Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine

de dentistutza in Torturi, 25 Ian 2011 | 6811 vizualizari

 

Usor, racoritor, aromat!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. biscuiti
  • 700 gr. iaurt gras
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zeama lamaie
  • 80 gr. zahar
  • 2 pliculete gelatina alba
  • pt insiropat biscuitii:
  • 200 ml apa+lichior de lamaie sau rom +zahar dupa gust
  • pt. jeleu:
  • 1 plic tort-gelee
  • 2 linguri zahar
  • 250 gr. suc fructe ( Granini sau apa+ sirop visine)
  • 3-4 linguri dulceata de afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine:

Biscuitii se inmoaie rapid si se aseaza pe fundul formei de tort. Gelatina se inmoaie in apa conform instructiunilor de pe plic si apoi se lasa la racit. Intre timp se amesteca iaurtul cu zahar si coaja +sucul de lamaie. Se amesteca gelatina racita cu 2 linguri de iaurt si apoi cu toata cantitatea. Se toarna peste biscuiti si se da la frigider pentru circa o ora pana se intareste.

In acest timp se pregateste pliculetul de tort-gelee Dr. oetker conform indicatiilor, incluzand si dulceata de afine. Se racoreste se toarna peste tort si se tine la frigider.

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alta aroma de dulceata, sirop, fructe!

2

Jeleul de decor nu este indispensabil, tortul alb fiind frumos se poate orna dupa fantezia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]