A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tarta de ciocolata si merenghe

Postat de: sandytza in Dulciuri

Se pun toate ingredientele intr-un bol . Praful de copt se pune stins cu otet. Se amesteca bine pana se leaga aluatul apoi se rastoarna pe masa de lucru pe care s-a presarat faina si se mai...Citeste continuarea

Trandafiri cu mere

Postat de: miha in Dulciuri

Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe...Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de: luminita20_2006 in Torturi

Blat: Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cu albusurile. Cu o paleta de lemn...Citeste continuarea

Tartă cu file de anșoa, roșii...

Postat de: Cristi_Roman in Aperitive / Garnituri

Am amestecat toate aceste ingrediente, cu mixerul, timp de un minut. Am așezat apoi amestecul final în 5 mici vase rotunde, unse ușor în prealabil cu ulei de măsline. Le-am băgat...Citeste continuarea

Tocanita de pipote

Postat de: ionix in Pui

Pipotele se fierb bine inainte. Se scot pe o farfurie si se lasa la racit. Intr-o oala mica se incinge uleiul in care se pune ceapa taiata cubulete si sosul de soia peste ceapa. Se...Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de: ionix in Prajituri

Intr-o forma rotunda (tigaita mea are diametru 20 cm.. sa nu fie forma de tort detasabila pt ca o sa curga caramelul) se pun cateva linguri de zahar, in functie de cat mult caramel vrei, eu am...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă adaptata

Postat de: leoflori in Torturi

Tiramisu reţetă adaptata Blatul :   Amestecam faina cu cacao si praf de copt. Bat galbenusurile cu zahar pana se albesc iar zaharul se topeste. Peste galbenusuri adaug...Citeste continuarea

Tascute cu dulceata

Postat de: ala_oancea in Dulciuri

Se framanta un aluat potrivit de moale, adaugand apa pana cand obtinem consistenta dorita. Se lasa 30 de minute deoparte, apoi se intinde o foaie. Se decupeaza forme dreptungiulare si se aseaza...Citeste continuarea

Tort cu cocos si ciocolata

Postat de: ala_oancea in Torturi

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga iaurtul, apoi faina amestecata cu cocos si praf de copt. Se toarna aluatul in tava unsa si tapetata cu faina si se coace aprox 30 de minute. Se prepara...Citeste continuarea

Tort aniversar

Postat de: gaby_d in Torturi

blaturile: doua au fost facute din 3oua si unul din doua(cel de deasupra -Un blat: se bat albusurile spuma(3) se adauga galbenusurile frecate cu 3linguri de zahar,3linguri faina...Citeste continuarea

Tzatziki

Postat de: Oana in Clasice

Castravetele se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca cu usturoiul pisat sau ras si cu mararul tocat fin. Se adauga iaurtul, uleiul d emasline, se...Citeste continuarea

Tort diplomat

Postat de: crisad in Torturi

intai se pregateste vasul in care se va prepara tortul .(eu am folosit un vas rotund )  se imbraca toata suprafata vasului cu folie si sa treaca putin de margini .gelatina se pune la...Citeste continuarea

Tocana de legume

Postat de: gaby_d in Conserve

Am tocat ceapa(am lasat-o peste noapte in apa rece,si la curatare n-am risipit nicio lacrimuta:))) si morcovul(de fapt robotul a tocat.....nu eu:d) Le-am pus in uleiul incalzit pt 5...Citeste continuarea

Turte englezesti cu faina integrala

Postat de: miha in Piine

Intr-un castron punem faina si drojdia si le amestecam. Adaugam sarea si zaharul, apoi laptele caldut si untul moale. Framanatam pana obtinem un aluat nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati...Citeste continuarea

Tort cu dragoste

Postat de: leoflori in Torturi

Blatul : la bain-marie (MW) topim ciocolata, lasam la racit.  Batem ouale cu zaharul cca 10 minute. Cernem faina si o amestecam cu lingura in compozitia de oua. Adaugam si...Citeste continuarea

Tort cu crema de mascarpone

Postat de: miha in Torturi

Blat: Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si...Citeste continuarea

Tort cu trufe de ciocolata si crema...

