Tarta cu branza si dovlecel

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2016 | 7927 vizualizari

 

O tarta buna, satioasa si de sezon!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 250 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 2-3 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 280 g branza framantata
  • 200 g iaurt gras
  • 1 ou
  • sare, piper dupa gust
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ardei gras
  • frunze patrunjel proaspat
  • masline negre fara samburi
  • rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si dovlecel:

Blatul: Intr-un vas se pune faina, sarea, oul batut si untul rece taiat bucatele mici. Se amesteca si se adauga apa in functie de cat este necesar, 2-3 lg. Se framanta un aluat omogen. Se da la frigider pana se pregateste umplutura.

Pt. umplutura: Se curata dovlecelul, se spala si se da pe razatoarea mare. Se presara sare deasupra si se lasa 15 minute deoparte, apoi se scurge bine de apa (se strange in pumni).

Se pune intr-un bol branza, iaurtul si oul batut. Se omogenizeaza. Se taie ardeiul gras cubulete, maslinele se feliaza, se taie marunt patrunjelul. Se pun dovleacul bine scurs, se amesteca apoi se pun restul ingredienteleor. Se amesteca bine apoi se lasa deoparte.

Se ia aluatul si se intinde in forma rotunda putin mai mare decat diametrul tavii. Se imbraca tava cu aluatul, inclusiv peretii. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15 minute.

Se scoate tava din cuptor, se toarna umplutura, se niveleaza iar deasupra se aseaza rosiile cherry taiate in doua. Se da la cuptor din nou si se lasa pana se rumeneste si branza capata o culoare aurie.

Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dovlecelul l-am folosit cu tot cu miez, nu avea seminte mari.

2

Se pot folosi orice ingrediente preferati pentru umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele