A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Telina gratinata

Postat de: radu_popovici in Mancaruri de post

Reteta este rapida si usor de facut, iar savoarea sa este deosebita datorita combinatiei de lactate cu nucsoara, ca si aportului de gust adus de capere. Se incinge cuptorul la 190 °C. Se...Citeste continuarea

Tochitura ca la Mama acasa

Postat de: Dya in Porc

  Mod de preparare: Carnea, spalata si taiata cuburi potrivit de mari, o punem la prajit intr-o tigaie (mai inalta) cu putin ulei si cu 2 pahare cu apa. Lasam carnea sa fiarba...Citeste continuarea

Tochitura dobrogeana

Postat de: Dya in Porc

  Jumatate din cantitatea de usturoi si ceapa se curata si se taie julien, dupa care se pun la rumenit in cele doua linguri de ulei.  Cand devin translucide se pot adauga carnatii...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu carne

Postat de: Dya in Porc

Tocam ceapa si ardeiul rosu si le punem la calit in cele 5 linguri de ulei. Intre timp, spalam bine carnea, o taiem cuburi si o punem la calit alaturi de ceapa si ardei pentru aproximativ 30 de...Citeste continuarea

Tarta sarlota

Postat de: sufletista in Torturi

BLATUL -se freaca galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,sarea pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor de jos in sus. Se...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata

Postat de: miha in Torturi

Blaturi de cacao: Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Ciocolata impreuna cu laptele o topim la microunde, omogenizam, lasam sa se...Citeste continuarea

Tort aniversar cu ciocolata si lamaie

Postat de: postavaru in Torturi

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana devine spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar...Citeste continuarea

Tocanita cu coaste de purcel

Postat de: mihaelab in Porc

Coastele le-am prajit putin. Ceapa taiata potrivit, nu prea marunta impreuna cu morcovul taiat rondele le-am calit si tot aici am pus si ardeiul gras(eu am avut la congelator taiat cubulete). Am...Citeste continuarea

Tort rapid

Postat de: pusikmea in Torturi

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de...Citeste continuarea

Tort de portocale

Postat de: cristinne in Torturi

Blatul: Ouale se separa si se bat albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul si apa minerala. Se unesc cele 2 compozitii si se adauga faina in ploaie la final impreuna cu praful de...Citeste continuarea

Tort in patru culori (cu ciocolata...

Postat de: Dulceatadetrandafiri in Torturi

Cuptorul il preincalzesti la 170 de grade. Pe fundul a doua forme cu diametrul de 20 cm pui cate un cerc de hartie de copt iar peretii ii ungi cu putin unt si ii tapetezi cu faina. Cum spuneam,...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă reinterpretata

Postat de: alinutza1983 in Torturi

Tiramisu reţetă reinterpretata 1. Mai intai preparam budinca de cocos astfel: macinam fulgii de cocos, apoi ii amestecam cu lapte,si la final ii strecuram ; laptele obtinut se amesteca cu...Citeste continuarea

Tort de Paste

Postat de: pusikmea in Torturi

Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul,...Citeste continuarea

Trandafiri pentru tort

Postat de: bucatarimcudiana in Dulciuri

Caramelele sugus se taie in bucati mici pentru petalele din mijlocul trandafirilor si bucatele mai mari pentru petalele din exterior. Intre 2 bucati de folie se pune cate o bucatica de caramea...Citeste continuarea

Tort Trinity Cream

Postat de: Sidy in Torturi

Intr-o cratita mai inalta caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem, sa nu capete o culoare inchisa. Dupa ce este topit , tapetam peretii cratitei cu zaharul cu miscari de rotatie a...Citeste continuarea

Tort alb

Postat de: sufletista in Torturi

Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, coaja de lamaie si la sfarsit faina cernuta. Compozitia se...Citeste continuarea

Tort Rigo Jancsi

Postat de: Corina33 in Torturi

Rigo Jancsi este o reteta cu poveste. Este o prajitura traditionala maghiara care si-a castigat popularitatea in imperiul Austro-Ungar si poarta numele unui violonist celebru Rigo Jancsi. Acesta...Citeste continuarea

Tort in doua culori

Postat de: miremirc in Torturi

Pentru blat 1: mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina; punem compozitia in tava ( 25*35 cm ) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă clasica

Postat de: Mihaela11_jo in Prajituri

Tiramisu reţetă clasica Se prepara cafeaua amara cu un aparat pentru cafea filtru si se lasa sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu...Citeste continuarea

Tort cu crema de cacao si cafea

Postat de: Mihaela11_jo in Torturi

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Se adauga albusurile, apa,coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta si praful de...Citeste continuarea

Tort amandina

Postat de: ela in Torturi

Pentru inceput facem doua blaturi,pe care le coacem pe rand. Separam albusurile de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu uleiul pana se albesc,apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa in...Citeste continuarea

Tavalita lui Sabina

Postat de: kamy in Prajituri

Intr-un castron frecam bine oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite  la microunde, adaugam laptele, faina, iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet .  Tapetam o...Citeste continuarea

Tort cu moatze colorate

Postat de: mihaelab in Torturi

Pt blat am separat ouale .Albusurile le-am batut spuma tare dupa care am pus putin cate putin zaharul apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare. Dupa ce s-au incorporat bine...Citeste continuarea

Tort Alb-Rosu sau...tort de Paste

Postat de: diaconta in Torturi

Blat:    Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul,putina sare.Pastram doua linguri de zahar pentru albusuri.Se adauga pe rand apa si uleiul.Apoi aromele,vanilie si...Citeste continuarea

Tort cu crema de lamaie

Postat de: mihaelab in Torturi

Mai intai am preparat blatul.Am separat albusurile si le-am batut spuma tare , am adaugat putin cate putin zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare, iar la urma faina in ploaie....Citeste continuarea

Tort iepurila

Postat de: pusikmea in Torturi

Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul,...Citeste continuarea

Tartine cu somon afumat

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Feliile de paine se prajesc usor la prajitorul de paine. Se ung cu crema de branza si deasupra se aseaza fasii de somon. Se presara cu marar si se servesc imedat. Citeste continuarea

Tocanita de miel

Postat de: Sidy in Oaie

Ceapa se curata si se toaca marunt apoi se caleste in doua linguri cu ulei. Se adauga pasta de ardei, o cana cu apa si carnea de miel taiata bucatele.Se potriveste gustul de sare si piper si se...Citeste continuarea

Tort Winter

Postat de: LUK in Torturi

  Incepem prin a prepara bezeaua.Se bat spuma  albusurile cu zeama de lamaie si zaharul pudra adaugat treptat pana se obtine o spuma tare.Se pune in tava de tort tapetata cu hartie de...Citeste continuarea

Tort cu nuca si ciocolata

Postat de: miha in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul...Citeste continuarea

Tulumbe

Postat de: miha in Dulciuri

Aluatul este ca si cel de eclere . Punem apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Dam cateva clocote, apoi punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde...Citeste continuarea

Tartă aperitiv cu zucchini

Postat de: AlexJ in Aperitive / Garnituri

Preparare Spălăm  zucchini-ul şi îl curățăm de coajă cu aparatul de curățat cartofi (dacă doriţi puteţi să îl folosiți cu tot cu coajă, nu deranjează la...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi

Postat de: Dya in Mancaruri de post

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cele 2-3 linguri de ulei. Cand devine translucida adaugam bulionul/sucul de rosii, o lasam sa dea in clocot si apoi o stingem cu un litru de apa...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu pui

Postat de: aurelya68 in Pui

Pulpele se condimenteaza cu sare si piper si se pregatesc pe gratar. Separat se toaca marunt ceapa si se pune la calit in putin ulei. Se adauga ciupercile taiate. Dupa ce acestea s-au inmuiat,...Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu lapte

