Tort de mere

de Oana in Torturi, 22 Ian 2011 | 7004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 mere
  • 4 linguri zahar brun
  • 50 g unt
  • o lingurita praf de scortisoara
  • Blat:
  • 4 oua
  • 50 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele se spala si se curata de coaja, se taie felii mai groase si se aseaza intr-o cratita, cea in care se va coace tortul. Se poate folosi si o forma detasabila de tort, dar se va pune sub ea o tava (s-ar putea sa curga caramelul si sucul de la mere). Feliile de mere se aseaza in 2-3 straturi, se presara peste ele zaharul si se untul taiat fasii subtiri. Se pun la cuptor pana se inmoaie si scade zeama iar zaharul se caramelizeaza usor. Se lasa putin la racit.

Intre timp se pregateste aluatul pentru blat. Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc, se adaga uleiul putin cate putin si coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma. Se amesteca in compozitia de galbenusuri 2-3 linguri de faina, alternand cu 2-3 linguri de albus spuma, pana se termina faina si albusul. Totul se amesteca lejer cu o lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza bine. Se toarna aluatul peste mere si se coace la foc mic pana trece testul scobitorii. Se rastoarna apoi tortul pe un platou si se lasa la racit.

Se decoreaza cu frisca batuta, ciocolata rasa cu coaja de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de mere si caramel