Salam de biscuiti reteta cu banane

de anaiordan in Mancaruri de post, 1 Aug 2009 | 15694 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Este de post :)

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 1kg rahat, eu aici, in grecia, am luat rahat cu migdale/nuci/alune
  • 1kg biscuiti de post, sau 4 pachete de aprox 250g
  • 2 cani apa
  • 1 pachet de margarina vegetala, 250g
  • nuca de cocos
  • 4-6 banane (daca nu intra toate sunt hranitoare oricum :D)
  • 1 pachet cacao, sau cat de multa vreti, eu personal am vrut multa :D
  • daca luati rahat simplu, puteti lua nuci/alune/migdale separat, cam 250g sau stafide (mie nu imi plac..dar sunt aromate)
  • va mai trebuie si folie de plastic pentru ambalat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu banane:

Salam de biscuiti reteta

Se pune rahatul la topit cu 2 cani de apa, se tine pe foc pana bucatile de rahat se fac mai mici, le mai puteti sfarama si dumneavoastra cu lingura in timp ce mestecati.

Dupa ce s-a topit rahatul se pun biscuitii sfaramati in bucati mai mici, nu e obligatoriu sa puneti tot kilogramul de biscuti..cum credeti ca este de tare sau de moale compozitia, apoi pachetul de margarina si pachetul de cacao, cat de multa doriti. Tot acum se poat adauga si nucile/migdalele/alunele/stafidele.

Acum se taie bucati potrivite de folie de plastic, se presara cu nuca de cocos si se incepe sa se puna compozitie, adaugati banana pe mijlocul compozitiei si apoi rulati.

Dupa ce terminati de facut toate salamurile le lasati la frigider cel putin 6 ore, nu le puneti in congelator pentru ca atunci cand le veti dezgheta vor fi apoase, eu l-am facut seara si l-am servit a doua zi.

Sper sa va placa si pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]