Bulete de pui cu orez si mozzarella
Postat de: privatelaura in Mancaruri cu carneCuratam si spalam ceapa, usturoiul si patrunjelul si le tocam marunt. Intr-un bol, punem carnea si legumele tocate, sare si un ou si amestecam bine. Mazarea se fierbe 5 min cat se se inmoaie...Citeste continuarea
Budinca de dovlecei
Postat de: LadyCrs in Mancaruri de legumeSe curata si se spala dovleceii, apoi se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se rade telemeaua si se amesteca cu ouale si untul si se lasa la rece. Se intinde aluatul in asa fel incat...Citeste continuarea
Bulz cu branza de burduf si...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneAm facut o mamaliguta mai moale pe care nu am mai rasturnat-o pe platou. Am prjajit 4 oua, carnatii si micii mi-au ramas de la gratar, branza telemea am amestecat-o cu cea de burduf. Am uns...Citeste continuarea
Bombite cu spuma de branza si frisca
Postat de: privatelaura in PrajituriSe bat albusurile spuma, adaugam zaharul si se bat in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam uleiul, faina si pesmetul si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia o turnam in forme de...Citeste continuarea
Baghete cu usturoi
Postat de: timea in PiineIdeal este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Mai intai punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-15 min. Cernem faina si o...Citeste continuarea
Briose din albusuri
Postat de: sufletista in DulciuriBatem albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul si am mixat bine, adaugam uleiul ca la maioneza, adaugam laptele,coaja de lamaie si la final faina amestecata cu praful de copt...Citeste continuarea
Baclava cu zmeura
Postat de: sufletista in DulciuriAmestecam margarina lichida, ouale, zaharul, iaurtul, praful de copt si zaharul vanilat, Intr-o tava asezam jumatate din foile de placinta pe rand si le ungem pe fiecare cu amestecul pregatit,...Citeste continuarea
Budinca Yorkshire
Postat de: LadyCrs in Aperitive / GarnituriInainte sa ne apucam de preparare incalzim cuptorul la 250 de grade. Intindem uleiul in tava pe care o folosim si o introducem in cuptor. Batem ouale bine bine, adaugam sarea si turnam...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii si telemea
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriPunem feliile de paine pe gratar le lasam maxim 1 minut pe fiecare parte. Separat s-au pregatit rosiile taiate cubulete, stropite cu ulei de masline si busuioc proaspat sau uscat. Telemeaua se...Citeste continuarea
Bombite delicioase
Postat de: privatelaura in PrajituriBriose albe Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se amesteca bine, bine. Se adauga faina si nuca de cocos, iar la sfarsit se amesteca si uleiul. Briose negre Se...Citeste continuarea
Briose cu finetti
Postat de: Elena_Daria in PrajituriIntr-un vas punem zaharul si ouale si mixam bine. Adaugam iaurtul si mixam in continuare, apoi adaugam in fir subtire uleiul. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste...Citeste continuarea
Briose parfumate
Postat de: mena29 in PrajituriIntr-un castron spargem ouale, adaugam zaharul si vanilia, mixam bine ,adaugam laptele, uleiul, sucul si coaja rasa de lamaie, sarea, faina si praful de copt cernute. Amestecam bine cu mixerul,...Citeste continuarea
Bautura racoroasa de vara
Postat de: ela in CocktailCuratam piersicile de coaja si le taiem marunt. Punem in blender piersicile,gheata,inghetata si mierea si pornim blenderul cateva clipe. Servim imediat. Citeste continuarea
Budinca aperitiv din paste
Postat de: adasev12 in PenneIntai punem la fiert pastele cu multa apa, 1 l apa la 100 g paste e proportia corecta. Cand da in clocot punem o lingurita de sare, apoi pastele. Lasam sa fiarba 11 minute. Intre timp preparam...Citeste continuarea
Bulz cu oua ochiuri
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriSe pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa foiarba, se pune malaiul in ploaie (ce lapsus aveam :))) ) si se lasa putin la fiert, apoi incepem sa amestecam bine. Dupa ce s-a omogenizat,...Citeste continuarea
Black Clafoutis cu visine si capsune
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Bateti ouale cu zaharul pana acestea se deschid la culoare. 2. Cerneti faina in compozitie si amestecati. 3. Adaugati laptele, esenta de vanilie si cacaoa cernuta (eu n-am cernut-o si au...Citeste continuarea
