Tort gentuta si sandalute
Postat de: Silvioara in TorturiBlatul se face in felul urmator: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga peste ele cele 5...Citeste continuarea
Tort pentru mama
Postat de: Sidy in TorturiPreparam primul blat separand albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma. Galbenusurile le mixam cu zaharul pina se albesc apoi adaugam nuca macinata, faina...Citeste continuarea
Tort Minge de Fotbal
Postat de: Oana in TorturiBlat : Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron incapator se amesteca galbenusurile cu uleiul si sucul de portocale, apoi se mixeaza impreuna cu 1 pahar cu zahar. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea
Tarta cu fructe si ricotta
Postat de: adasev12 in DulciuriMai intai se lasa foaia de tarta sa se decongeleze la temperatura camerei apoi se pune asa cu hartie cu tot in tava. Se incalzeste cuptorul la 180 g si se coace tarta 20 min....se scoate...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: dentistutza in PrajituriDin ingredientele pentru crusta se face un aluat nelipicios care se inveleste in folie si se lasa la frigider cel putin 30 minute. Prunele spalate si taiate se presara cu zahar si...Citeste continuarea
Tort Diplomat aniversar -reteta cu...
Postat de: alinutzika in TorturiSe face blatul: se bat spuma albusurile cu zaharul, se dauga galbenusurile frecate cu ulei si apoi, praful de copt, cacaoa si faina, amestecand incet. Se pune in tava mare la copt. Intre...Citeste continuarea
Tarta cu legume
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriPunem la fiert cartofii in coaja,in apa cu sare,15minute.Ii scoatem,ii lasam sa se raceasca putin,apoi ii decojim si ii taiem cubulete. Taiem sunculita marunt.Taiem rondele prazul. Curatam...Citeste continuarea
Tort de zmeura si mascarpone
Postat de: Irina in TorturiZmeura se pune intr-un vas pe aragaz impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se da la o parte de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa apoi la racit. In forma cu fund detasabil se asaza cu...Citeste continuarea
Tarta cu zmeura, piersici si ciocolata
Postat de: Brindusa in PrajituriMai intai se face coaja de tarta, care trebuie racita inainte de a pune crema. Amesteca faina cu untul rece, pana ce se formeaza un amestec nisipos. Adauga oul si smantana si amesteca putin,...Citeste continuarea
Tochitura ardeleneasca
Postat de: MIUTA in PorcCarnea se spala si se taie in bucati. Se pune intr-o cratita cu ulei,se adauga sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba pentru inceput in sucul ei pe urma cand scade sosul se prajeste. La...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si pere
Postat de: postavaru in PrajituriCuratam perele de coaja apoi le taiem pe jumatate si curatam samburii. Le stropim cu zeama de lamaie amestecata cu mierea. Dam perele la frigider 30 de minute. Intre timp pregatim aluatul....Citeste continuarea
Tarta Linzer cu gem de prune
Postat de: RuxyRux in PrajituriEu am amestecat toate ingredientele la mixer la inceput si cand a inceput sa se lege aluatul l-am scos in vasul de framantat, apoi am adaugat si putina apa...aici atentie caci nu se...Citeste continuarea
Turtite cu varza
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se amesteca faina,sarea si drojdia. In mijloc se face o adancitura si se pune apa calduta si uleiul si se amesteca cu o lingura cat se poate. Se framanta 5 minute aluatul si se lasa la...Citeste continuarea
Tort Kodrit Kadir
Postat de: Sidy in TorturiPentru blat oul il mixam bine cu un praf de sare apoi adaugam pe rand ingredientele celelalte si amestecam bine sa se omogenizeze. Dam deoparte compozitia si preparam crema. Ouale intregi le...Citeste continuarea
Tarta cu pere si struguri
Postat de: rodica_m in PrajituriBlatul: Se taie untul sau margarina cubulete si se lasa la temperatura camerei. Se adauga faina, zaharul, ouale esenta si putina sare. Se framanta aluatul si se da la frugider sau...Citeste continuarea
Tort de visine si crema cu ricotta...
