Supa crema cu sfecla, cartofi, mere

de burdulea56 in Supe, 15 Mar 2011 | 6889 vizualizari

 

Acum in perioada de post, gustul mancarurilor mele este imbunatatit cu condimente pt carne de porc si multa verdeata. Condimentul de porc contine: usturoi, chimen, coriandru, maghiran, chili, cimbru, rozmarin, il gasiti in magazinele alimentare.

 

INGREDIENTE

  • 1 sfecla rosie,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa mica,
  • 2 cartofi,
  • 1 mar,
  • sare,
  • 2 lingurite condimente pt carne de porc,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • verdeata (patrunjel si marar de care eu nu ma despart primavara, mai ales ca sunt la indemana oricui),
  • paine prajita,
  • sare,
  • branza topita cu smantana.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema cu sfecla, cartofi, mere:

Intr-o oala punem la fiert 1,5 litri apa. Cand fierbe apa, adaugam curatate, spalate, taiate bucati subtiri sfecla(care fierbe mai greu, de aceea se taie subtire), ceapa, cartofii si marul, stropim cu zeama de lamaie sa nu se schimbe culoarea sfeclei. In timpul fierberii completati apa daca mai scade. Cand ingredientele sunt fierte, potrivim supa de sare, stingem focul. Spre sfarsit cand ingredientele sunt fierte adaugati condimentul pt carne de porc.

Scurgem din zeama intr-un bol, sau cana, apoi blenduim ingredientele, dupa care subtiem cu restul de supa. Intre timp punem la prajit paine, o rumenim pe ambele parti, o ungem cu crema de branza cu smantana, presaram verdeata tocata, taiem felia in cubulete si asezati cubuletele peste supa crema in farfurie. Daca doriti si va place, puteti adauga mai multa verdeata. Aceasta supa-crema se poate consuma si in post, fara crema de branza doar cu crutoane de paine prajita. Daca nu postiti este foarte gustoasa si cu adaos de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu sfecla, cartofi, mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]