Varzari

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 7354 vizualizari

 

Imi place varza murata in fel si chip si am gasit reteta asta intr-o veche revista practic si nu am rezistat sa nu o incerc!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 150 ml apa
  • 150 ml ulei
  • sare

Umplutura:

  • 1 varza acra mica
  • 1 lingurita sare (daca varza nu este prea sarata)
  • ulei
  • piper
  • nucsoara (eu nu am avut)
  • cimbru
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varzari:

Aluat:

- pui faina intr-un castron si faci o adancitura in mijloc unde pui sarea si incepi sa framanti cu apa si uleiul pana obti o coca suficient de tare si lasi sa se odihneasca

Umplutura:

- speli varza, o toci marunt, o storci si o calesti in ulei cu putina apa, sare(daca este nevoie) piper si condimente cel putin 30-40 min

- intinzi din aluat o foaie si o tai in patrate cu latura de 10 cm si pui pe fiecare patrat cate o lingura din compozitia de varza di aduci colturile de aluat in mijloc ca la poale-n brau (spacifica in reteta din revista)

- asezi toate placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor la 190C pentru 35-45 min

TIPS-URI

1

in reteta originala se punea si 1 lingurita zahar si una de faina in varza, dar mie nu-mi place asa...

Daca ti-a placut reteta noastra "Varzari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)