Tort "Iepurasii ciocoholici"
Postat de: miha in TorturiBlat: Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :) Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit. Se amesteca bine si se lasa la...Citeste continuarea
Tortulet cu blat de savarina
Postat de: ala_oancea in TorturiAlbusurile se bat spuma cu zaharul. Se incorporeaza galbenusurile, apoi pesmetul si faina. O parte din aluat l-am turnat in formele de briose si am facut sase savarine. Restul de aluat se...Citeste continuarea
TORT DE CAPSUNI CU FISTIC
Postat de: Roda in Torturiu (12 felii/1 ora) 1.Se taie 2 hartii de copt cu diametrul de 26 cm.Se preincalzeste cuptorul la 100*C. 2.Se prepara blatul:albusurile de ou se bat spuma cu putina sare si cu sucul de...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriBati margarina / unt spuma si adaugi zaharul si galbenusurile, Separat bati albusurile apoi incorporez in prima compozitiea, se adauga faina, praful de copt si zaharul vanilat. Tava de tarta...Citeste continuarea
Trunchi de copac
Postat de: yammy in Prajituri-Se separa ouale.Galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si coaja de lamaie se bat intr-un castron pana la dizolvarea zaharului. Se adauga untul si se mai amesteca pana devine o crema consistenta...Citeste continuarea
Turte ca la bunica
Postat de: Sabina in PizzaFacem un aluat din toate ingredientele de mai sus si il lasam la dospit jumatate de ora. Impartim aluat in bucatele mai mici pe care le intindem. Coacem pe ambele parti turtele noastre intr-o...Citeste continuarea
Tarta cu mascarpone
Postat de: Sabina in PrajituriPregatim baltul pentru inceput: batem albusurile spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu lingura de ulei, adaugam zaharul vanilat si coaja de lamaie. Peste...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si frisca
Postat de: miha in DulciuriAluatul il punem in tava de tarta si-l intepam din loc in loc cu furculita. Ca sa nu se infoaie prea tare asezam deasupra hartie de copt,peste care toarnam boabe de fasole.Se coace la foc potrivit...Citeste continuarea
Tort ciocolatos
Postat de: yammy in Torturi-se mixeaza oul cu zaharul -se adauga uleiul, laptele, si gemul -se amesteca -apoi se adauga bicarbonatul, faiana si cacaoa -se mixeaza bine -compozitia se pune in tava unsa cu ulei si...Citeste continuarea
Tarta Alpina cu mere
Postat de: yammy in Prajituri-intr-un castron punem ouale, zaharul si un varf de cutit de sare -le mixam pana devin crema -adaugam untul topit -apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si laptele -aluatul nu va...Citeste continuarea
Trigoane crocante
Postat de: yammy in Prajituri-amestecam margarina rece cu faina -pana rezulta un aluat -adaugam zaharul, ouale, scortisoara, coaja de lamaie si praful de copt -framantam si dam alauatul la frigider 30 min -dupa 30 min...Citeste continuarea
TORT DE SUNCA CU OUA
Postat de: Roda in Aperitive / Garnituri1.Se curata marul de coaja , se taie in doua , se scot semintele si se taie cubulete.La fel se taie si parizerul, castraveciorii, ouale fierte,cartofii si morcovii fierti.Toate ingredientele...Citeste continuarea
Tarta cu mac si fructe
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe amesteca ingredientele de aluat si se framanta.Din coca obtinuta oprim un sfert, si restul se pune intr-o tava rodunda de tarta unsa cu unt. Pentru umplutura se amesteca plicul de budinca cu...Citeste continuarea
Tarte cu visine
Postat de: Bunica in PrajituriSe freaca margarina cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul,vanilia,faina.Se pune faina cat pentru un aluat vartos. Se imparte aluatul in 32 de...Citeste continuarea
Tort capsunica
Postat de: luminita20_2006 in TorturiBlatul: se separa galbenusurie de albus. Albusul se bate spuma se aduaga zahar si se bate din nou pana obtinem o bezea, apoi adaugam galbenusurile cate unul si la urma faina la fel cate o...Citeste continuarea
Triunghiuri cu ciocolata si iaurt
Postat de: miha in DulciuriUntul moale il frecam bine cu zaharul,pana devine ca o crema.Adaugam iaurtul si ciocolata topita,omogenizam. Faina o amestecam cu praful de copt si punem cate un putin, amestecind continuu si...Citeste continuarea
Tarta cu caise
Postat de: miha in DulciuriSe mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza in continuare pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele. Aluatul...Citeste continuarea
