Sarmale cu varza murata, la cuptor

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 5 Mar 2011 | 13347 vizualizari

 

Astazi mi-am propus sa fac sarmale in vas de lut.Deoarece de Luni intra in post la noi e obiceiul in aceasta sambata sa se faca sarmale.Va invit la o portie de sarmale!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 6 bucati ceapa
  • 200 g orez
  • 300 g slanina afumata
  • un borcan 420 g tocana de legume de casa
  • 200 g pasta de ardei
  • cimbru,sare,piper
  • ulei
  • 2 capatani varza murata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza murata, la cuptor:

Am pus la prajit in ulei slaninuta taiata foarte maruntAm lasat sa se prajeasca putin si pe urma am pus ceapa tocata fin.Am lasat ceapa sa se caleasca la foc mic.Intre timp am spalat orezul in mai multe ape.Am adaugat orezul peste ceapa si am lasat din nou pe foc pentru putin timp.Am pus pasta de ardei,tocana de legume si am lasat din nou sa se caleasca inca 10 minute.Am turnat aceasta compozitie peste carnea tocata.Am condimentat cu sare,piper si cimbru.Am amestecat foarte bine toate ingredientele.Am pus umplutura pe foi de varza si am infasurat sarmale pe care le-am asezat intr-un vas de lut.Se aseaza in vas in straturi sccesive,fara spatii intre ele.Deasupra se pune un strat de varza tocata.Am pus peste sarmale un pahar de ulei si am completat cu apa calduta.Am dat la cuptor la foc mic cca 3 ore.Si au iesit asa de bune ca merg sa mai mananc cateva.

TIPS-URI

1

Varza se tine la desarat cel putin 6 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza murata, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]