Una dintre cele mai gustoase combinații este cea dintre căpșuni și ciocolată albă, iar acest chec este o bunătate, cu textură umedă și pufoasă.
Pentru acest Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat, am folosit următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, ulei, căpșuni, ciocolată.
Cum se prepara acest Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat:
Preîncălzește cuptorul la 170 de grade C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de chec.
Sparge ouăle într-un bol și adaugă un praf de sare, zahărul și esență de vanilie. Mixează bine până își dublează volumul.
Adaugă uleiul, făina și praful de copt, fulgii de cocos și amestecă bine toate ingredientele până obții o compoziție omogenă.
Curăță și taie căpșunile în cubulețe. Taie ciocolata la fel.
Cu ajutorul unei spatule, încorporează în aluat căpșunile tăiate și bucățelele de ciocolată.
Toarnă compoziția în tava de copt și presară alune măcinate pe întreaga suprafață.
Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade C, timp de 40 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă checul la răcit.
Pudrează-l cu zahăr și savurează o felie generoasă. Este o bunătate de chec, cu textură umedă și pufoasă, plin de aroma căpșunilor.