Tarta cu foietaj, jambon si branza

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2014 | 7551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g jambon,
  • 1 ardei gras (eu am avut gata tocat, la congelator),
  • 1 ceapa,
  • 300 g smantana,
  • 3 oua,
  • 150 g cascaval + branza (eu am folosit cas pus la sare),
  • nucsoara,
  • sare
  • piper,
  • foietaj.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu foietaj, jambon si branza:

Taiem cubulete jambonul, tocam ceapa, ardeiul, radem branzeturile. Dezghetam foietajul.

Calim ceapa in 2-3 linguri ulei, adaugam ardeiul, lasam sa se imprumute putin aromele, apoi adaugam jambonul. Amestecam si lasam pe foc tigaia pana se rumeneste usor jambonul.

Batem ouale, le amestecam cu branza si cu smantana; condimentam cu sare, piper si nucsoara.

Tapetam cu foietaj o forma de tarta; punem compozitia cu jambon (racorita) si turnam deasupra compozitia cu branza (acoperim toata suprafata tartei).

Eu nu am taiat surplusul de aluat ci am ridicat marginile si le-am tras peste compozitie.
Coacem tarta pana se rumeneste (cca 25 minute am lasat-o eu in cuptor - cuptorul a fost preincalzit).

Papam cu pofta o felie (sau mai multe) :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu foietaj, jambon si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare