A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tort gentuta si sandalute

Postat de: Silvioara in Torturi

Blatul se face in felul urmator: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga peste ele cele 5...Citeste continuarea

Tort pentru mama

Postat de: Sidy in Torturi

Preparam primul blat separand albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma. Galbenusurile le mixam cu zaharul pina se albesc apoi adaugam nuca macinata, faina...Citeste continuarea

Tort Minge de Fotbal

Postat de: Oana in Torturi

Blat : Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron incapator se amesteca galbenusurile cu uleiul si sucul de portocale, apoi se mixeaza impreuna cu 1 pahar cu zahar. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea

Tarta cu fructe si ricotta

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Mai intai se lasa foaia de tarta sa se decongeleze la temperatura  camerei apoi se pune asa cu hartie cu tot in tava. Se incalzeste cuptorul la 180 g si se coace tarta 20 min....se scoate...Citeste continuarea

Tarta cu prune

Postat de: dentistutza in Prajituri

Din ingredientele pentru crusta se face un aluat nelipicios care se inveleste in folie si se lasa la frigider cel putin 30 minute.   Prunele spalate si taiate se presara cu zahar si...Citeste continuarea

Tort Diplomat aniversar -reteta cu...

Postat de: alinutzika in Torturi

Se face blatul: se bat spuma albusurile cu zaharul, se dauga galbenusurile frecate cu ulei si apoi, praful de copt, cacaoa si faina, amestecand incet. Se pune in tava mare la copt. Intre...Citeste continuarea

Tarta cu legume

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Punem la fiert cartofii in coaja,in apa cu sare,15minute.Ii scoatem,ii lasam sa se raceasca putin,apoi ii decojim si ii taiem cubulete. Taiem sunculita marunt.Taiem rondele prazul. Curatam...Citeste continuarea

Tort de zmeura si mascarpone

Postat de: Irina in Torturi

Zmeura se pune intr-un vas pe aragaz impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se da la o parte de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa apoi la racit. In forma cu fund detasabil se asaza cu...Citeste continuarea

Tarta cu zmeura, piersici si ciocolata

Postat de: Brindusa in Prajituri

Mai intai se face coaja de tarta, care trebuie racita inainte de a pune crema. Amesteca faina cu untul rece, pana ce se formeaza un amestec nisipos. Adauga oul si smantana si amesteca putin,...Citeste continuarea

Tochitura ardeleneasca

Postat de: MIUTA in Porc

Carnea se spala si se taie in bucati. Se pune intr-o cratita cu ulei,se adauga sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba pentru inceput in sucul ei pe urma cand scade sosul se prajeste. La...Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata si pere

Postat de: postavaru in Prajituri

Curatam perele de coaja apoi le taiem pe jumatate si curatam samburii. Le stropim cu zeama de lamaie amestecata cu mierea. Dam perele la frigider 30 de minute. Intre timp pregatim aluatul....Citeste continuarea

Tarta Linzer cu gem de prune

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Eu am amestecat toate ingredientele la mixer la inceput si cand a inceput sa se lege aluatul l-am scos in vasul de framantat, apoi  am adaugat si putina apa...aici atentie caci nu se...Citeste continuarea

Turtite cu varza

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se amesteca faina,sarea si drojdia. In mijloc se face o adancitura si se pune apa calduta si uleiul si se amesteca cu o lingura cat se poate. Se framanta 5 minute aluatul si se lasa la...Citeste continuarea

Tort Kodrit Kadir

Postat de: Sidy in Torturi

Pentru blat oul il mixam bine cu un praf de sare apoi adaugam pe rand ingredientele celelalte si amestecam bine sa se omogenizeze. Dam deoparte compozitia si preparam crema. Ouale intregi le...Citeste continuarea

Tarta cu pere si struguri

Postat de: rodica_m in Prajituri

Blatul: Se taie untul sau margarina cubulete si se lasa la temperatura camerei. Se adauga faina, zaharul, ouale esenta si putina sare. Se framanta aluatul si se da la frugider sau...Citeste continuarea

Tort de visine si crema cu ricotta...

