Supa crema de praz

de ralu_ca in Supe, 9 Iun 2015 | 9032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 fire praz
  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina mare
  • 1 pastranac
  • piper si sare dupa gust
  • 100g smantana
  • Unt pentru calit prazul
  • Apa (cat sa acopere bine legumele)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de praz:

Se curata cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Apoi se curata morcovii, spalam si taiem rondele. Am curatat telina o spalam si o taiem bucatele.
Pastranacul se spala si il taiem bucatele. Ceapa se curata si se taie bucati mai marisoare. Prazul se spala bine apoi l-am taiat rondele.

Untul se topeste intr-o cratita si adaugam prazul taiat rondele. Se caleste pana isi schimba putin culoarea, apoi adaug si ceapa. Adaugam si cartofii, morcovul, pastranacul si telina. Se toarna apa peste legume, atat cat sa le acopere bine.

Se condimenteaza cu sare dupa gust si lasam la fiert approx 1 ora, pana cand toate legumele sunt fierte foarte bine. In timpul fierberii se mai poate adauga apa peste legume, daca este necesar si a scazut foarte mult.

Dupa ce s-au fiert legumele si apa a scazut suficient, am pisat cu un blender vertical pana am obtinut o crema foarte fina. Daca supa crema a iesit prea groasa, se poate adauga apa, pana obtinem ce ne dorim. Condimentam bine cu piper alb si mixam din nou.

Se adauga smantana si mixam din nou.

Este delicioasa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]