Zacusca de ciuperci

de divainbucatarie in Zacusca, 5 Noi 2010 | 23655 vizualizari

 

Zacusca soacrei mele are mare cautare printre prietenii nostri. Nu stiu daca ciupercile sau gustul legumelor facute la gratar o fac atat de speciala, dar cu siguranta este una din cele mai bune pe care le-am mancat pana acum. Pentru cei care se inarmeaza cu rabdare (iti ia mult timp sa cureti, sa fierbi, sa pui in borcane), le recomand sa incerce aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE
  • 10 kg vinete
  • 10 kg gogosari
  • 15 kg ardei kapia
  • 5 kg ciuperci
  • 3 l suc rosii
  • 2 l ulei
  • 3 kg ceapa alba
  • 1 mana boabe de piper
  • 1 mana de sare
  • 1 plic frunze dafin
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Coacem pe gratar vinetele, gogosarii si ardeii kapia. Cand ardeii si gogosarii sunt luati de pe foc ii saram pentru a se curata mai usor. Curatam legumele de coaja si le lasam la scurs cateva ore bune. Fierbem ciupercile si apoi le tocam mai grosolan. Taiem ceapa si o calim pana se face aurie si se moaie putin.

Dam prin masina de tocat legumele alternandu-le - o sa ne fie mai usor sa omogenizam compozitia. Adaugam ciupercile, sosul de rosii, uleiul si condimentele. Vom amesteca bine, astfel incat compozitia sa fie omogena. Punem la fiert compozitia, la foc mic. Vom amesteca in oala continuu pentru a nu se lipi de fund. Vom sti ca zacusca este fiarta atunci cand devine mai deschisa la culoare si bule de ulei se ridica la suprafata.

Cu 10 minute inainte sa inchidem focul punem borcanele spalate si uscate in cuptor, la foc mic, cu usa intredeschisa, pana sunt fierbinti. Vom turna zacusca in borcanele fierbinti. Punem un varf de cutit de salicil peste zacusca si apoi punem capacul borcanului. Strangem tare sa nu intre aer. Au iesit 49 de borcane de zacusca din cantitatile indicate. Pofta buna!

Au iesit 49 de borcane de zacusca din cantitatile indicate. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]