Postat de: Oana in Torturi

Visinele se scurg (eu am avut visine puse in borcan, cu zahar, pentru iarna, puse de mama :)). Piscoturile se zdrobesc, se amesteca cu cacao si cu untul topit. Se pun apoi intr-o forma de tort si...Citeste continuarea

Tort cu crema de zahar ars

Postat de: miremirc in Torturi

  In cratita in care vom coace tortul (d=22 cm), punem cele 5 lg de zahar si le caramelizam, apoi rotim cratita de mai multe ori pentru a se lipi caramelul de peretii cratitei, invartim sub...Citeste continuarea

Tagliatelle cu pui si ciuperci

Postat de: diaconta in Paste

 Pastele se pun la fiert,nu cred  sa fie prea complicat,aveti nevoie doar de apa,putina sare si....... rabdare daca nu va este prea foame.        ...Citeste continuarea

Tocana de legume cu orez pentru...

Postat de: MIUTA in Zacusca

Cum se prepara Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva Ceapa se taie sozisori sau marunt. Morcovii se dau pe razatoarea mare. Se caleste ceapa in ulei 10 minute. Se adauga...Citeste continuarea

Tort Nunta de Aur

Postat de: laylalala in Torturi

 Bunicii mei au ajuns la cei 50 de ani de casatorie asa ca le-am facut acest tort. Am facut 50 de trandafiri rosii pudrati cu pulbere aurie si 2 verighete de aur :) Interiorul este...Citeste continuarea

Tocana cu orez

Postat de: lia in Conserve

Intr-o craticioara, punem orezul sa fiarba. Legumele le curatam, spalam, tocam iar morcovii ii dam pe razatoare. Punem uleiul la incins, itr-o cratita incapatoare. Adaugam ceapa si o calim usor...Citeste continuarea

Tort Diplomat cu portocale

Postat de: oana_pisicutza16 in Torturi

- Se bat ouale cu zaharul la foc mic pana se dizolva zaharul (se amesteca in continuu ca sa nu se prinda). - Intre timp se pune gelatina la intarit in 150 ml apa calduta. Stafidele se pun la...Citeste continuarea

Tarta cu prune si crumble

Postat de: postavaru in Prajituri

Din faina, unt, zahar, vanilie, faina si praf de copt framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Il invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 de minute. Intre timp spalam...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de: oana_pisicutza16 in Prajituri

Se prepara cafeaua tare si se lasa la racit. Se mixeaza crema mascarpone impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Se inmoaie piscoturile in cafea si se aseaza intr-o tava, se adauga crema...Citeste continuarea

Tort cu crema de lamaie si caramel

Postat de: adasev12 in Torturi

Blatul: se bat spuma albusurile cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile. Se pune apoi uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga faina pe rand, amestecand usor cu lingura, apoi...Citeste continuarea

Tort Diplomat

Postat de: miremirc in Torturi

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam pe rand uleiul, apa, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (d=26 cm) si dam la cuptor ....Citeste continuarea

Tarta cu prune

Postat de: Criss in Prajituri

Pentru foaia de tarta, se amesteca faina cu praful de copt, zaharul pudra, vanilia, coaja de lamaie, se adauga oul si galbenusul si in final untul moale. Se face o bila de aluat care se lasa in...Citeste continuarea

Tort cu mascarpone si fructe de padure

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Mixam ouale cu zaharul spuma. Incorporam uleiul si apa. Apoi punem esenta si praful de copt,iar la urma faina,pe care o adaugam treptat. Luam o tava rotunda de tort ,o ungem...Citeste continuarea

Tarta cu dovleac si gogosari

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat , se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga si apa si se framanta un aluat omogen. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru o jumatate de...Citeste continuarea

Tort cu margarete

Postat de: Criss in Torturi

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata...Citeste continuarea

Tort cu mere si vin alb

Postat de: miremirc in Torturi

  Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam uleiul cate 1 lg pe rand, apoi apa fierbinte la fel ; la final adaugam faina, turnam compozitia in tava rotunda de tort (d=25 cm) si...Citeste continuarea

Tort inghetat(a)

Postat de: Sidy in Torturi

Blatul: Se bat spuma albusurile cu apa si zaharul,se adauga galbenusurile si faina( amestecata cu praful de copt) in ploaie si se coace dupa metoda stiuta. Crema: Gelatina se pune...Citeste continuarea

Tort pentru surioara mea

Postat de: Elena_Daria in Torturi

BLAT: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc foarte bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se...Citeste continuarea

Tarta cu pere si migdale

Postat de: Julie in Prajituri

Umplutura: Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si smantana si se mixeaza pana se obtine un sos cremos, uniform. Blat: Se mixeaza untul cu zaharul si...Citeste continuarea

