Salsa "mou"

de micki in Sirop / Compot, 9 Oct 2009 | 6297 vizualizari

 

Salsa "mou" este o crema foarte dulce pe baza de zahar si smantana dulce.Se foloseste in special pentru a garnisi inghetata,tarte si dulciuri in general.Salsa "mou" poate fi tinuta pentru mult timp intr-un recipient inchis,la rece(in frigider).Cand se doreste folosirea ei e de ajuns sa fie incalzita pentru cateva minute la "bain- marine".

 

INGREDIENTE

200gr de zahar 100 ml de smantana lichida dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salsa "mou":

zaharul se pune intr-o cratita ,la foc mic,se mesteca incontinuu pana s-a caramelizat frumos si uniform...atentie:nu trebuie sa fie prea inchis la culoare,altfel prinde un gust amarui crema...
Dupa ce s-a caramelizat zaharul, se da deoparte si se lasa 2-3 minute la racit.Intre timp se incalzeste smantana,si se pune toata odata in zahar,mestecand energic.

Se pune din nou pe foc si se amesteca pana devine o crema omogena.
La inceput va fi ceva mai moale salsa,dar in timp ce se raceste se va intari putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa "mou"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun hiperproteic din oua cu salsa de rosii