TORT DE SPANAC
Postat de: Roda in Torturi1.Se pregateste aluatul din faina, sare, ulei si apa.Din coca se fac 12 bucati egale,care se pun pe un servet curat ,presarat cu faina si se lasa timp de 1 ora. 2.Intr-o forma de tort cu...Citeste continuarea
Tort " Lapte de pasare"
Postat de: luminita20_2006 in Torturiblat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min. crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min....Citeste continuarea
tort simplu "naty"
Postat de: luminita20_2006 in Torturiblat: Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat spuma cand sa intarit adaugam zaharul in ploaie dupa ce sa incorporat zaharul adaugam galbenusurile cate unul, apoi faina la fel .....Citeste continuarea
Tarta cu capsuni
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriAmestecam faina cu margarina rece! Adaugam zaharul si zaharul vanilat, framantam sa se incorporeze si lasam la rece 2 ore. Dupa ceea se intinde o foaie si se pune intr-o forma de tarta( eu am...Citeste continuarea
Tocanita siciliana cu vinete
Postat de: ala_oancea in Mancaruri de postSe prajesc vinetele in ulei de masline, adaugand oregano. Dupa ce vinetele s-au inmuiat usor adaugati ceapa, usturoiul si patrunjelul. Daca vi se pare prea uscat mai puteti adauga ulei de...Citeste continuarea
Tocanita cu carne de vitel
Postat de: adriana65 in VitaCeapa, usturoiul si ardeiul se taie marunt si se calesc in ulei, un minut, la foc mic; se adauga carnea taiata in bucati mici si se amesteca. Cand s-a schimbat culoarea la carne se adauga...Citeste continuarea
Tort exotic
Postat de: Roda in Torturi1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de apa rece.Se adauga, in ploaie, 100g. zahar, apoi galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt si amidonul alimentar. 2.Se...Citeste continuarea
Tort de pere
Postat de: Roda in Torturi1.Albusurile se bat spuma cu 3 linguri apa rece si se adauga treptat, in ploaie, 130g.zahar, galbenusurile,amidonul alimentar, cacaoa, faina amestecata cu praful de copt si cernute impreuna....Citeste continuarea
Tort coronita cu capsuni
Postat de: ala_oancea in TorturiSe freaca ouale cu untul moale, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga vinul, apoi faina si se mixeaza bine. Se toarna compozitia in forma unsa si...Citeste continuarea
Tort Prison Break
Postat de: Bucataras in TorturiBlatul: Bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce acesta se topeste. Adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt, imbogateste cu aromele de coaja de lamaie si portocala...Citeste continuarea
Tarta cu fructe a la Anisoara
Postat de: Bucataras in PrajituriInainte de a prepara acest aluat e necesar ca toate produsele sa fie foarte reci. intr-un vas se amesteca cu o lingura de lemn foarte minutios untul cu zaharul pudra, se adauga cite putin ouale ,...Citeste continuarea
Tort Castel
Postat de: Bucataras in TorturiBlatul din 15 oua+15 linguri de zahar+15 linguri de faina+cca 2 pliculete de praf de copt+ esenta de vanilie la fiole. Am batut 1 litru de frisca Hulala si am lasat-o deoparte....Citeste continuarea
Tort diplomat
Postat de: luminita20_2006 in TorturiSe amesteca ouale cu zaharul si laptele si se pun la foc mic amestecand in continuu. Dupa ce da in clocot, punem gelatina care a fost dizolvata cu un pic de compot de ananas, apoi se lasa la...Citeste continuarea
Tiramisu Ice Cake
Postat de: miha in DulciuriSe tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara. Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza cu conic (daca doriti puteti pune si 85g zahar)....Citeste continuarea
Tort cu crema de branza
Postat de: Oana in TorturiBlatul tortului este pandispanul cu suc de portocale , toate cantitatile fiind reduse la jumatate. Avem nevoie de o punga de visine congelate, pe care le lasam la dezghetat intr-o sita. Cand...Citeste continuarea
Tort Jaffa
Postat de: Roda in Torturi1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga 1 pachetel de zahar vanilinat si 80g.zahar,apoi, unul cate unul ,galbenusurile, faina amestecata cu amidonul alimentar si date...Citeste continuarea
Tochitura cu mamaliguta
Postat de: Oana in PorcFicatul, carnea de porc si puiul le taiem cubulete, carnaciorii rondele. Ceapa si ardeiul gras le taiem cubulete si le punem la calit in putin ulei. Punem apoi carnea de porc si o lasam putin la...Citeste continuarea
