Brioşe aperitiv

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2012 | 5570 vizualizari

 

Gustare rapidă şi foarte bună! Compoziţia poate varia în funcţie de preferinţe.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 brioşe:
  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • 2 linguri cu smântână
  • 150 ml lapte
  • 50 g telemea
  • 100 g caşcaval ras
  • 100 g mezel
  • 200 g făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • piper
  • mac
  • mărar proaspăt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe aperitiv:

Într-un castron se amestecă laptele cu ouăle, untul topit (lichid) şi smântâna. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, mezelul, caşcavalul si telemeaua rase, macul, mărarul tocat şi un praf de piper. Se omogenizează bine compoziţia. Dacă e prea tare se mai subţiază cu puţin lapte. Se pune aluat cu lingura în hârtiuţele speciale de brioşe fixate în forma de metal, apoi se dau la cuptor pentru 25-30 de minute.

Sunt bune şi calde şi reci.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
ciuperci umplute cu sunca si cascaval