A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tiramisu, reţetă originală

Postat de: ionix in Prajituri

  Tiramisu reţetă originală Cafeaua trebuie facuta tare, fara zahar si racita. Se separa galbenusurile de albusuri. Se  freaca galbenusurile cu zaharul pana incep a se albi...Citeste continuarea

Traistute cu urda si marar

Postat de: brie in Aperitive / Garnituri

Se prepara din lapte,apa minerala,oua,un praf de sare si faina un aluat de clatite. Se incalzeste o tigaie si se trece la coacerea clatitelor. Spre sfarsit cand mai erau 3-4 clatite de copt am...Citeste continuarea

Tort Minge

Postat de: miha in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare . Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea....Citeste continuarea

Tort

Postat de: yammy in Torturi

Pt negresa: -Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul -se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul, faina si cacaoa -compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata...Citeste continuarea

Tort rapid

Postat de: yammy in Torturi

-Se taie blatul (1 sau 2 nivele) se umple cu budinca preparata dupa instructiuni,racita si mixata -se prepara glazura dupa instructiunile de pe plic, se toarna deasupra blatului, se niveleaza -se...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: yammy in Mancaruri de post

 Ciupercile se taie bucati dupa preferinta, se spala si se lasa la scurs in strecuratoare. Ceapa si morcovul se pun la calit in putin ulei, cand ceapa a capatat culoarea aurie se adauga...Citeste continuarea

Tort Ursulet

Postat de: miha in Torturi

Ursuletii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti . Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca. Am adaugat untul topit si laptele condensat. Compozitia trebuie sa fie moale, dar...Citeste continuarea

Tort de clatite cu branza Gouda si...

Postat de: brie in Aperitive / Garnituri

Din lapte, ou, faina si un praf de sare se prepara un aluat clasic de clatite, separat se taie marunt ceapa si mararul si se adauga aluatului de clatite. Din compozitia rezultata se prajesc...Citeste continuarea

Tortilla de patata(cartofi)

Postat de: Michelle in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata si se taie cat mai subtiri(rondele, patratele)...etc Se pun la foc cu ulei si un pic de apa Apoi se taie ceapa solzisori si se adauga peste cartofi,se sareaza si se lasa...Citeste continuarea

TORT DE GHEATA

Postat de: liana_geicu in Torturi

Se freaca untul cu zaharul pana cand se face o crema, se adauga cele 2 galbenusuri, se amesteca bine. Se oparesc cele 150 g biscuiti macinati cu 150 ml lapte fiert cu budinca de vanilie si zaharul...Citeste continuarea

Tort Ioana

Postat de: Michelle in Torturi

Blat : Separam oualele. Batem spuma albusurile, galbenusurile le frecam bine cu zaharul, amestecam cele doua compoziti adaugam si faina in ploaie si bagam la cuptor. Frisca se bate batz si...Citeste continuarea

Tarta de cartofi si soia

Postat de: Michelle in Mancaruri de post

Cartofii se curata se taie rondele subtiri si se pun cu apa si delikat sa dea intr-un clocot. Intre timp tocam gogosarul, ceapa, dam la razatoare usturoiul, scurgem cartofi de zeama si lasam la...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă adaptata

Postat de: nyana in Prajituri

Tiramisu reţetă adaptata A mestecati galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc timp de 2-3 minute. Puneti vasul pe foc la bain marie, adaugand laptele si amestecand bine ...Citeste continuarea

Tort cu menta

Postat de: miha in Torturi

Crema: Gelatina o punem la inmuiat in 5 linguri de apa rece. Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la...Citeste continuarea

Tort Fluture

Postat de: miha in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare , ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul...Citeste continuarea

Tarta" alba "cu mere

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Se bat albusurile spuma cand s-au albit se adauga zaharul in ploaie, continuaidu-se mixarea, dupa ceea faina amestecata cu praful de copt. , Se pune si uleul apoi se amesteca cu o paleta de...Citeste continuarea

Tort Buburuza

Postat de: miha in Torturi

Blat: Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga untul si mierea si se pune la bain-marine. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga...Citeste continuarea

