Varza cu ciolan afumat in vas roman

de Oana in Porc, 3 Oct 2009 | 18534 vizualizari

 

O mancare romaneasca, taman buna la o masa in familie!

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • un ciolan afumat mare
  • o ceapa
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 kg rosii
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciolan afumat in vas roman:

Vasul roman se pune in apa la inmuiat 20 de minute.

Ceapa si ardeii se curata si se taie cubulete si se inabusesc in putin ulei si o cescuta de apa. Se adauga varza taiata fideluta si se amesteca bine pana se inmoaie. Rosiile se curata de coaja si se baga la robot, apoi se adauga peste varza. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se rastoarna varza in vasul roman, se pun deasupra foile de dafin. Ciolanul afumat fara os se taie felii groase si se aseaza peste varza. Se pune vasul in cuptor, la foc potrivit, o ora. Se verifica din cand in cand sa nu scada varza prea mult. La final se presara mararul verde tocat fin.

TIPS-URI

1

Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciolan afumat in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de porc cu sos balsamico