Tarta cu caramel si ciocolata

de Miha in Prajituri, 31 Oct 2009 | 14515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti cu cereale
  • 50 g unt
  • Pentru caramel:
  • 400 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • 200 g zahar
  • 120 g nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 200 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura lichior de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caramel si ciocolata:

Blat:

Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit. Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.

Caramel:

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul. Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul.


Turnam caramelul peste blatul de biscuiti, nivelam apoi acoperim cu glazura de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore. Scoatem din tava si ornam dupa preferinta.

TIPS-URI

1

biscuitii se pot inlocui cu orice alt sortiment va place

2

in compozitia de biscuiti cu unt se pot adauga nuci sau ciocolata, eventual si putin zahar daca folositi biscuiti populari

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu frisca