Tort de ciocolata
Postat de: pusikmea in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina...Citeste continuarea
Tort de mere in caramel cu scortisoara
Postat de: rocsi_1612 in TorturiMai intai pregatim caramelul. Luam o cratita(in care ati mai facut caramel) si punem 5 linguri de zahar. Punem pe aragaz la foc potrivit si cand s-a caramelizat il intindem uniform...Citeste continuarea
Tocanita de pui "exotica"
Postat de: MotanLaOale in PuiAripioarele se prajesc cateva minute in ulei pana se albesc si se scot pe o farfurie. In acelasi ulei se calesc ceapa curatata si tocata (la robot, fara plansete), ardeii curatati si tocati...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si lapte batut
Postat de: postavaru in TorturiIncepem cu pregatirea blatului. Pentru aceasta amestecam faiana cu praful de copt si cacaoa. Adaugam zaharul si vanilia. Urmeza apoi ouale si untul topit si racit. Inecepem sa mixam pana dse...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: gaby_d in TorturiBlat. Mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute, cel putin. Adaugam faina cernuta, cacaua si praful de copt, esenta si omogenizam usor. Taepetam un vas (cu diametrul de 20 cm)cu...Citeste continuarea
Tort "snow"
Postat de: MotanLaOale in TorturiSe separa ouale. Albusurile cu un praf de sare se bat tare. Se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine un amestec tare si lucios. Se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea
Tort cu mousse de iaurt si ciocolata
Postat de: miha in TorturiBlat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa, ca de bezea. Se...Citeste continuarea
Trandafirasi cu mere
Postat de: mimmi in DulciuriDrojdia se amesteca cu 1 lingura zahar, 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa la dospit . Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua, pe margine adaugam ouale, zaharul, aroma de...Citeste continuarea
Trandafiri cu branza si goji
Postat de: mimmi in DulciuriDrojdia se amesteca cu 1 lingura zahar, 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa la dospit. Cernem faina intr-un bol, in mijloc turnam maiaua, pe margine adaugam ouale, zaharul, aroma de...Citeste continuarea
Tort cu visine
Postat de: miha in TorturiVisinile se pun intr-o sita sa se scurga de zeama si li se scot samburii. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand,...Citeste continuarea
Tort Somloi
Postat de: deliciousflavours in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem spuma cu mixerul, adaugam zaharul si continuam sa batem pana devine o spuma tare. Punem deoparte mixerul si...Citeste continuarea
Tort cu frisca si caramel
Postat de: gaby_d in TorturiBlat. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma impreuna cu sarea apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana e complet diluat. Galbenusurile le frecam cu uleiul si...Citeste continuarea
Tarta cu suc de portocale
Postat de: brunetica in PrajituriSfaramitam biscuitii si ii amestecam cu untul moale ( nu topit) . Galbenusurile le batem spuma cu zaharul , dupa ce a rezultat o crema adaugam ricotta , lingura de faina , coarja rasa de...Citeste continuarea
Tocăniţă de viţel
Postat de: diaconta in VitaTaiem carnea bucati,o condimentam,punem o lingura ulei de masline,doi catei de usturoi zdrobiti,putin ghimbir razuit,zeama de lamâie,putin sos de soia si sos dulce acrisor.Amestecam si...Citeste continuarea
Tort cu 5 creme si blat dungat
Postat de: laughylau in TorturiBlat: Se bat albusele spuma tare cu apa, se adauga zaharul tot, dupa care se mai bat pana cand devine compozitia lucioasa.Pe rand, se adauga galbenusurile si la sfarsit, faina...Citeste continuarea
Tort pentru Bunica
Postat de: Elena_Daria in TorturiBlatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus.Treptat se...Citeste continuarea
Taitei de casa, cu ou, reteta de...
Postat de: Ina in PasteCum se prepara Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect Spargem ouale intr-un vas adanc , presaram sarea sau delikat-ul, apoi incepem sa adaugam faina cernuta, amestecand...Citeste continuarea
Tarta de ciocolata II
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ° . 2. Pentru aluat, bate untul cu zaharul, semintele de vanilie si esenta de portocale. Incorporeaza ouale.Amesteca faina cu praful de copt si...Citeste continuarea
Tort Diplomat cu fructe
Postat de: diana_k in TorturiPentru blat Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam pana se formeaza o spuma destul de densa, adaugam zaharul treptat mixam in continuuare pana se topeste si se formeaza o...Citeste continuarea
Tort caramelos-ciocolatos ( da' rau...
