Cornulete de vanilie

de danakarin in Prajituri, 5 Dec 2011 | 12310 vizualizari

 

Vorbeam nu demult despre febra coacerii de Plätzchen, care trebuie sa recunosc, m-a cuprins si pe mine. Am facut cateva feluri si le va voi prezenta .
In principiu se folosesc 3 tipuri de aluat, aluatul fraged, bezeaua si aluatul de turta dulce. Toate trei se preteaza a fi pastrate mai indelungat, ba chiar se fac mai bune cu timpul.Acestea se combina apoi cu dulceata , ciocolata, nuci, alune fructe confiate, cocos etc, dupa fantezia fiecaruia. Exista insa citeva retete "clasice" si unele din cele pe care le-am ales eu, se incadreaza in aceasta categorie.

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 200 g unt
  • 70 g zahar pudra
  • 120 g alune sau nuci macinate.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de vanilie:

Se amesteca intii faina cu untul, se adaoga restul ingredientelor.

Din coca rezutata se iau cantitati mici si se formeaza cornuletele care se coc la 175 de grade timp de 10-12 minute.

Inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra cu vanilie

TIPS-URI

1

folositi neaparat unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

05.12.2011, 21:02

Ce-mi plac !!! Ma topesc dupa ele

Angelina_Elena 1

05.12.2011, 23:19

yamiiiiiii ce bune sunt

mirela0911 1

06.12.2011, 23:09

iau cutia si am fugit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Patratele cu caise