Somn la cuptor

de La Ancuta in Peste, 19 Dec 2010 | 23018 vizualizari

 

am ajuns sa fac si pestele pe care mi-l propusesem, dar s-a transformat in porc :))

 

INGREDIENTE

  • 1 somn fara cap si coada (intreg avea 1,7 kg)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 rosii sau bulion
  • 4 catei de usturoi
  • 2 ardei
  • 200 g cascaval
  • cimbru
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn la cuptor:

Pestele se curata, se spala si se sareaza. Se lasa la frigider 1 ora.

Intre timp curatam ceapa si o taiem julienne. Ardeiul si morcovul il taiem cubulete.

Intr-o tava pentru cuptor asezam bucatile de somn.

Punem deasupra ceapa taiata, ardeiul, morcovul, rosiile taiate marunt (sau bulionul) si usturoiul pisat. Presaram cimbrul deasupra.

Punem 100 g cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Acoperim cu capac si dam la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.

Scoatem apoi tava din cuptor si radem restul de cascaval deasupra.

Mai dam la cuptor, fara capac inca 10-15 minute.

Portionam si stropim cu zeama de lamaie.

Noi am mancat cu mamaliguta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cald cu peste