Postat de: alice_ciobanu in TorturiAsa ca dragilor preincalziti cuptorul la 180 grade. Asta asa ca de antrenament si va apucati serios de treaba. Mai intai faceti caramelul...mmmm...caramelul acela dulce-sarat...of, of, mai,...Citeste continuarea
Tort cu Nutella, mousse de zmeura...
Postat de: pusikmea in TorturiPregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul,...Citeste continuarea
Tarta cu dulceata de zmeura
Postat de: brunetica in PrajituriUntul il topim, biscuitii ii sfaramam, amestecam cu untul si asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul, adaugam urda dulce(...Citeste continuarea
Tort cu frisca si caramel
Postat de: aziz in TorturiFacem blatul mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusul se mixeaza spuma, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine lucios ca pentru bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa,...Citeste continuarea
Tort teren de fotbal
Postat de: lacrimioara in TorturiPreparare blaturi: Se fac 2 blaturi. Impartim igredientele pentru 2 blaturi. Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si mai batem putin, dupa care punem galbenusurile amestecate cu 2...Citeste continuarea
Tocana greceasca
Postat de: Onesta in Mancaruri de legumeSe feliaza carnatii si se prajesc putin pe ambele parti, adaugandu-se ceapa si usturoiul taiate bucati mari si continuandu-se calirea. Se merge mai departe cu adaugarea ardeilor taiati...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală, cu...
Postat de: sufletista in PrajituriTiramisu reţetă originală Amestecam galbenusurile cu zaharul bine, punem pe baie de aburi si amestecam continuu pana se topeste zaharul si se ingroasa. Lasam sa se raceasca(eu am dat la...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu frisca si visine
Postat de: MIUTA in PrajituriTiramisu reţetă cu frisca si visine Se pun galbenusurile intr-un castron.Se adauga zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de vanilie si se mixeaza foarte bine pana isi dubleaza volumul. Se...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă reinterpretata
Postat de: sufletista in DulciuriTiramisu reţetă reinterpretata Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Se desface amidonul in putin lapte. Intr-un vas se pune laptele si se incalzeste usor, se da...Citeste continuarea
Tort exotic cu kiwi si banane
Postat de: oana_pisicutza16 in TorturiBlatul: Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, cacaua, galbenusurile si faina. Se lasa la cuptorul bine incins si se testeaza cu scobitoarea Crema de kiwi: Se...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata
Postat de: mamaieelena in TorturiBlatul se face dupa metoda clasica astfel: albusurile se bat cu mixerul spuma tare, se adauga zaharul, apoi galbenusurile, uleiul si la sfarsit faina. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina...Citeste continuarea
Tarte Tatin
Postat de: Sylvia in PrajituriMerele se curata si se taie in 8 parti, eu lem taiat cu aparatul de decupat mere care scoate si cotorul. Se caramelizeaza intr-o tigaie mai adanca untul cu zaharul si apoi se adauga merele...Citeste continuarea
Tortilla Chips (home made)
Postat de: anaiss in Aperitive / GarnituriDin toate aceste ingrediente se formeaza un aluat nelipicios.Se imparte in bile mai mici si se formeaza foi subtiri. Se taie triunghiuri (sau ce model doriti) si se prajesc in in ulei intr-o...Citeste continuarea
Tort Ecler
Postat de: mimmi in TorturiPentru foi si choux-uri : Se pune apa la fiert cu putina sare si untul taiat bucatele. Dupa ce s-a topit untul,se i-a cratita de pe foc se adauga toata faina si se amesteca. Se mai pune...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă adaptata
Postat de: mihaelab in PrajituriTiramisu reţetă adaptata Separam ouale iar galbenusurile le batem cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga smantana si se amesteca.Crema obtinuta o punem la congelator. Batem si...Citeste continuarea
Tort senzational
