Gem de caise

de Bunica in Dulceata / Gem, 3 Iun 2009 | 38135 vizualizari

 

Este foarte bun atat pentu tartine, dar si pentru diferite prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. caise
  • 1 kg. de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se aleg caisele bine coapte, se curata de samburi (rupandu-se in doua).

Se ia o cratita de 6 litri.

Se pun caisele in cratita, apoi zaharul peste ele si se lasa sa stea cateva ore.

Se baga cratita in cuptor, se fierbe la foc potrivit pana scade la jumatate cantitatea de gem.

Se lasa pana a doua zi ,apoi se mai fierbe inca o data.

TIPS. Atat gemul de caise ,cat si dulceata de caise se fierb de doua ori pentru ca isi lasa putina zeama cand se racesc si nu dureaza mai mult timp. Se pune gemul  fierbinte in borcane, se infileteaza capacul si se intoarce borcanul cu capacul in jos pana se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine