Tort de ciocolată
Postat de: anomisana in TorturiMai întâi am aprins cuptorul să se încălzească. Am separat albuşurile de gălbenuşuri, apoi am încălzit crema de ciocolată la microunde, cât să devină...Citeste continuarea
Tort cu crema de frisca si visine
Postat de: mihaelab in TorturiAmestecam ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat pana se formeaza o crema,apoi adaugam uleiul si apa. Faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam in ploaie peste compozitia din vas....Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci si rosii cherry
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriPregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Va rezulta un aluat nelipicios pe care il invelim in folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute. Ne ocupam apoi de umplutura. Taiem...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă reinterpretata
Postat de: Brindusa in PrajituriTiramisu reţetă reinterpretata Amesteca faina, sarea si praful de copt. Taie vanilia in doua, pe lungime si cu un cutit razuie semintele. Pune atat semintele cat si pastaia in lapte si...Citeste continuarea
Taietei soba cu ciuperci de lemn si...
Postat de: Brindusa in PuiTaie ciupercile fasii. Indeparteaza codita, care este tare. Incalzeste uleiul, apoi pune usturoiul si amesteca de 2-3 ori. Adauga bucatelele de pui si gateste-le la foc mare, amestecand...Citeste continuarea
Tarta Tatin
Postat de: nico15 in PrajituriSe curata merele de coaja, si se taie mai mare in sferturi sau in felii mai subtiri, eu am ales varianta a doua. Dupa ce am feliat merele le stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Intr-o...Citeste continuarea
Tarta cu pere, foietaj si crema de...
Postat de: gaby_d in PrajituriPentru inceput decongelam foaia de aluat.Eu prefer s-o dezghet la temperatura frigiderului, nu a camerei, si o scot cand am nevoie de ea. Pe blatul infainat o intindem usor cu sucitorul apoi...Citeste continuarea
Tort
Postat de: brunetica in TorturiPentru inceput pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zagarul si il incorporam cu albusurile, adaugam faina cernuta si praful...Citeste continuarea
Tocanita de pipote de pui
Postat de: dena in PuiSe curata bine pipotele de pui. Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se pune la calit in ulei. Dupa ce ceapa este calita se adauga ardeiul taiat cubulete si se calesc impreuna, dupa care...Citeste continuarea
Triunghiuri cu lamaie
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca faina cu zaharul. Untul se taie cubulete si se amesteca cu degetele pana devine un aluat sfaramicios. Se pune intr-o tava cu hartie de copt acest aluat si se apasa bine...Citeste continuarea
Tort cu nuci si ciocolata
Postat de: alinutzika in TorturiSe mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga nucile, faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia de mai sus. Topim ciocolata la...Citeste continuarea
Tarta cu crema mascarpone si aroma...
Postat de: adasev12 in PrajituriFaina se amesteca cu untul rece, taiat cubulete, cu mana. Se adauga apoi zaharul, oul, iaurtul si coaja de lamaie. Se amesteca bine toate si se face o coca, se infoliaza si se da la frigider...Citeste continuarea
Tort de mere cu crema caramel
Postat de: Criss in TorturiCaramelizam cele 8 linguri de zahar si tapetam cu acest caramel cratita.( Folosim aceeasi cratita veche si uzata, dar pe care nu ne induram s-o aruncam pentru ca nu-i asa, e buna si ea la ceva....Citeste continuarea
Tarta cu capsuni
Postat de: Brindusa in PrajituriIn cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu...Citeste continuarea
Tarta cu mere caramelizate
Postat de: rodica_m in PrajituriPunem faina intr-un bol, adaugam untul taiat cubulete si tinut in prealabil la temperatura camerei, adaugam smantana, apoi zaharul si oul, esenta de vanilie si framantam un aluat tare, daca mai...Citeste continuarea
Tort de lamaie
Postat de: RuxyRux in TorturiSe incinge cuptorul la 180 grade. Se unge forma de tort cu ulei se pune si foaie de copt. La mixer se amesteca untul si zaharul pana devin o spuma usoara aerata( in jur de 3 min). Se adauga...Citeste continuarea
Tort cu frisca, cafea si piscoturi
Postat de: alinalaura0793 in TorturiPrima oara se prepara cafeaua. Dupa ce cafeaua este gata se adauga zahar ca sa fie suficient de dulce. Intr-un bol se toarna frisca lichida si se mixeaza pana devine suficient de tare. Pe...Citeste continuarea