Postat de: alinutzika in TorturiSe face blatul si se coace. Rece, se taie in 3 parti orizontale egale. Daca vreti, puteti sa-l taiati in forma dorita, cifra 1 am facut eu (l-am copt in 2 tavi de cozonac). Crema de vanilie:...Citeste continuarea
Tort de pere - 150
Postat de: MotanLaOale in TorturiZaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform. Perele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi in asa fel incat sa ramana intregi (se face cu un...Citeste continuarea
Tort cu piersici si piscoturi
Postat de: postavaru in TorturiIncepem cu pregatirea blatului. Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana luceste ca pentru bezea. Adaugam apoi galbenusurile si mixam...Citeste continuarea
Tarta cu gem si bezea
Postat de: dentistutza in PrajituriSe face un aluat nelipicios din toate ingredientele si se pune la frigider pentru 1/2 ora. Se freaca gemul cu zeama de lamaie. Se scoate aluatul de la rece si se intinde pe masa...Citeste continuarea
Tochitura de pui cu mamaliguta
Postat de: pusikmea in PuiPregatim tochitura: Spalam si curatam pipotele, inimile, ficatelul si pieptul de pui, dupa care le punem la fiert in apa rece cu putina sare, lasam sa dea in cateva clocote, dupa care intr-o...Citeste continuarea
Tocanita de pui exotica, in mamaliga
Postat de: kamy in PuiCarnea de pui sarata si piperata, o portionam si o calim putin(pana se albeste)in 3-4 ling.de ulei.O scoatem si o lasam deoparte. Punem in uleiul ramas ceapa, o calim bine, dupa care adaugam pasta...Citeste continuarea
Tarta de mamaliga cu bacon si oua
Postat de: naomy in Aperitive / GarnituriSe pune apa cu sarea la fiert ,iar cand a dat in clocot se adauga laptele si se mai lasa putin apoi se adauga treptat faina de malai( eu am cumparat faina de malai care fierbe in 3 minute ). Cand...Citeste continuarea
Trunchi de copac
Postat de: marieta in PrajituriBlat: se separa ouale, se bat albusurile cu un praf de sare, galbenusurile se amesteca bine cu celelalte ingrediente, apoi se amesteca usor cu albusurile. Se pune intr-o tava pe hartie de copt...Citeste continuarea
Tocanita de pipota cu ciuperci
Postat de: deliciousflavours in Mancaruri cu carneCuratam si tocam marunt ceapa, la fel procedam si cu ciupercile. Punem ceapa la calit in putin ulei, adaugam pipotele spalate si apa cat se le acopere putin. Condimentam cu sare si piper si lasam...Citeste continuarea
Tortellini cu sos de ardei
Postat de: Julie in TortelliniArdeii se spala, curata de seminte, se taie in bucati mari si se pun la fiert in apa cu sare, timp de 10 minute. Se scurg apoi de apa si se paseaza cu blenderul, pana se obtine un piure uniform....Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: Julie in Mancaruri cu carneSe face o mamaliga mai moale din lapte si malai, in care se incorporeaza smantana. Carnatii, bacon-ul si kaizer-ul, se taie in bucati mici si se calesc 5-6 minute in 1 lingura ulei. Se unge un vas...Citeste continuarea
Tort ...Pentru Mine
Postat de: MotanLaOale in TorturiSe separa ouale. Albusurile cu un praf de sare se bat tare se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtzine un amestec tare si lucios Se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea
Tort pentru iubirea mea
Postat de: pusikmea in TorturiPregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile...Citeste continuarea
Turte banatene
Postat de: gaby_d in DulciuriCernem faina-ntr-un vas adanc. Facem o gropita in mijloc in care adaugam laptele caldut amestecat cu bicarbonatul, oul batut cu sarea si o lingura ulei. Framantam timp de 12-15 minute (daca e...Citeste continuarea
Tarta din branza de vaci cu bezea
Postat de: mamaieelena in PrajituriSe pregateste aluatul pentru tarta si se da la rece,intre timp pregatim branza intr-un castron astfel:branza,ouale,zaharul,razatura de lamaie,vanilia,sare, stafidele inmuiate in alcool ,se va...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: laviniaticu in TorturiMERELE Se curata merele si se scobeste interiorul, cu grija, sa nu ramana samburi. Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Se aseaza merele in tava (eu am avut una de 27 cm),...Citeste continuarea