Sardine Escabeche

de elucubratiiculinare in Peste, 24 Mar 2012 | 7764 vizualizari

 

De ce Escabeche?
În bucătăria spaniolă Escabeche este un sos special folosit la sardine, sau mai bine zis un alt fel de a marina sardinele, pentru că escabeche pe spaniola înseamnă marinare.
La această rețetă se folosesc numai sardine proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 12 sardine proaspete,
  • 50 g făină,
  • 200 ml ulei (de preferat de măsline),
  • 1 ceapă mică,
  • 5 căței de usturoi,
  • 1 linguriță cimbru proaspăt (o crenguță),
  • 1 linguriță rozmarin proaspăt (o crenguță)
  • ,o frunză de dafin,
  • 3-4 fâșii subțiri coajă de portocală,
  • 1 ardei iute roșu mic,
  • 100 ml vin alb,
  • 3 linguri oțet balsamic,
  • sare,piper.
  • 200 g salată mixtă,
  • 1-2 roșii,
  • 1 mână de pătrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine Escabeche:

Se curăță sardinele, se spală și se zvântă.
Se condimentează cu sare și piper.
Se trec prin făină și se prăjesc în 100 ml ulei încins timp de 1 minut pe fiecare parte.
Când sunt gata se scot într-un vas și se păstrează la cald.
Uleiul în care s-au prăjit sardinele se strecoară, se adaugă restul de ulei și se pune pe foc.
Adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat feliuțe, cimbrul, rozmarinul, dafinul, ardeiul iute tăiat feliuțe, coaja de portocală, vinul și oțetul balsamic.
Se fierbe totul pentru aprox. 15 minute la foc mic. 
Salata se împarte pe patru farfurii.
Se aranjează câte 3 bucăți de sardine peste salată și se toarnă sos.
Ornăm cu pătrunjel verde tocat și roșii.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine Escabeche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sardine in aluat de bere