Tocanita de pui
Postat de: mimmi in PuiTaiem ceapa marunt si o calim in putin ulei,adaugam boia dupa gust si completam cu apa pana la jumatate. Se spala bine pulpele de pui si se pun la fiert in apa,se adauga piper si sare dupa...Citeste continuarea
Tocana de vitel cu cartofi
Postat de: MIUTA in VitaSe pune la calit in ulei ceapa taiata fin. La cateva minute se adauga gogosarul taiat cubulete. Se pun 2 linguri pasta de ardei,carnea spalata si taiata,apa,sare si piper. Se lasa sa...Citeste continuarea
Tort diplomat
Postat de: alinalaura0793 in TorturiCREMA Cele 5 galbenusuri se freaca cu 250 gr zahar.apoi adaugam si zaharul vanilat ,250 ml lapte si coaja de la lamaia rasa. Se amesteca si se pune la fiert toata compozita timp de 5...Citeste continuarea
Tarta cu mere rustica
Postat de: Brindusa in PrajituriPentru crusta taie untul in bucati mici si amesteca-l cu faina, pana se obtine un amestec nisipos. Adauga zaharul si oul si mai amesteca putin. Pune si laptele si amesteca pana ce toate sunt...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecel si cas
Postat de: aziz in Aperitive / GarnituriFacem un aluat din ingredientele mai sus mentionate pe care il lasam la frigider cel putin jumatate de ora. Se intinde foaia de aluat in vasul pentru tarte.Dovleceii feliati si prajiti se...Citeste continuarea
Tiramisu reteta originala
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriTiramisu reteta originala Preparam o cana si jumatate de cafea,insa nu puneti deloc zahar in ea. O turnati intr-un bolisor si o dati intr-un loc racoros ,pentru a se raci,dar aveti grija sa...Citeste continuarea
Tagliatelle cu nuci si gorgonzola
Postat de: mentasirozmarin in PastePastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj. Daca va plac "al dente" puteti sa reduceti timpul de fierbere cu un minut, pe care il veti recupera la...Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: pusikmea in TorturiIntr-o oala punem ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, putin cate putin apa, smantana, amestecam pana se omogenizeaza bine. Punem la foc mic si amestecam continuu, pentru a nu se prinde,...Citeste continuarea
Tajine de pui cu lamaie
Postat de: mentasirozmarin in PuiPentru inceput, am pregatit amestecul de condimente: piperul, ghimbirul, turmericul, boiaua, scortisoara, chimenul, sarea si sofranul - le-am amestecat pe toate intr-un castron si am tavalit prin...Citeste continuarea
Taitei de casa cu varza
Postat de: Kori in PasteAm fiert taiteii mei de casa (din reteta anterioara) in apa cu sare aprox 15 minute. Cei din comert se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Am taiat varza fidelute cat de subtiri...Citeste continuarea
Taitei de casa
Postat de: Kori in PasteAm facut un aluat din faina , oua si apa. L-am framantat putin si l-am lasat 15 minute sa se odihneasca (eu sau el, nu e sigur care are nevoie :))) Apoi, pe masa tapetata cu faina sa nu se prinda,...Citeste continuarea
Tocanita de curcan cu galuste
Postat de: Sidy in CurcanSe taie ceapa marunt, se caleste pina devine sticloasa, se adauga pasta de ardei, piper, bucatelele de carne si patrunjel verde tocat( desi se spune ca patrunjelul se pune la sfirsit, eu pun 1/2...Citeste continuarea
Tort de toamna cu mere, nuci si...
Postat de: MyCookingLife in TorturiMerele coapte: Zaharul se netezeste uniform in tava rotunda pentru tort. Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi, in asa fel incat sa ramana intregi. Merele se pun in...Citeste continuarea
Tort de clatite
Postat de: antici_gabytza in DulciuriPregatim aluatul de clatite si incepem sa le coacem. Dupa ce am terminat de facut clatitele incepem sa asezam tortul. Asezam prima clatita, ungem cu dulceata, adaugam frisca, apoi iar clatita...Citeste continuarea
Tochitura cu mamaliguta
Postat de: SENO in PorcCeapa se taie marunt si se pune la calit in ulei,cand e aurie se adauga carnatii proaspeti si carnea de porc taiata bucatele,si se pune putina apa,sare si piper.Cand sant aproape facute se...Citeste continuarea
Tort cu mere si frisca(Apfel Torte...
Postat de: marieta in TorturiBlatul: se separa ouale,2 albusuri se pun separat,celelalte 2 se bat cu un praf de sare. Separat galbenusurile se freaca bine cu 100g fructoza,1 vanilie,untul sau margarina,praful de...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu paine...
