Sarmalute

de lilik in Porc, 9 Ian 2011 | 4502 vizualizari

 

am facut aceste sarmale impreuna cu mama mea draga....sunt delicioase...

 

INGREDIENTE

  • 3-4 verze murate potrivite
  • 1,500 gr carne tocata de porc(circa)
  • 2-3 pahare cu orez(pahar de plastic)
  • 1 ceapa
  • cateva linguri de bulion(9-10)
  • sare,piper
  • cimbru

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Prima data pregatim foile de varza.

Amestecam apoi carnea tocata cu ceapa data pe razatoarea mica,4-5 linguri de bulion,sare,piper si orezul spalat.

Luam cate o foaie de varza si punem cate putin din compozitia de carne,apoi rulam si inchidem la capete.tot asa pana teminam carnea.

Luam cateva foi din varza ramasa si le punem pe fundul oalei unde vom fierbe sarmalele,iar restul o tocam fideluta si mai punem putina peste foi,apoi punem 4-5 linguri de bulion,presaram cimbru si asezam sarmalele in forma de cerc pana le terminam.

Deaupra lor punem cealalta varza tocata, un pic de cimbru,acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc mic 2 ore circa(probati daca sunt fierte),invartim din cand in cand oala sa nu se lipeasca.

Servim dupa plac.

TIPS-URI

1

eu nu am gasit aici,dar puneti in oala si putina afumatura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale pentru Craciun 2015