Black Mini-Pavlova
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare! 2. Adaugati zaharul pudra treptat (cate 1 lg) si bateti pana se topeste. 3. Cerneti amidonul si incorporati-l in compozitie. 4. Puneti...Citeste continuarea
Briose vanilate
Postat de: danamatei in PrajituriSe mixeaza bine untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare (eu am mai scapat si cate 2-3). Separat amestecam faina cu laptele praf, un praf de sare, zaharul vanilat si...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii si prosciutto crudo
Postat de: Toamna07 in Aperitive / GarnituriTaie rosiile bucati marisoare. Pune-le intr-o craticioara cu busuiocul taiat, otetul de vin rosu, uleiul de masline si putina sare si piper. Amesteca totul usor si lasa compozitia sa se odihneasca...Citeste continuarea
Bruschete cu Guacamole
Postat de: roxanabucataras in Aperitive / GarnituriAm taiat avocado pe jumate pe lung, am rasucit partile pt a se desprinde, am scos samburele si cu o lingura am scos miezul din avocado, l-am pus intr-un bol dupa care l-am pisat cat am putut de...Citeste continuarea
Batoane cu goji
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. 2. Intr-un bol amestecam toate ingredientele. 3. Punem compozitia intr-o tava 30x25 cm tapetata cu hartie de copt. 4. Intindeti compozitia...Citeste continuarea
Broccoli si conopida la cuptor
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriAmestecul de broccoli, conopida si morcovi se oparesc in apa fierbinte aproximativ 5 min. Crenvustii se taie cubulete si se prajesc un pic in ulei fierbinte. Ardeiul se taie marunt....Citeste continuarea
Broccoli cu ulei de masline si usturoi
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriBroccoli se pune intr-o oala in apa cu sare, timp de 10-15 minute. Se scot cu o strecuratoare, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie felii subtiri ce se pun intr-o tigaie cu ulei de...Citeste continuarea
Brocoli si conopida cu sunca la tava
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri-Conopida si brocoli se desfac in buchete si impreuna cu morcovii curatati se oparesc 5 min in apa clocotita cu sare si putin zahar . Se scurg de apa fierbinte si se lasa apa rece peste pentru...Citeste continuarea
Brownie Cheesecake
Postat de: angyb in PrajituriCrema de branza: Intr-un bol punem toate ingredientele pt.crema de branza si mixam bine pana cand se omogenizeaza compozitia si dam la rece pana cand pregatim aluatul pt.brownie. Topim...Citeste continuarea
Briose Cu Stafide
Postat de: gatiticuspor in DulciuriPuneti faina cernuta intr-un bol incapator, peste care adaugati ouale, untul la temperatura camerei, praful de sare si zaharul. Faceti o maia din laptele caldut o jumatate de lingurita de...Citeste continuarea
Budinca cu dovlecei, morcovi si...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDovleceii, cartofii si morcovii se curata, se spala, apoi se rad fideluta. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se lasa cca. 5 minute, apoi se storc de zeama lasata. Intr/un castron, se pun...Citeste continuarea
Briose pufoase cu Nutella
Postat de: MagdaMag in DulciuriLuati mixerul,bateti ouale,apoi adaugati iaurtul si uleiul.Dupa ce terminati,adaugati zaharul tos si vanilat,sarea,praful de copt si putin cate putin faina.Mixati bine,iar apoi adaugati laptele si...Citeste continuarea
Brioşe negrese cu ciocolată,...
Postat de: madi_marin in PrajituriSe pun la foc foarte mic untul, ciocolata şi zahărul şi se amestecă până s-au topit. Se dă deoparte de pe foc compoziţia şi se toarnă într-un castron. Cu un tel se...Citeste continuarea
Budinca de conopida
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriPunem conopida-buchetele la fiert in apa cu sare, timp de 15 minute. Strecuram si lasam deoparte. Intr-o craticioara cu fund dublu, punem 80 g unt la topit, pe foc mic. Peste faina adaugam...Citeste continuarea
Bucatele de vita cu ciuperci si...
Postat de: panacris in VitaIn vasul wok, bucatele de carne se prajesc rapid in ulei. Se scot din ulei, intr-o farfurie, in uleiul incins se calesc rapid ceapa si usturoiul curatat si tocat marunt. Se adauga apoi...Citeste continuarea
Baghete de linte, inele de ceapa si...
