiri) cumparate din comert se lasa in apa doua - trei ore, apoi se spala pe...Citeste continuarea
Tiramisu, reţetă originală
Postat de: Oana in DulciuriTiramisu reţetă originală Separam albusul de galbenus la cele 4-5 oua de gaina (25 daca folositi de prepelita). Amestecam galbenusurile cu zaharul, folosind robotul de bucatarie. In...Citeste continuarea