Postat de: marieta in Porctocanita : Carnea se spala si se taie in fasii,se pune la prajit,se adauga ceapa Se calesc sa-si schimbe culoarea putin,se adauga pasta de rosii,sare ,piper dupa gust si se adauga apa sa...Citeste continuarea
Terină de clătite cu pere şi sos...
Postat de: diaconta in DulciuriSe pregatesc clatitele dupa reteta clasica sau preferintele fiecaruia.Ar fi necesare cam 10-12 clatite. Se curata perele si se taie bucati.Se pun doua linguri de zahar,se amesteca,se...Citeste continuarea
Tort cu ciocolată şi nuci
Postat de: madi_marin in TorturiPentru blat : se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare , apoi se dau deoparte. Margarina se mixează cu zahărul, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile. Se...Citeste continuarea
Tarta cu pere
Postat de: aziz in PrajituriPentru a obtine crusta amestecam ingredientele de mai sus si vom obtine un aluat ca plastelina pe care il impachetam in folie de plastic si-l dam la frigider intre 30 minute si o ora....Citeste continuarea
Tagliatelle cu ciuperci
Postat de: adasev12 in PasteMai intai se curata usturoiul si se pune asa intreg la calit in ulei...se lasa sa se aureasca bine pe toate partile, ca uleiul sa ia aroma de la usturoi apoi se scoate si se...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: Silvioara in TorturiIntr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, mirodeniile, se omogenizeaza bine, apoi se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt. Consistenta aluatului trebuie...Citeste continuarea
Tarta cu legume
Postat de: Ubulika in Aperitive / GarnituriPunem la fiert cartofii in coaja,in apa cu sare .Cand sunt gata ii scoatem,decojim si ii taiem cubulete. Taiem salamul si ardeiul bucatele,rondele ceapa.Dam pe razatoarea mare branza. Batem...Citeste continuarea
Tarta cu praz si branza feta
Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri1. Incinge cuptorul la 180 ° C. 2. Pentru aluat, bate untul cu ouale, sarea, salvia si praful de copt apoi incorporeaza faina. Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina...Citeste continuarea
Tortilla
Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / GarnituriCuratati cartofii si taiatii in feliute subtiri, eu i-am taiat cam ca pentru clasicii cartofi prajiti pe care mai toti ii facem pe acasa. Adica nici prea subtiri, nici prea grosi. Incingeti...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata,cafea,frisca si...
Postat de: gaby_d in TorturiBlat Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine bine albusurile cu sarea adaugand treptat zaharul. Mixam pana se topeste si obtinem o spuma pufoasa si lucioasa. Adaugam...Citeste continuarea
Tort cu crema de prune
Postat de: sufletista in TorturiGalbenusurile le amestecam cu zaharul,faina,esenta de rom,laptele si punem la fiert amestecand continuu pana ce se ingroasa. Iaurtul se amesteca cu dulceata de prune, apoi se amesteca cu crema...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: sufletista in PrajituriAmestecam untul cu faina si praful de sare pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam galbenusul de ou si 2 linguri de apa, amestecam bine. Invelim coca cu o folie alimentara si dam la frigider 15...Citeste continuarea
Tort cu crema de trufe
Postat de: ana in TorturiBlatul: Separam albusurile de galbenusuri ,albusurile le batem spuma ,adaugam treptat cate o lingura de zahar si galbenusurile frecate cu ulei.Cu o lingura incorporam usor faina .Aluatul obtinut...Citeste continuarea
Torta Della Nonna (Omas Torten)
Postat de: marieta in PrajituriSe face crema prima data pentru a avea timp sa se raceasca: se pune laptele la fiert. Ouale se bat bine cu fructoza, apoi se adauga faina. Se omogenizeaza si se pune cate putin lapte fierbinte...Citeste continuarea
Tort Charlene cu mure
Postat de: oana_pisicutza16 in TorturiBlatul: Se procedeasa la fel la ambele blaturi. Se mixeaza galbenusurile cu apa, ulei, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, pana se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu...Citeste continuarea
Tort Baiser cu prune
Postat de: cris2711 in Torturi1.Laptele se pune la incalzit.Intr-o oala mica se pune 50 grame zahar la caramelizat.Se amesteca cu laptele ,se lasa sa fiarba usor iar apoi se lasa putin la racit.Se adauga 2 oua si zaharul...Citeste continuarea
Tort cu afine si frisca
Postat de: Criss in TorturiGalbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, apa si uleiul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma. Se coace...Citeste continuarea