Postat de: Oana in TorturiVisinele se scurg (eu am avut visine puse in borcan, cu zahar, pentru iarna, puse de mama :)). Piscoturile se zdrobesc, se amesteca cu cacao si cu untul topit. Se pun apoi intr-o forma de tort si...Citeste continuarea
Tort cu crema de zahar ars
Postat de: miremirc in TorturiIn cratita in care vom coace tortul (d=22 cm), punem cele 5 lg de zahar si le caramelizam, apoi rotim cratita de mai multe ori pentru a se lipi caramelul de peretii cratitei, invartim sub...Citeste continuarea
Tagliatelle cu pui si ciuperci
Postat de: diaconta in PastePastele se pun la fiert,nu cred sa fie prea complicat,aveti nevoie doar de apa,putina sare si....... rabdare daca nu va este prea foame. ...Citeste continuarea
Tocana de legume cu orez pentru...
Postat de: MIUTA in ZacuscaCum se prepara Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva Ceapa se taie sozisori sau marunt. Morcovii se dau pe razatoarea mare. Se caleste ceapa in ulei 10 minute. Se adauga...Citeste continuarea
Tort Nunta de Aur
Postat de: laylalala in TorturiBunicii mei au ajuns la cei 50 de ani de casatorie asa ca le-am facut acest tort. Am facut 50 de trandafiri rosii pudrati cu pulbere aurie si 2 verighete de aur :) Interiorul este...Citeste continuarea
Tocana cu orez
Postat de: lia in ConserveIntr-o craticioara, punem orezul sa fiarba. Legumele le curatam, spalam, tocam iar morcovii ii dam pe razatoare. Punem uleiul la incins, itr-o cratita incapatoare. Adaugam ceapa si o calim usor...Citeste continuarea
Tort Diplomat cu portocale
Postat de: oana_pisicutza16 in Torturi- Se bat ouale cu zaharul la foc mic pana se dizolva zaharul (se amesteca in continuu ca sa nu se prinda). - Intre timp se pune gelatina la intarit in 150 ml apa calduta. Stafidele se pun la...Citeste continuarea
Tarta cu prune si crumble
Postat de: postavaru in PrajituriDin faina, unt, zahar, vanilie, faina si praf de copt framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Il invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 de minute. Intre timp spalam...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: oana_pisicutza16 in PrajituriSe prepara cafeaua tare si se lasa la racit. Se mixeaza crema mascarpone impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Se inmoaie piscoturile in cafea si se aseaza intr-o tava, se adauga crema...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie si caramel
Postat de: adasev12 in TorturiBlatul: se bat spuma albusurile cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile. Se pune apoi uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga faina pe rand, amestecand usor cu lingura, apoi...Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: miremirc in TorturiPentru blat : mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam pe rand uleiul, apa, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (d=26 cm) si dam la cuptor ....Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: Criss in PrajituriPentru foaia de tarta, se amesteca faina cu praful de copt, zaharul pudra, vanilia, coaja de lamaie, se adauga oul si galbenusul si in final untul moale. Se face o bila de aluat care se lasa in...Citeste continuarea
Tort cu mascarpone si fructe de padure
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Mixam ouale cu zaharul spuma. Incorporam uleiul si apa. Apoi punem esenta si praful de copt,iar la urma faina,pe care o adaugam treptat. Luam o tava rotunda de tort ,o ungem...Citeste continuarea
Tarta cu dovleac si gogosari
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriPentru aluat , se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga si apa si se framanta un aluat omogen. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru o jumatate de...Citeste continuarea
Tort cu margarete
Postat de: Criss in TorturiOuale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata...Citeste continuarea
Tort cu mere si vin alb
Postat de: miremirc in TorturiPentru blat : mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam uleiul cate 1 lg pe rand, apoi apa fierbinte la fel ; la final adaugam faina, turnam compozitia in tava rotunda de tort (d=25 cm) si...Citeste continuarea
Tort inghetat(a)
Postat de: Sidy in TorturiBlatul: Se bat spuma albusurile cu apa si zaharul,se adauga galbenusurile si faina( amestecata cu praful de copt) in ploaie si se coace dupa metoda stiuta. Crema: Gelatina se pune...Citeste continuarea
Tort pentru surioara mea
Postat de: Elena_Daria in TorturiBLAT: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc foarte bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se...Citeste continuarea
