Sezonul caiselor se apropie, va propun o reteta delicioasa si usor de facut.
https://www.blogulluicatalina.com/2023/07/tarta-cu-caise.html
Aluat dulce
Garnitură:
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta.
Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem o bula de aluat.
Lăsați aluatul sa se odihneasca timp de 30 minute în frigider..
Etalati aluatul (intre doua foi de copt) si puneti-l pe fundul unei tave acoperita cu foaie de copt.
Intepati-l cu o furculita.
Garnitura: Bateti ouale bine cu indulcitorul. Adaugati smantana, pudra de migdale si amestecati.
Varsati peste aluat.
Spalati , curatati de samburi caisele si taiati-le in 4.
Amestecati-le cu un plic de zahar vanilat si dispuneti-le in tava.
Dati la cuptorul incins la 180°C si lasati 40 de minute.
Lasati sa se raceasca si decorati dupa dorinta.