Tort trenulet

Postat de: miha in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut...Citeste continuarea

Tort de ciocolata 2

Postat de: luminita20_2006 in Torturi

Blat:  Se separa galbenusurile de albus. albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cu...Citeste continuarea

Tort cu visine si ananas

Postat de: pana_luminita in Torturi

BLAT: Separam galbenusul de albus , galbenusul il frecam cu cele 7 linguri de ulei si cele 2 linguri de cacao , iar la final adaugam esenta de rom , albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul...Citeste continuarea

Tarta de mere

Postat de: Michelle in Prajituri

Se curata merele,se taie in patru iar apoi feliute fara sa se desparta. Se freaca galbenusurile,oul si zaharul,se adauga untul,esenta si scortisoara si se bat deasupra aburilor pana se topeste...Citeste continuarea

Tarta de casa cu mere, de post

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Se prepara aluatul, iar merele se taie mai marisor. Se amesteca ingredientele si se pun in forme (gen cea de tort de la doctor Oetker). Se da cuptorul la 160 de grade, iar tarta trebuie sa stea la...Citeste continuarea

Tort Autostrada

Postat de: miha in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste...Citeste continuarea

Tort aniversare

Postat de: miha in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste...Citeste continuarea

Turta de cartofi cu ceapa verde si...

Postat de: nyana in Aperitive / Garnituri

Fiierbem cartofii in coaja. Ii decojim si ii  dam pe razatoarea mica. Adaugam faina, sarea, piperul, mararul si ouale. Framantam bine. Ungem cu ulei o forma rotunda si o tapetam cu faina....Citeste continuarea

TORT CU CREMA DE CIOCOLATA

Postat de: adriana65 in Torturi

Preparare blat: Se separa ouale ( adica galbenusurile de albusuri); albusurile se bat spuma cu zaharul , apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. Faina se amesteca cu cacaoa si se...Citeste continuarea

Tocanita de inimi si pipote de pui...

Postat de: rivka in Pui

Pipotele si iminile de pui se spala cu apa rece, se curata daca e cazul si se pun la fiert in apa cu sare.Cand au dat cateva clocote se spumeaza cu lingura si se muta in alt vas trecandu-se...Citeste continuarea

Toba de casa pentru Craciun

Postat de: Bunica in Mezel de casa

Rinichii se taie longitudinal si se pun in apa cu otet timp de 1 ora. Se spala organele si se pun la fiert. In apa se pune; sare, foaie de dafin, piper boabe (cateva). In timpul fiertului se...Citeste continuarea

Tort cu trei creme de ciocolata

Postat de: ala_oancea in Torturi

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga faina, cacaoa, se imparte in trei si se coc trei blaturi in forma rotunda. Pentru crema, se pun pe foc cate 200 ml frisca lichida in...Citeste continuarea

Tort cu cafea

Postat de: miha in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea....Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de: ramo_cata in Torturi

Am separat albusurile de galbenusuri.albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea.galbenusurile le-am frecat cu uleiul,le-am adaugat...Citeste continuarea

Tort fluture

Postat de: gaby_d in Torturi

-se bat spuma albusurile se adauga pe rand cate o lingura zahar,se bate pana la topirea completa. se adauga apoi galbenusurile unul cate unul amestecand usor dupa fiecare se incorporeaza...Citeste continuarea

TARTINE DELICIOASE

Postat de: pana_luminita in Aperitive / Garnituri

ungem feliile de paine cu unt , asezam cascavalul ( aproximativ 1.5 cm grosime) , feliile de rosii , dupa gust sare, piper si busuioc . Se introduc in cuptorul incins pentru 5 minute. Citeste continuarea

Tarta zebra

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Se seapara galbenusulriele de albus.Albusurile se bat spuma apoi se adauga in poaie zaharul cand sa incorporat adaugam galbenusurile, apoi punem smantana urmata de untul topit si faina amestecata...Citeste continuarea

Tort cu pere

Postat de: adriana65 in Torturi

Am inceput cu decojirea perelor si taierea lor in 4. Intr-o cratita cu 300 ml apa si 100 g zahar se pun perele la fiert. Se lasa aproximativ 10 minute; este de ajuns sa se inmoaie perele; dupa...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă adaptata

