Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina

de Tabita _ in Torturi, 26 Apr 2013 | 7473 vizualizari

 

Un tort absolut delicios.
Am folosit o tava de 22 cm diametrul. Pentru un tort mai mare se dubleaza cantitatile.
Reteta e de la Xandrinne, insa eu am inlocuit nucile cu alune.
Daca va place, sa-mi spuneti.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 130 g alune macinate
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 4 oua
  • 1,5 - 2 linguri cacao
  • 1/2 esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • frisca
  • fructe
  • ciocolata rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina:

Alunele, zaharul si apa se pun intr-o cratita. Se pune cratita pe foc la Bain Marie (se pune cratita, care nu atinge apa, intr-o oala mai mare cu apa) si se amesteca pana se topeste zaharul. Se lasa sa se racoreasca.

In compozitia rece se amesteca galbenusurile, vanilia si cacaua. Separat se bat spuma albusurile (eventual cu o lingura de zahar, luata din cantitatea totala), apoi se incorporeaza usor, amestecand de jos in sus, in compozitia cu alune.

Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace la foc mic, 150°C, cca o ora. Se face testul scobitorii.

Se scoate blatul, cu grija, dupa ce s-a racit pe un platou si se orneaza. Eu am ornat cu frisca, ciocolata rasa si fructe de padure.

TIPS-URI

1

Ouale se fie la temperatura camerei.

2

Se decoreaza dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]