Postat de: tiphys in Aperitive / GarnituriInelele de ceapa: Dupa ce am trantit aluatul din faina, ulei, apa,sare si amidon de porumb, tavalim in el ceapa care a fost taiata in prealabil inele, dupa care le prajim in ulei incins....Citeste continuarea
Baigli cu mac si nuca
Postat de: Criss in PrajituriDizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu cele 2 linguri zahar . La faina adaugam 250 g unt sau margarina , amestecam apoi adaugam 1 galbenus de ou, 1 ou intreg si laptele caldut cu drojdia....Citeste continuarea
Briose cu unt si fructe
Postat de: BuburuzaBubu in DulciuriPrima data punem intr-un bol 100 gr unt (care a fost lasat la temperatura camerei cateva ore bune)cu 10 buc. de zmeura si 10 afine, tot-ul se amesteca cu o furculita cca 3 min dupa care il invelim...Citeste continuarea
Branzoici
Postat de: angyb in DulciuriPregatim o maia din drojdie, zahar, un pic de lapte caldut, faina si o lasam la loc cald pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam ouale, sarea, restul de lapte si incepem framantarea adaugand faina...Citeste continuarea
Batoane cu nuca,seminte si cereale
Postat de: mamaieelena in DulciuriZaharul se pune intr-o cratita la topit la foc mediu sa nu se arda si cand este deja lichefiat se adauga mierea si cand se duce spuma se pot pune semintele amestecate intr-un castronel. Acum se...Citeste continuarea
Briose cu fructe uscate
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriAm batut albusurile spuma, apoi am adaugat zaharul mixand continuu, pana se topeste zaharul. Am adaugat galbesurile pe rand, uleiul, zaharul vanilat si laptele, mixand continuu. Am oprit 3...Citeste continuarea
Batoane
Postat de: rhapsody in Piine1. Amestecam faina cu drojdia. 2. Turnam laptele amestecat cu zaharul peste faina. 3. Punem sarea si uleiul si framantam bine 5 -10 min. 4. Lasam la dospit intr-un loc caldut 1 h....Citeste continuarea
Briose cu branza si iaurt
Postat de: Poliana in PrajituriAluatul de briose : Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei creme fine. La mine operatiunea asta dureaza cam 10 minute pentru ca nu am rabdare sa...Citeste continuarea
Bhaji cu ceapa
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriCeapa se da prin robot,dupa ce e tocata in bucati mai mari,adaugam ceapa verde si usturoiul. Se adauga faina,praful de copt,sarea,faina,zaharul si laptele. Se pune cayenne dupa gust. Se pune...Citeste continuarea
Bors de fasole boabe
Postat de: MotanLaOale in CiorbeFasolea se pune in apa rece de seara pana dimineata. Se pune la fiert in oala sub presiune impreuna cu afumatura pentru o ora. Intre timp curatam restul legumelor si le tocam. Intr-o oala...Citeste continuarea
Biscuiti din seminte si nuci...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriMIxam la robot nucile si migdalele si le punem intr-un vas mare( de framantat). La robot macinam si fulgii de ovaz si complexul forte. Adaugam totul in vas. Urmeaza semintele, se mixeaza...Citeste continuarea
Briose cu branza
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Intr-un bol mare amestecati ouale cu laptele, iaurtul. 2. Puneti in amestec si faina + praful de copt. 3. Adaugati in compozitie branza faramitata, ceapa tocata si ardeiul taiat cubulete....Citeste continuarea
Budinca de cozonac
Postat de: mitinita in DulciuriSe taie feliile de cozonac in patru si se aseaza in vasul Pyroflam. Untul se taie in bucati si se pune printre feliile de cozonac. Se amesteca ouale cu laptele,zaharul si zaharul vanilat si se...Citeste continuarea
Barcute cu branza
Postat de: rhapsody in Aperitive / GarnituriAluat: 1. Amestecam toate ingredientele si framantam bine. 2. Lasam aluatul sa se "odihneasca" 30 min. Umplutura: 1. Curatam morcovul si il taiem in cuburi...Citeste continuarea
Brânzoaice
Postat de: LadyCrs in DulciuriPunem făina într-un castron. Încălzim apa ( să fie călduță, nu fierbinte). Facem o găurica și pregătim maiaua( punem praful de sare, zahărul, zahărul vanilat drojdia,...Citeste continuarea
Biscuiti Belvita Star
Postat de: jolygina in PrajituriFrecam ouale cu zaharul si untul dupa care punem cacaoa si cerealele ,adaugam coaja rasa de lamaie si esenta de rom si amestecam pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Adaugam faina cat...Citeste continuarea
Brownie la microunde
Postat de: bucatarimcudiana in PrajituriSe amesteca toate ingredientele, eu le-am pus intai pe cele lichide apoi pe cele solide. Alt lucru care mie imi place la nebunie la aceastra praji este ca am folosit un singur vas,...Citeste continuarea
Brownie Chocolate
Postat de: naomy in PrajituriPASUL 1) Topim ciocolata impreuna cu untul pe bain marie PASUL 2) batem ouale si introducem zaharul trepatat PASUL 3) amestecam faina cu nucile curatate si taie bucati mai mari...Citeste continuarea
Branzica cremoasa cu dulceata de...
Postat de: panacris in DulciuriCrema de branza se amesteca cu dulceata de afine, coaja de lamaie, zaharul pudra vanilinat si nuca de cocos. Cantitatile sunt aleatorii. Din crema obtinuta se ia cu lingura de inghetata, se aseza...Citeste continuarea