Postat de: divainbucatarie in Torturi

Batem untul cu zaharul pana devin spuma. Incorporam galbenusurile si coaja de portocale in crema de unt. Topim in bain-marie ciocolata si incorporam cele 2 linguri de cafea expresso. La compozitia...Citeste continuarea

Tortul lui Florin

Postat de: mamaieelena in Torturi

Toate ingredientele se amesteca impreuna cu laptele caldut si se obtine un aluat moale care curge si l-am pus intr-o tava cu gaura la mijloc si am lasat sa se dospeasca dupa care am pus-o la...Citeste continuarea

Tortul meu de Florii

Postat de: kamy in Torturi

crema alba: 2 cioco primola albe le-am maruntit si le-am pus intr-o craticioara pe foc impreuna cu 50gr.unt si 15o ml.crema patiserie si am amestecat continuu pana s-a topit ciocolata si...Citeste continuarea

Tort bust

Postat de: MIUTA in Torturi

Am pregatit intai blaturile,unul de vanilie si unul cu cacao.Blatul de vanilie este un pandispan simplu iar cel de cacao la fel doar o lingura de cacao in plus.  La blatul de vanilie l-am...Citeste continuarea

Tarta cu lamaie

Postat de: bitza in Prajituri

Blat : Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam uleiul si apa si...Citeste continuarea

Tocana de miel

Postat de: Bucataras in Oaie

Amestecati faina cu sarea si piperul. Treceti carnea prin faina condimentata si rumeniti-o citeva minute in ulei in tigaie, pina cind devine maronie pe toate partile. Rumeniti bucatile de carne in...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi de post

Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de post

Pentru inceput curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi mai mari. Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovii rasi si ardeiul tocat cuburi.Dupa ce s-au calit, adaugam cartofii,...Citeste continuarea

Tort 1 anisor

Postat de: dany_dumy2006 in Torturi

Blatul este deja taiat doar trebuie separat (eu folosesc blatul de cumparat ca asa sunt sigura ca este perfect:D), apoi se pregateste frisca intr-un castronel iar separat se pregateste crema...Citeste continuarea

Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica,...

Postat de: gaby_d in Torturi

Blat. Topim untul si-l lasam la racit Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile si adaugam treptat, in ploaie, zaharul mixand in continuare pana la topirea cristalelor....Citeste continuarea

Tarta cu crema de vanilie si mere

Postat de: Sidy in Prajituri

Facem blatul din toate ingredientele, cu specificatia ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin. Framantam bine pina obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata

Postat de: alldaycooking in Dulciuri

Cele 3 oua le-am batut ca pentru omleta. Ciocolata am topit-o in microunde impreuna cu smantana si am lasat-o sa se raceasca putin apoi am amestecat-o cu ouale, fructoza, bicarbonat si faina. Am...Citeste continuarea

Tarta cu branza dulce

Postat de: Sidy in Prajituri

Pentru prepararea blatului de tarta omogenizam bine intr-un vas praful de mix, 2 linguri zahar, un ou si bucati reci din unt( margarina) Framantam repede cu mana si obtinem un aluat compact pe...Citeste continuarea

Tort cu crema de lapte

Postat de: miha in Torturi

Foi: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa amestecand de jos...Citeste continuarea

Tarta cu smantana si cu oua

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

O tava rotunda cu diametrul de 30-35 cm o ungem cu unt si o acoperim cu hartie de copt peste care asezam aluatul foietaj. Baconul il taiem feliute subtiri apoi batem bine 2 oua. Smantana o...Citeste continuarea

Tort cu caramel si ciocolata

Postat de: miha in Torturi

Un tort ce l-am facut pentru Sf Valentin. Nu e atat de dichisit, frumos si elegant ca cel de anul trecut , dar e atat de bun, incat asta se poate trece cu vederea. Sau nu? :))) Blat:...Citeste continuarea

Tocanita cu praz

Postat de: alldaycooking in Pui

Prazul se curata si se taie rondele care se pun la dunstuit in putin ulei. Carnea se taie bucatele mici si se pune impreuna cu maslinele peste praz. Cand este necesar se mai adauga putina apa. Cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]