Postat de: adriana65 in Torturi

Tiramisu reţetă adaptata Se incepe cu prepararea unei cafele din aproximativ 500 ml apa si cele 5 linguri de cafea. Pana ce cafeaua se raceste se trece la prepararea cremei. Se separa...Citeste continuarea

Tort de piersici

Postat de: adriana65 in Torturi

Mai intai preancalziti cuptorul, apoi la treaba: Se separa ouale. Galbenusurile se bat 10 min. cu zahar si suc de portocale. Albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusuri. Faina,...Citeste continuarea

Tarta cu crema de visine

Postat de: Michelle in Prajituri

300 ml de compot plus 800 ml lapte se amesteca bine cu 13 lg faina si 16 lg zahar.Se pun la foc si se lasa la fiert mestecand din cand in cand pana se ingroasa,adaugam si pachetul de unt..Apoi se...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu pipote si inimi

Postat de: fluturas in Mancaruri cu carne

Se pun la fiert pipotele si inimile in apa cu putin ulei pana ajung sa se inabuse bine si sa se rumeneasca putin.Se caleste ceapa cu gogosarul,se adauga cartoful taiat cubulete si se mai invarte...Citeste continuarea

Tort de indragostiti

Postat de: Adinuta in Torturi

Pasul 1: Ciocolata se topeste la bain-marin si se lasa la racit. Ouale se bat bine cu zaharul circa 10 minute. Faina se cerne cate putin in compozitia de oua si se amesteca usor cu lingura. Se...Citeste continuarea

Tort aniversar

Postat de: miha in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea. Galbenusurile...Citeste continuarea

Tort cu crema de banane

Postat de: ala_oancea in Torturi

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se imparte compozitia in doua. Intr-o jumatate sa adauga cocosul, in cealalta faina si cacaoa. Se coc cele doua blaturi si se lasa sa se raceasca. Bananele...Citeste continuarea

Tagliatelle aromate de casa cu legume

Postat de: Adinuta in Paste

Pasul 1: Am amestecat faina cu patrunjelul taiate marunt, am pus sare, ulei de masline si am inceput sa amestec adaugand apa putin cate putin, pana am obtinut un aluat elastic. L-am framantat bine...Citeste continuarea

Tarta cu caramel si ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Blat: Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit. Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema. Caramel: Se caramelizeaza...Citeste continuarea

Tocanita de porc

Postat de: ionix in Porc

  Se spala bine carnea si se taie cubulete. Intr-o tigaita se pune uleiul la incins peste care se pune carnea. Cand si-a schimbat un pic culoarea pe toate partile se adauga circa...Citeste continuarea

Tort Mickey Mouse

Postat de: sandytza in Torturi

Se separa ouale , albusurile se bat spuma cu zaharul . galbenusurile se freaca cu uleiul, cacaoa si praful de copt stins cu otet sau lamaie, apoi se adauga spuma de albus ,se amesteca si se...Citeste continuarea

Tortilla chips de casa

Postat de: Adinuta in Aperitive / Garnituri

Pasul 1: Intr-un vas adanc se amesteca fainile cu sarea, se pune untul si se adauga putina apa si amestecam. Se tot adauga apa, pana aluatul va fi ca cel de paste/taitei. Apoi se rup bilute de...Citeste continuarea

Tagliatelle cu chiftelute in sos

Postat de: miha in Pui

Pieptul de pui il tocam, dupa care il amestecam cu oul, patrunjel, usturoiul pisat, sare si piper. Cu mainile umede formam chiftelutele, pe care le vom tavali prin pesmet inainte de prajire. Se...Citeste continuarea

Tort Barbie

Postat de: sandytza in Torturi

Preparare primul tort. Se separa ouale Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si praful de copt Albusurile se bat spuma cu zaharul Se adauga albusurile peste...Citeste continuarea

Tarta de gutui

Postat de: Oana in Prajituri

Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul, coaja de lamaie, untul si praful de sare, plus 2 linguri cu apa. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se intinde aluatul intr-o forma cu pereti...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]