Tort sah
Postat de: Oana in TorturiBlatul se face cu o zi inainte sau seara si il lasam la racit pana dimineata, asta ca sa-l putem taia frumos, sa nu se sfarame. Reteta blatului este pandispanul cu suc de portocale. Sa ne...Citeste continuarea
Tort trenulet
Postat de: Oana in TorturiAm pregatit doua checuri, cu compozitia de la pandipan cu suc de portocale . In jumatate de compozitie am pus 3 linguri cu cacao si au rezultat un chec galben si unul maro. Sarbatoritul ma...Citeste continuarea
Tort ursulet
Postat de: Oana in TorturiBlatul de la tortulet a fost pandispanul cu suc de portocale . In forma detasabila de tort am pus merele curatate de coaja si taiate felii, peste ele am presarat zaharul si scortisoara si...Citeste continuarea
Tort masinuta
Postat de: Oana in TorturiDaca mai are rost sa zic, blatul tortului este acelasi pandispan cu suc de portocale :)). De data acesta l-am copt intr-o forma dreptunghiulara, 20/30 si am copt doua blaturi. Iata si...Citeste continuarea
Tort de migdale
Postat de: Roda in Torturi1.Se prepara blatul de tort:se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se unge cu unt si se infaineaza forma de tort cu diametrul de 22 cm. Pentru blat, se amesteca ouale cu zaharul si putina sare.Se...Citeste continuarea
Tort de mere cu macese
Postat de: Roda in Torturi1.Se prepara aluatul de linzer:se amesteca faina cu zaharul,cu praful de vanilie,cu untul rece si cu galbenusul de ou.Se amesteca bine , se aduna ca o minge, se inveleste in folie de aluminiu si...Citeste continuarea
Tort de somon afumat
Postat de: Roda in Aperitive / Garnituri(4 portii;25'+3h.) 1.Se amesteca branza topita cu branza mascarpone, se adauga sare, piper alb proaspat macinat si 1/2 din sucul de lamaie. 2.Daca painea este proaspata, i se taie...Citeste continuarea
Tort cu pepene galben a la Adela
Postat de: Bucataras in Torturi1. se opresc 200 gr pepene cu carne galbena, din restul de pepeni se scot bile si se pun la marinat stropite cu rom 30 min; 2. blatul inferior se unge cu 2 lg gem. se amesteca branza de vaci cu...Citeste continuarea
TORTILLA SPANIOLA!
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriPreparare: am taiat cartofii rondele subtiri si ceapa la fel, iar ouale le-am pus separat intr-un vas si le-am batut ca pentru omleta. Intr-o tigaie am turnat ulei de...Citeste continuarea
Tortuletul robotelului din Star...
Postat de: Bucataras in TorturiAlbusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste. Se adauga incet si pe rand galbenusurile si apoi faina. Se pune intr-o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si se da...Citeste continuarea
Tort “Medovik” a la Natalia
Postat de: Bucataras in TorturiIntr-un ibric se bat impreuna ouale, zaharul, margarina si mierea. Se pune la bain-marie si se amesteca pina incepe sa fiarba apa, iar zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga bicarbonatul, se...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: gusti in TorturiSe face un aluat din 500 gr zahar amestecat cu untul, un galbenus si faina, se coace pe jumatate intr-o forma de tort. Se pun deasupra merele inabusite cu 250 gr zahar si se mai lasa putin la...Citeste continuarea
Tortilla española, de la Alex din...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriBineînțeles că știți: înainte de a începe, spălați-vă bine pe mâini. Curățați cartofii și ceapa. Cartofi se taie în felii tip chips, nici prea subțiri,...Citeste continuarea
Tort cu blat de cacao si mousse de...
Postat de: Bucataras in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.Galbenusurile le amestecam cu uleiul, ca la maioneza si le adaugam peste albusuri....Citeste continuarea
Tort Minnie pregatit cu dragoste de...
Postat de: Bucataras in TorturiAcest tort l-am realizat din 2 blaturi, unul intreg care este capul si din celalalt blat am decupat urechile si funda. Blatul este simplu: 4 oua ,100ml.lapte,100ml. ulei, 250 gr.faina, 250...Citeste continuarea
Tort Meringue
Postat de: floricik90 in TorturiSe bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra cate putin, praful de sare si zeama de lamaie si se mai bat pana ce albusurile raman tari. Este bine ca ultimile 5-10 min sa fie batute pe baie de...Citeste continuarea