Tort cu ciocolata

de ionela2682 in Torturi, 22 Ian 2012 | 8464 vizualizari

 

Tortul ce se trebuia postat de Sf Ion....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 200 grame făină
  • 150 grame zahăr
  • 25 grame cacao
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 / 4 lingurita de sare
  • 75 grame unt , topit
  • 240 ml de apă caldă
  • 1 lingura suc de lămâie (sau oţet)
  • 1 lingurita extract de vanilie pură

Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g unt

Sirop:

  • 4-5 lg zahar ars
  • 1 cana apa
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blatul:

-se amestecă intr-un castron făina, zahărul, pudra de cacao , praf de copt, bicarbonat de sodiu şi sare.

- batem putin  ouale, untul topit, apa  calda, sucul de lamaie, esenta vanilie .

-ingredientele umede se vor adauga peste cele uscate

- cu telul , se amestecă toate ingredientele  până cand compozitia este omogena

-se toarna intr-o tava (  diametrul 26 cm )unsa cu unt/ulei si  tapetata cu faina din belsug

-se coace la 170 grade pana trece testul scobitorii.

Crema:

-intr-un ibric  se incalzeste  frisca lichida impreuna cu untul si esenta de rom  (atentie sa nu fiarba!)se adauga ciocolata maruntita  se ameste ca pana se topeste complet.

-se lasa la racit dupa care se mixeaza bine pana se intareste si devine spuma

Sirop:

-este zaharul ars adaugam 1 cana de apa fiarta (atentie la bulbuci).se lasa sa se raceasca.

Asamblare:


-taiem blatul in doua pe orizontala

-insiropam  primul blat,adaugam 1/2 din cantitatea de crema,acoperim cu cel de-al doi-lea blat, insiropam cu restul de sirop caramel

-imbracam in restul de crema ,decoram dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarlota de capsuni cu frisca