Varza tocata murata la borcan

de Doinavar in Muraturi, 21 Feb 2013 | 27771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 5 litri:
  • 4 verze potrivite
  • 4 morcovi
  • 1 legatura frunze de telina, marar, patrunjel
  • 8-10 foi de dafin
  • 20-25 frunze de visin
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingurita piper macinat
  • 5-6 lingurite de sare mare (1 lingurita rasa la 1 kg varza)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza tocata murata la borcan:

Se taie verzele in sferturi, se toaca marunt sau se dau pe razatoarea de varza.

Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mai mare. Amestecati varza cu morcovii intr-un vas mai mare, adaugati sarea, verdeata tocata si condimentele si frecati putin cu mainile.

Indesati foarte bine varza in borcan, apasand cu pumnul, pana iese zeama deasupra.

Lasati borcanul descoperit pana a doua zi, pentru ca incepe sa fermenteze, apoi acoperiti varza cu frunzele de visin bine spalate si puneti capacul, nu prea strans, sau acoperiti cu celofan, pentru ca mai fermenteaza. Dupa 3-4 zile puneti borcanul la rece.

TIPS-URI

1

Daca va iese prea sarata, puneti varza pe care doriti sa o preparati, cu o seara inainte, intr-o oala cu apa, iar cand o gatiti, stoarceti-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza tocata murata la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]