Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

de Patricia Iordache in Porc, 5 Iun 2013 | 28488 vizualizari

 

Am preluat aceasta reteta de la bucataras Viorelinho. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a reusit la fel de frumos, dar am si o scuza: am fost prea "sensibiloasa" cand am gatit si nici nu am avut rabdare sa las rulada la presat, peste noapte. In rest, a iesit minunat!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr. carne de porc (eu am folosit pulpa);
  • 1/2 borcan (400 gr.) de ciuperci;
  • 1 ou fiert;
  • 2 linguri cu smantana groasa si grasa;
  • 2 linguri cu ulei de masline;
  • 4 catei de usturoi;
  • 2-3 cozi de ceapa verde;
  • o mana de patrunjel verde;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper;
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci:

Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute.

Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate).

Amestecam smantana cu usturoi, sare si piper.

Taiem in felii oul fiert.

Incercam sa batatorim carnea cat mai mult, ca sa fie subtire. Astfel, se va rula usor si vom obtine o sectiune frumoasa (nu cum am obtinut eu ;).

Presaram carnea cu sare, piper, intindem pe toata suprafata sosul de smantana, adaugam ceapa si  patrunjelul tocat. Adaugam ciupercile, bucatile de ou fiert si rulam cat putem de strans, avand grija sa nu iasa prea multa compozitie.

Legam bine cu o ata si punem rulada intr-un vas yena pe care l-am uns cu putin ulei. Presaram deasupra putin cimbru.

Punem vasul la 200 grade, pentru 60-90 minute, pana ce rulada se rumeneste frumos.

Reteta originala prevede ca dupa ce scoatem rulada de la cuptor, sa o lasam sa se raceasca si sa punem pe ea o farfurie cu o greutate, apoi sa o lasam la rece minim 4-5 ore.

Eu nu am mai avut rabdare si am servit imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]