Postat de: klausenburger in Torturi

1. Prepara blatul asa: bate albusurile spuma, adauga romul apoi treptat zaharul, incorporeaza apoi galbenusurile usor, adauga praful de copt, zaharul vanilat si faina. Incorporeaza usor...Citeste continuarea

Tort Winny de Pooh

Postat de: sandytza in Torturi

Se prepara blatul. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile se bat bine apoi se adauga treptat praful de copt, apa si faina. Cand a...Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si vanilia,apoi galbenusurile pe rand. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se mai mixeaza putin. Compozitia se...Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de: rivka in Torturi

Se incinge cuptorul cca 160 grade. Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul(150 grame) se topeste la foc mic pe aragaz, se lasa sa se raceasca. Se separa albusurile de galbenusuri....Citeste continuarea

Tiramisu reţetă cu ciocolata

Postat de: anaiordan in Prajituri

Tiramisu reţetă cu ciocolata Eu o pate din crema de ciocolata o aveam de la torturile facute in weekend, dar cu ce am mai facut pentru acest tiramisu se ajunge la aceeasi cantitate daca s-ar...Citeste continuarea

Tort de ciocolata amaruie

Postat de: leoflori in Torturi

BLATUL: Mixam margarina cu zaharul, pana se topeste zaharul. Adaugam ouale pe rand si dupa fiecare ou,punem cate 2 linguri faina. Topim ciocolata la bain-marie, o lasam putin la racit si o...Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata si crema...

Postat de: anaiordan in Torturi

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana ce mixerul lasa urme ferme in spuma, iar cand se ridica mixerul...Citeste continuarea

Tochitura olteneasca

Postat de: ramo_cata in Mancaruri cu carne

Am fiert carnea si am schimbat apa,le-am pus intr-o alta oala si le-am lasat la fiert in putina apa,un fel de prajeala aburinda:) Am tocat legumele,ciupercile,ceapa,ardeiul iar morcovul l-am...Citeste continuarea

Turnulete taranesti

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Kaizerul si telemeaua se taie cubulete. Ceapa rosie se curata, se spala si se taie rondele mai grosute. Rosia se taie felii mai groase si apoi cuburi de marimea celor de kaizer si branzica. Se...Citeste continuarea

Tort cu crema de lapte

Postat de: leoflori in Torturi

BLATUL : Mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste. Se cerne faina cu cacao si praf de copt si se adauga treptat in amestecul de ou. Apoi punem putin cate putin si apa calda. Coacem in...Citeste continuarea

Tort de ciocolata umplut cu menta

Postat de: miha in Torturi

Vom incepe cu decorul pentru blat. Amestecam toate ingredientele,faina, zahar, albus, unt si cacao. Pasta obtinuta,o intindem pe o bucata de hartie de copt de dimensiunea tavii de...Citeste continuarea

Tort de clatite

Postat de: Swanheart in Dulciuri

Se pregatesc clatitele dupa aceeasi reteta de aici: http://www.bucataras.ro/retete/2014/clatite.html#com7635 Se face crema conform instructiunilor de pe plic (se bate praful cu 400 ml lapte...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă cu zmeura

Postat de: Oana in Prajituri

Tiramisu reţetă cu zmeura Se pregateste cafeaua indulcita si se lasa la racit. Galbenusurile se bat cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se amesteca apoi cu branza...Citeste continuarea

Tort merengue cu ciocolata si...

Postat de: boscodina in Torturi

Albusurile si zaharul se bat spuma pana devin bezea. Se amesteca cu nucile si cacao pentru omogenizare. Se pune tava cu aluatul in cuptorul cea fost preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru...Citeste continuarea

Tagliatelle cu pui si sos de rosii

Postat de: Oana in Paste

Pipetul de pui se taie cubulete mici. Rosiile se decojesc si se mixeaza cu blenderul. Ardeiul, ceapa si usturoiul se curata si apoi se mixeaza si ele marunt, ca o pasta. Intr-o tigaie adanca,...Citeste continuarea