Tort cu mere si crema de zahar ars

Postat de: Julie in Torturi

Se topeste zaharul amestecat cu apa, pana cand devine auriu. Se tapeteaza cu caramelul obtinut, tava de tort, imbracand si peretii acesteia. Se lasa sa se raceasca, apoi se aseaza merele, curatate...Citeste continuarea

Tarta cu sunca si cascaval

Postat de: miremirc in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat : cernem intr-un bol faina si o amestecam cu drojdia uscata. Adaugam uleiul, sarea si laptele caldut treptat, amestecand pana incorporam tot laptele, apoi framantam aluatul pana se...Citeste continuarea

Tort cu pere

Postat de: marieta in Torturi

Pentru blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si cand sunt tari se adauga 5 linguri fructoza, vanilie si praful de copt. Se bate in continuare pana la...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă cupcakes

Postat de: Criss in Prajituri

Tiramisu reţetă cupcakes Separam ouale si albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile le batem cu zahar, vanilie, ulei, lapte apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si in final...Citeste continuarea

Tort Andrei

Postat de: mihaelab in Torturi

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul, mixam in continuare pana ce zaharul se topeste.Punem si faina in ploaie, dupa care punem intr-o cratita unsa cu ulei si...Citeste continuarea

Tarta cu prune

Postat de: deyutzky in Prajituri

Taiem prunele felii, le presaram cu zahar pudra dupa gust si le lasam la rece 20 de min timp in care ne ocupam de compozitie. Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos, se adauga...Citeste continuarea

Tocanita cu vinete

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Vinetele se spala, se curata de coaja ( 1cm. se curata coaja, 1 cm. se lasa ), se taie cubulete se sareaza si se lasa sa se sfatuiasca intre ele linistite.  Ceapa se curata se spala , se...Citeste continuarea

Tarta cu mure

Postat de: rodica_m in Dulciuri

Preparam blatul: in albusurile batute spuma se adauga zaharul, se bat pana se obtine bezeaua. Galbenusurile batute cu uleiul se adauga peste bezea. Se amesteca usor de jos in sus si se adauga...Citeste continuarea

Tarta cu pere si banane

Postat de: sufletista in Dulciuri

Galbenusurile le mixam impreuna cu apa timp de 2 minute. Adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un aluat de consistenta unei spume aerate si tare pufoasa. Adaugam faina amestecata cu...Citeste continuarea

Tort Zebră

Postat de: diaconta in Torturi

Blat: Untul se mixeaza cu zaharul,pana cand acesta se topeste si se obtine o crema omogena.Faina se amesteca cu praful de copt.In crema de unt se adauga galbenusurile pe rand,mixand pana cand se...Citeste continuarea

Tarta cu branza dulce si zmeura

Postat de: mika1986 in Prajituri

Se bat ouale cu zaharul cu mixerul. Se adauga branzica, zaharul vanilat, iaurtul si faina. Apoi se adauga praful de copt si lichiorul.  Tava se unge cu unt, se toarna compozitia si se pune...Citeste continuarea

Tarta cu piersici

Postat de: mika1986 in Prajituri

 Se unge forma cu unt peste care se presara 2 linguri de zahar. Se taie piersicile felii si se aranjeaza in forma de tarta ca o floare. Se introduce in cuptor pentru circa 10 minute....Citeste continuarea

Tort cu cremă de lămâie acoperit...

Postat de: anomisana in Torturi

CREMA GANASH Am început cu crema ganash, pe care am preparat-o seara, pentru că are nevoie să stea la rece câteva ore. Ciocolata albă cât mai mărunţită, am pus-o pe...Citeste continuarea

Torshi Liteh

Postat de: mitinita in Conserve

  Se coc vinetele pe aragaz sau afara. Se curata de coaja si se lasa cateva ore la scurs. Dupa ce s-au scurs se taie marunt ierburile spalate si uscate. Vinetele se taie marunt...Citeste continuarea

Tort de mere,neornat

Postat de: kamy in Torturi

Merele se curata de coaja,se scoate cu aparatul special casuta cu samburi. Intr-o cratita se pune untul ,se topeste putin,se adauga zaharul brun,zaharul vanilat,se pun merele,se ung pe deasupra...Citeste continuarea

Tarta cu portocale si ananas

Postat de: LALY in Dulciuri

ALUAT: Untul se amestecă cu praful de sare, făina şi apa. Se lasă la rece 30 de minute. Se întinde o foaie groasă şi se coace la foc mediu până capătă o culoare arămie....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]