Sarmale in frunze de vita de vie

de MotanLaOale in Porc, 9 Noi 2020 | 3851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • frunze conservate de vita de vie
  • 500g carne tocata amestec
  • 1 cescuta orez
  • 2 cepe
  • 1 lingura pasta tomate
  • 200g costita afumata
  • 3 rosii
  • 500g pulpa de rosii
  • 50ml ulei
  • vegeta
  • boia afumata
  • cimbru
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in frunze de vita de vie:

Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, pasta de tomate, condimente si se amesteca bine.

Frunzele de vita de vie se lasa la dezghetat.

Se ia o frunza, se pune carne in zona coditei, se pliaza lateralele si se ruleaza strans pana la varful frunzei.

Intr-o cratita se puneuleiul si un strat de frunze tocate. Eu am pus pe fund si niste sorici de la costita ca masura pentru ardere.

Se toana pulpa de rosii si se presara cimbru, piper si sare.

Se pun sarmalele una langa alta pe doua randuri iar in mijloc se pun bucati de costita.

Se pune pulpa de rosii, cimbru, piper si sare.

Se pun inca doua randuri de sarmale si costita la mijloc.

Se pune si restul de pulpa de rosii, cimbru, piper si sare.

Se acopera cu frunze tocate si felii de rosii.

Se pune apa sa le acopere si se fierb 20 de minute.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-50 minute.

Se servesc calde cu smantana.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in frunze de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta