Astazi pregatim niste sarmale bune asa cum le facea mama.
Pentru Reteta de sarmale ca la mama acasa sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne tocata, ceapa, oua, verdeata, frunze de varza, vin.
Gătitul este plăcere — curățenia de după… mai puțin. Chanteclair devine coechipierul oficial al celor care gătesc acasă: un ajutor vizibil, simpatic și eficient.
Cum se prepara Reteta de sarmale ca la mama acasa:
1. Taie ceapa marunt si caleste-0 in unt intr-o tigaie, apoi adauga si orezul si lasa citeva minute la inabusit. Lasa compozitia la racit.
2. Amesteca ouale cu carnea tocata si verdeturile, sare, piper.
3. Adauga ceapa si orezul si amesteca bine.
4. Aseaza pe fundul vasului 2-3 frunze intregi de varza, apoi formeaza un pat din varza tocata marunt, cimbru, marar uscat si costita afumata. Ia din compozitie cam cit o nuca si inveleste in frunzele de varza murata formandu-se sarmalutele.
5. Aliniaza pe patul de varza sarmalutele astfel: un rand de sarmalute printre care presara costita afumata, mararul si cimbrul verde, un rand de varza taiata marunt + costita afumata, alt rand de sarmalute …
6. Dupa ce le-ai asezat in straturi, pune sucul de rosii (dupa gust), putina apa si inveleste cu frunze intregi. Baga la cuptor la foc moale, circa doua ore.
A doua zi adauga din nou putin suc de rosii si un pahar de vin alb si lasa in cuptor inca doua ore.
Se servesc cu smantina, mamaliguta, ardei iute murat si vin rosu.
Mulțumită formulei sale super-puternice, Degresantul Universal îndepărtează grăsimea, murdăria și curăță în profunzime orice tip de depunere, chiar și pe cele mai persistente, de pe toate suprafețele. Datorită pulverizatorului special, care funcționează și cu flaconul orientat invers, poți ajunge în cele mai inaccesibile locuri fără să întorci bucătăria cu susul în jos și fără „acrobații” inutile. Îl poți folosi pe orice, pentru că funcționează peste tot.
Mai multe detalii aici: https://chanteclair.it/en/product_category/universal-degreaser/