Sos de usturoi (Aioli)

de La Ancuta in Pt. carne, 24 Oct 2010 | 11025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 ceasca ulei
  • 4 linguri smantana
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi (Aioli):

Se curata usturoiul si se piseaza. Se amesteca cu mustarul, se adauga galbenusul de ou si apoi uleiul, putin cate putin si se mixeaza bine (ca la maioneza).

Adaugam apa si zeama de lamaie si mai mixam putin.

La sfarsit se adauga smantana, se amesteca pana se omogenizeaza. Se potriveste de sare si se adauga patrunjelul verde tocat.

Se serveste la fripturi sau preparate din carne.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi (Aioli)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]