Telina gratinata
Postat de: radu_popovici in Mancaruri de postReteta este rapida si usor de facut, iar savoarea sa este deosebita datorita combinatiei de lactate cu nucsoara, ca si aportului de gust adus de capere. Se incinge cuptorul la 190 °C. Se...Citeste continuarea
Tochitura ca la Mama acasa
Postat de: Dya in PorcMod de preparare: Carnea, spalata si taiata cuburi potrivit de mari, o punem la prajit intr-o tigaie (mai inalta) cu putin ulei si cu 2 pahare cu apa. Lasam carnea sa fiarba...Citeste continuarea
Tochitura dobrogeana
Postat de: Dya in PorcJumatate din cantitatea de usturoi si ceapa se curata si se taie julien, dupa care se pun la rumenit in cele doua linguri de ulei. Cand devin translucide se pot adauga carnatii...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu carne
Postat de: Dya in PorcTocam ceapa si ardeiul rosu si le punem la calit in cele 5 linguri de ulei. Intre timp, spalam bine carnea, o taiem cuburi si o punem la calit alaturi de ceapa si ardei pentru aproximativ 30 de...Citeste continuarea
Tarta sarlota
Postat de: sufletista in TorturiBLATUL -se freaca galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,sarea pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor de jos in sus. Se...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata
Postat de: miha in TorturiBlaturi de cacao: Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Ciocolata impreuna cu laptele o topim la microunde, omogenizam, lasam sa se...Citeste continuarea
Tort aniversar cu ciocolata si lamaie
Postat de: postavaru in TorturiPentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana devine spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar...Citeste continuarea
Tocanita cu coaste de purcel
Postat de: mihaelab in PorcCoastele le-am prajit putin. Ceapa taiata potrivit, nu prea marunta impreuna cu morcovul taiat rondele le-am calit si tot aici am pus si ardeiul gras(eu am avut la congelator taiat cubulete). Am...Citeste continuarea
Tort rapid
Postat de: pusikmea in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de...Citeste continuarea
Tort de portocale
Postat de: cristinne in TorturiBlatul: Ouale se separa si se bat albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul si apa minerala. Se unesc cele 2 compozitii si se adauga faina in ploaie la final impreuna cu praful de...Citeste continuarea
Tort in patru culori (cu ciocolata...
Postat de: Dulceatadetrandafiri in TorturiCuptorul il preincalzesti la 170 de grade. Pe fundul a doua forme cu diametrul de 20 cm pui cate un cerc de hartie de copt iar peretii ii ungi cu putin unt si ii tapetezi cu faina. Cum spuneam,...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă reinterpretata
Postat de: alinutza1983 in TorturiTiramisu reţetă reinterpretata 1. Mai intai preparam budinca de cocos astfel: macinam fulgii de cocos, apoi ii amestecam cu lapte,si la final ii strecuram ; laptele obtinut se amesteca cu...Citeste continuarea
Tort de Paste
Postat de: pusikmea in TorturiPregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul,...Citeste continuarea
Trandafiri pentru tort
Postat de: bucatarimcudiana in DulciuriCaramelele sugus se taie in bucati mici pentru petalele din mijlocul trandafirilor si bucatele mai mari pentru petalele din exterior. Intre 2 bucati de folie se pune cate o bucatica de caramea...Citeste continuarea
Tort Trinity Cream
Postat de: Sidy in TorturiIntr-o cratita mai inalta caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem, sa nu capete o culoare inchisa. Dupa ce este topit , tapetam peretii cratitei cu zaharul cu miscari de rotatie a...Citeste continuarea
Tort alb
Postat de: sufletista in TorturiSe separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, coaja de lamaie si la sfarsit faina cernuta. Compozitia se...Citeste continuarea
Tort Rigo Jancsi
Postat de: Corina33 in TorturiRigo Jancsi este o reteta cu poveste. Este o prajitura traditionala maghiara care si-a castigat popularitatea in imperiul Austro-Ungar si poarta numele unui violonist celebru Rigo Jancsi. Acesta...Citeste continuarea
Tort in doua culori