Tort cu 2 blaturi si 2 creme

Postat de: ala_oancea in Torturi

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat. Se adauga galbenusuri mixate cu 4 linguri de zahar, apoi faina. Se imparte aluatul in doua, iar intr-o jumatate se...Citeste continuarea

Tort caramel

Postat de: leoflori in Torturi

Blatul : albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece.Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca bine cu paleta.Adaugam faina amestecata dinainte cu praful de budinca + praful de...Citeste continuarea

TORT DE MERE

Postat de: pana_luminita in Torturi

BLAT se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare, albusurile se bat spuma impreuna cu 250 gr zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Se...Citeste continuarea

Tarta capsunata

Postat de: ionix in Prajituri

Intr-o tava rotunda sau o oala, sa nu fie inalta, se pun circa 7-8 linguri de zahar cu 1 pliculet de zahar vanilat la caramelizat. In momentul in care zaharul se caramelizeaza cu o lingura se...Citeste continuarea

Tarta usoara cu fructe

Postat de: RozBonBon in Torturi

BLAT: se separa albusurile de galbenusuri galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devine o pasta omogena, mai deschisa la culoare albusurile se bat spuma cu un varf de sare...Citeste continuarea

Tort Sacher

Postat de: miha in Torturi

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic,cu cateva linguri de lapte. Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam...Citeste continuarea

Tort cu inghetata de cacao si menta

Postat de: miha in Torturi

Blat: Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea...Citeste continuarea

Tochitura ardeleneasca

Postat de: luminita20_2006 in Porc

Carnea se taie bucati mici dar nu foarte, ceapa se toaca marunt si ardeiul la fel. Se incinge uleiul si se pun ceapa si ardeiul la calit, cand prind un pic de culoare se adauga carnea si se lasa...Citeste continuarea

Tort cu mousse de ciocolata alba si...

Postat de: miha in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga...Citeste continuarea

Tarta cu ficat

Postat de: miha in Ficat

Cartofii se fierb in coaja,in apa cu sare.cand sunt fierti se curata de coaja,se fac piure,cu unt,2 linguri smantana,nucsoara si sare dupa gust. Ceapa tocata marunt se caleste in 2 linguri ulei...Citeste continuarea

Tort Nesquik

Postat de: leoflori in Torturi

FOILE: Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Punem la urma si faina amestecata cu alunele macinate si amestecam usor. Intindem compozitia...Citeste continuarea

Tort cu 3 feluri de inghetata

Postat de: miha in Torturi

Blat: Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea...Citeste continuarea

Tort cu mousse de ciocolata si menta

Postat de: miha in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga...Citeste continuarea

Tocanita de nemtisori cu mamaliga

Postat de: Anamaria7 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata si se spala bine in 2 ape si eventual se taie putin mai marunt. Intr-o cratita, se incinge slanina/uleiul si se caleste ceapa taiata solzisori. Cand aceasta s-a muiat si...Citeste continuarea

Tarta de ananas

Postat de: karmen in Torturi

Speli ouale dupa care separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile pana devin o spuma consistenta.Galbenusurile le amesteci cu zaharul, cana de ulei, laptle, faina, zaharul vanilat si...Citeste continuarea

Tort Kodrit Kadir

Postat de: miha in Torturi

Blat: Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam. Crema : Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf...Citeste continuarea

Tortellini cu carne

Postat de: Anamaria7 in Tortellini

Ingredientele se amesteca formand un aluat ce se framanta cca. 20 min (cu MP, programul pentru paste). Pe o suprafata presarata cu faina se intinde o foaie foarte subtire. Cu un pahar cu gura...Citeste continuarea

Tzatziki

Postat de: miha in Sosuri

Castravetii ii taiem cubulete sau ii radem pe razatoarea cu ochiuri mari. Usturoiul pisat il amestecam cu putina sare si ulei,pana obtinem o pasta omogena. Castravetii ii amestecam cu...Citeste continuarea

Tort egiptean

Postat de: leoflori in Torturi

Foaie : Batem albusurile spuma. Adau gam zaharul si batem pana se topeste si sta batz. Faina o ameste cam cu alunele macinate si o adaugam treptat in compozitia de albus+zahar.Pe...Citeste continuarea