Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta

de Bya Ralu in Pui, 8 Iul 2013 | 21278 vizualizari

 

O mancarica rapida si foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 3 cepe albe mari
  • frunze de ceapa verde
  • 2 catei mari de usturoi
  • boia dulce/piper alb.ghimbir/fulgi de chilli
  • 50 ml vin rose
  • 1 morcov mare
  • 4-5 frunze de busuioc proaspat
  • 50 g unt
  • 1/2 legatura de patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta:

Ceapa se pune in roborul de bucatarie si se marunteste bine.Morcovul il dam pe razatoarea mare.

Intr-o craticioara punem ceapa la calit in unt,impreuna cu condimentele.Dupa cateva minute adaugam si morcovul si stingem cu vinul.Adaugam si busuiocul tocat marunt.

Se adauga si pulpele de pui clatite cu apa rece si frunzele de ceapa verde.Adaugam un pahar de apa si acoperim cu un capac,lasam sa fiarba 20 minute la foc mic.

Cand e aproape gata punem usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.Se mai adauga condimente dupa gust.

Intre timp se prepara si mamaliguta!

TIPS-URI

1

Se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]