Postat de: miremirc in TorturiPentru blat 1: mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina; punem compozitia in tava ( 25*35 cm ) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă clasica
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriTiramisu reţetă clasica Se prepara cafeaua amara cu un aparat pentru cafea filtru si se lasa sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu...Citeste continuarea
Tort cu crema de cacao si cafea
Postat de: Mihaela11_jo in TorturiSe mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Se adauga albusurile, apa,coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta si praful de...Citeste continuarea
Tort amandina
Postat de: ela in TorturiPentru inceput facem doua blaturi,pe care le coacem pe rand. Separam albusurile de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu uleiul pana se albesc,apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa in...Citeste continuarea
Tavalita lui Sabina
Postat de: kamy in PrajituriIntr-un castron frecam bine oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite la microunde, adaugam laptele, faina, iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet . Tapetam o...Citeste continuarea
Tort cu moatze colorate
Postat de: mihaelab in TorturiPt blat am separat ouale .Albusurile le-am batut spuma tare dupa care am pus putin cate putin zaharul apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare. Dupa ce s-au incorporat bine...Citeste continuarea
Tort Alb-Rosu sau...tort de Paste
Postat de: diaconta in TorturiBlat: Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul,putina sare.Pastram doua linguri de zahar pentru albusuri.Se adauga pe rand apa si uleiul.Apoi aromele,vanilie si...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie
Postat de: mihaelab in TorturiMai intai am preparat blatul.Am separat albusurile si le-am batut spuma tare , am adaugat putin cate putin zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare, iar la urma faina in ploaie....Citeste continuarea
Tort iepurila
Postat de: pusikmea in TorturiPregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul,...Citeste continuarea
Tartine cu somon afumat
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriFeliile de paine se prajesc usor la prajitorul de paine. Se ung cu crema de branza si deasupra se aseaza fasii de somon. Se presara cu marar si se servesc imedat. Citeste continuarea
Tocanita de miel
Postat de: Sidy in OaieCeapa se curata si se toaca marunt apoi se caleste in doua linguri cu ulei. Se adauga pasta de ardei, o cana cu apa si carnea de miel taiata bucatele.Se potriveste gustul de sare si piper si se...Citeste continuarea
Tort Winter
Postat de: LUK in TorturiIncepem prin a prepara bezeaua.Se bat spuma albusurile cu zeama de lamaie si zaharul pudra adaugat treptat pana se obtine o spuma tare.Se pune in tava de tort tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Tort cu nuca si ciocolata
Postat de: miha in TorturiBlat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul...Citeste continuarea
Tulumbe
Postat de: miha in DulciuriAluatul este ca si cel de eclere . Punem apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Dam cateva clocote, apoi punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde...Citeste continuarea
Tartă aperitiv cu zucchini
Postat de: AlexJ in Aperitive / GarnituriPreparare Spălăm zucchini-ul şi îl curățăm de coajă cu aparatul de curățat cartofi (dacă doriţi puteţi să îl folosiți cu tot cu coajă, nu deranjează la...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi
Postat de: Dya in Mancaruri de postTocam ceapa marunt si o punem la calit in cele 2-3 linguri de ulei. Cand devine translucida adaugam bulionul/sucul de rosii, o lasam sa dea in clocot si apoi o stingem cu un litru de apa...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu pui
Postat de: aurelya68 in PuiPulpele se condimenteaza cu sare si piper si se pregatesc pe gratar. Separat se toaca marunt ceapa si se pune la calit in putin ulei. Se adauga ciupercile taiate. Dupa ce acestea s-au inmuiat,...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu lapte
