Torta della nonna (Tarta bunicii)

de La Ancuta in Prajituri, 2 Iul 2013 | 5806 vizualizari

 

La inceput de saptamana va aduc o tarta cremoasa, care a fost exact pe gustul barbatilor mei ;) . Sa aveti spor in tot ce faceti!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 g faina
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 120 g unt
  • 170 g zahar

Crema:

  • 1 l lapte
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g + 2 linguri amidon
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie (sau esenta de vanilie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta della nonna (Tarta bunicii):

Incepem cu pregatirea cremei. Mixam galbenusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi amodonul si mixam pana se incorporeaza iar la final adaugam in fir subtire laptele fierbinte.

Punem crema pe foc mic si fierbem pana cand se ingroasa (ca o budinca) apoi dam deoparte si acoperim cu folie alimentara (pentru a impiedica formarea unei pojghite la suprafata cremei). Lasam la racit.

Pana se raceste crema pregatim aluatul. Punem toate ingredientele intr-un vas si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Invelim apoi aluatul in folie alimentara si si il dam la frigider pentru 1 ora.

Scoatem aluatul din frigider si intindem 3/4 din aluat pe fundul si marginile tavii rotunde (26 cm). Turnam crema in interior si nivelam. Intindem restul aluatului si decupam diferite forme, pe care le asezam peste crema. Dam tarta la cuptor, la foc potrivit ~ 35 minute, sau pana se rumeneste frumos.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet iar apoi pudram cu zahar si putem servi.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta della nonna (Tarta bunicii)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]