Supă de pui cu rădăcinoase, dreasă cu smântână

de DinDragostePentruGatit in Supe, 20 Ian 2013 | 3570 vizualizari

 

O supă foarte lejeră, cu pui de casă, fără cartofi, dreasă cu smântână și gălbenuș, acrită cu zeamă de lămâie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casă;
  • 200 g morcov (2-3 morcovi);
  • 150 g păstârnac (1-2 rădăcini);
  • 250 g țelină (1/2 dintr-o țelină mare);
  • 2-3 cepe;
  • 2 ardei kapia roșu;
  • 2 lămâi; 3 gălbenușuri;
  • 6-7 lg smântână - 12% grăsime;
  • pătrunjel;
  • sare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de pui cu rădăcinoase, dreasă cu smântână:

 

Se porționează puiul și se pune la fiert în apă cu puțină sare. 

Se curăță și se spală legumele. 

Ceapa se toacă mărunt, rădăcinoasele cubulețe mici, ardeii la fel. 

După ce s-a adunat spuma rezultată în urma fierberii cărnii, se adaugă ceapa iar mai apoi morcovii, păstârnacul și țelina. 

Când carnea este fiartă, se adaugă ardeii.

Gălbenușul și smântâna se amestecă bine cu ajutorul blender-ului, se adaugă zeama de lămâie. 

Se drege cu amestecul de mai sus și se mai ține la foc mic, timp de câteva clocote. 

În timpul servirii se presară pătrunjel tocat. 

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de pui cu rădăcinoase, dreasă cu smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa vietnameza de pui