Postat de: divainbucatarie in TorturiBatem untul cu zaharul pana devin spuma. Incorporam galbenusurile si coaja de portocale in crema de unt. Topim in bain-marie ciocolata si incorporam cele 2 linguri de cafea expresso. La compozitia...Citeste continuarea
Tortul lui Florin
Postat de: mamaieelena in TorturiToate ingredientele se amesteca impreuna cu laptele caldut si se obtine un aluat moale care curge si l-am pus intr-o tava cu gaura la mijloc si am lasat sa se dospeasca dupa care am pus-o la...Citeste continuarea
Tortul meu de Florii
Postat de: kamy in Torturicrema alba: 2 cioco primola albe le-am maruntit si le-am pus intr-o craticioara pe foc impreuna cu 50gr.unt si 15o ml.crema patiserie si am amestecat continuu pana s-a topit ciocolata si...Citeste continuarea
Tort bust
Postat de: MIUTA in TorturiAm pregatit intai blaturile,unul de vanilie si unul cu cacao.Blatul de vanilie este un pandispan simplu iar cel de cacao la fel doar o lingura de cacao in plus. La blatul de vanilie l-am...Citeste continuarea
Tarta cu lamaie
Postat de: bitza in PrajituriBlat : Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam uleiul si apa si...Citeste continuarea
Tocana de miel
Postat de: Bucataras in OaieAmestecati faina cu sarea si piperul. Treceti carnea prin faina condimentata si rumeniti-o citeva minute in ulei in tigaie, pina cind devine maronie pe toate partile. Rumeniti bucatile de carne in...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi de post
Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de postPentru inceput curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi mai mari. Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovii rasi si ardeiul tocat cuburi.Dupa ce s-au calit, adaugam cartofii,...Citeste continuarea
Tort 1 anisor
Postat de: dany_dumy2006 in TorturiBlatul este deja taiat doar trebuie separat (eu folosesc blatul de cumparat ca asa sunt sigura ca este perfect:D), apoi se pregateste frisca intr-un castronel iar separat se pregateste crema...Citeste continuarea
Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica,...
Postat de: gaby_d in TorturiBlat. Topim untul si-l lasam la racit Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile si adaugam treptat, in ploaie, zaharul mixand in continuare pana la topirea cristalelor....Citeste continuarea
Tarta cu crema de vanilie si mere
Postat de: Sidy in PrajituriFacem blatul din toate ingredientele, cu specificatia ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin. Framantam bine pina obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata
Postat de: alldaycooking in DulciuriCele 3 oua le-am batut ca pentru omleta. Ciocolata am topit-o in microunde impreuna cu smantana si am lasat-o sa se raceasca putin apoi am amestecat-o cu ouale, fructoza, bicarbonat si faina. Am...Citeste continuarea
Tarta cu branza dulce
Postat de: Sidy in PrajituriPentru prepararea blatului de tarta omogenizam bine intr-un vas praful de mix, 2 linguri zahar, un ou si bucati reci din unt( margarina) Framantam repede cu mana si obtinem un aluat compact pe...Citeste continuarea
Tort cu crema de lapte
Postat de: miha in TorturiFoi: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa amestecand de jos...Citeste continuarea
Tarta cu smantana si cu oua
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriO tava rotunda cu diametrul de 30-35 cm o ungem cu unt si o acoperim cu hartie de copt peste care asezam aluatul foietaj. Baconul il taiem feliute subtiri apoi batem bine 2 oua. Smantana o...Citeste continuarea
Tort cu caramel si ciocolata
Postat de: miha in TorturiUn tort ce l-am facut pentru Sf Valentin. Nu e atat de dichisit, frumos si elegant ca cel de anul trecut , dar e atat de bun, incat asta se poate trece cu vederea. Sau nu? :))) Blat:...Citeste continuarea
Tocanita cu praz
Postat de: alldaycooking in PuiPrazul se curata si se taie rondele care se pun la dunstuit in putin ulei. Carnea se taie bucatele mici si se pune impreuna cu maslinele peste praz. Cand este necesar se mai adauga putina apa. Cu...Citeste continuarea