Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

de Bucataras in Mancaruri de post, 26 Apr 2024 | 1942 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Astăzi te poftim la Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post.
      Humusul cremos și aromat se combină de minune cu conopida fragedă, iar uleiul aromatizat îi conferă o savoare irezistibilă.
      Pentru această Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post ai nevoie de următoarele ingrediente: conopidă, năut prefiert, tahini, ulei de măsline, usturoi, lămâie, condimente.

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post:
      • 1 conopidă
      • Apă
      • Pentru hummus:
      • 1 conservă de năut
      • Suc de la o lămâie
      • 60-80 ml ulei de măsline
      • Apa de la năut
      • Pastă tahini
      • 1 avocado copt
      • Pătrunjel
      • Sare și piper
      • Pentru ulei aromatizat:
      • 50 ml ulei de măsline
      • Oregano
      • Boia de ardei
      • Praf de usturoi
      • Opțional:
      • 1 rodie (pentru decor)
      • Sos picant
      Portii: 4
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post:

       Cum se prepara Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

      Se pune la fiert apă cu sare, într-o oală suficient de mare pentru a cuprinde conopida. Se curăță conopida și se taie frunzele, iar apoi se pune în oală să fiarbă până când este fragedă, dar încă fermă.

      Între timp, pentru hummus, se scurge năutul. Se pun năutul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, apa de la năut, avocado-ul descojit, pasta tahini, pătrunjelul și sare și piperul într-un blender și se mixează până se obține o pastă fină și omogenă.

      Pentru uleiul aromatizat, se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mică la foc mic. Se adaugă oregano, boiaua de ardei și praful de usturoi și se lasă să se amestece timp de câteva secunde de când se înfierbântă, până când aromele se eliberează. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

      Când conopida este gata, se scoate din apă și se lasă să se scurgă bine. Se pune într-o tavă și se unge cu uleiul aromatizat. Se coace în cuptorul preîncălzit până devine rumenă și ușor crispy la exterior.

      Se ia un platou și se întinde generos hummusul. Deasupra se așază conopida. Se poate decora cu feliuțe de rodie și se poate servi cu sos picant, dacă doriți. Această rețetă este perfectă pentru o masă sănătoasă și gustoasă, plină de nutrienți și arome delicioase!

      Poti incerca si varianta gustoasa de Humus cu leurda, perfect pentru sezonul de primavara, Humus, reteta cu ardei copti sau Humus cu sfecla rosie, o alta combinatie delicioasa.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

      ieri la 10:54

      Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

      ieri la 10:24

      Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

      de oanapl 8

      pe 06.04 la 20:46

      Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

      pe 04.04 la 11:47

      Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

      pe 04.04 la 11:30

      TOP
      utilizatori

      Valclaudia

      1200 puncte

      oanapl

      1155 puncte

      Rocsi

      248 puncte

      Gherca Daniela

      205 puncte

      mena29

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Fasolakia (Tocanita greceasca de fasole verde)