Tarta cu pere si migdale
Postat de: Julie in PrajituriUmplutura: Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si smantana si se mixeaza pana se obtine un sos cremos, uniform. Blat: Se mixeaza untul cu zaharul si...Citeste continuarea
Tort cu mere si crema de zahar ars
Postat de: Julie in TorturiSe topeste zaharul amestecat cu apa, pana cand devine auriu. Se tapeteaza cu caramelul obtinut, tava de tort, imbracand si peretii acesteia. Se lasa sa se raceasca, apoi se aseaza merele, curatate...Citeste continuarea
Tarta cu sunca si cascaval
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriPentru aluat : cernem intr-un bol faina si o amestecam cu drojdia uscata. Adaugam uleiul, sarea si laptele caldut treptat, amestecand pana incorporam tot laptele, apoi framantam aluatul pana se...Citeste continuarea
Tort cu pere
Postat de: marieta in TorturiPentru blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si cand sunt tari se adauga 5 linguri fructoza, vanilie si praful de copt. Se bate in continuare pana la...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cupcakes
Postat de: Criss in PrajituriTiramisu reţetă cupcakes Separam ouale si albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile le batem cu zahar, vanilie, ulei, lapte apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si in final...Citeste continuarea
Tort Andrei
Postat de: mihaelab in TorturiAlbusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul, mixam in continuare pana ce zaharul se topeste.Punem si faina in ploaie, dupa care punem intr-o cratita unsa cu ulei si...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: deyutzky in PrajituriTaiem prunele felii, le presaram cu zahar pudra dupa gust si le lasam la rece 20 de min timp in care ne ocupam de compozitie. Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos, se adauga...Citeste continuarea
Tocanita cu vinete
Postat de: Bunica in Mancaruri de postVinetele se spala, se curata de coaja ( 1cm. se curata coaja, 1 cm. se lasa ), se taie cubulete se sareaza si se lasa sa se sfatuiasca intre ele linistite. Ceapa se curata se spala , se...Citeste continuarea
Tarta cu mure
Postat de: rodica_m in DulciuriPreparam blatul: in albusurile batute spuma se adauga zaharul, se bat pana se obtine bezeaua. Galbenusurile batute cu uleiul se adauga peste bezea. Se amesteca usor de jos in sus si se adauga...Citeste continuarea
Tarta cu pere si banane
Postat de: sufletista in DulciuriGalbenusurile le mixam impreuna cu apa timp de 2 minute. Adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un aluat de consistenta unei spume aerate si tare pufoasa. Adaugam faina amestecata cu...Citeste continuarea
Tort Zebră
Postat de: diaconta in TorturiBlat: Untul se mixeaza cu zaharul,pana cand acesta se topeste si se obtine o crema omogena.Faina se amesteca cu praful de copt.In crema de unt se adauga galbenusurile pe rand,mixand pana cand se...Citeste continuarea
Tarta cu branza dulce si zmeura
Postat de: mika1986 in PrajituriSe bat ouale cu zaharul cu mixerul. Se adauga branzica, zaharul vanilat, iaurtul si faina. Apoi se adauga praful de copt si lichiorul. Tava se unge cu unt, se toarna compozitia si se pune...Citeste continuarea
Tarta cu piersici
Postat de: mika1986 in PrajituriSe unge forma cu unt peste care se presara 2 linguri de zahar. Se taie piersicile felii si se aranjeaza in forma de tarta ca o floare. Se introduce in cuptor pentru circa 10 minute....Citeste continuarea
Tort cu cremă de lămâie acoperit...
Postat de: anomisana in TorturiCREMA GANASH Am început cu crema ganash, pe care am preparat-o seara, pentru că are nevoie să stea la rece câteva ore. Ciocolata albă cât mai mărunţită, am pus-o pe...Citeste continuarea
Torshi Liteh
Postat de: mitinita in ConserveSe coc vinetele pe aragaz sau afara. Se curata de coaja si se lasa cateva ore la scurs. Dupa ce s-au scurs se taie marunt ierburile spalate si uscate. Vinetele se taie marunt...Citeste continuarea
Tort de mere,neornat
Postat de: kamy in TorturiMerele se curata de coaja,se scoate cu aparatul special casuta cu samburi. Intr-o cratita se pune untul ,se topeste putin,se adauga zaharul brun,zaharul vanilat,se pun merele,se ung pe deasupra...Citeste continuarea
Tarta cu portocale si ananas
Postat de: LALY in DulciuriALUAT: Untul se amestecă cu praful de sare, făina şi apa. Se lasă la rece 30 de minute. Se întinde o foaie groasă şi se coace la foc mediu până capătă o culoare arămie....Citeste continuarea