Rulada de curcan cu merisoare

de Oana in Curcan, 2 Dec 2012 | 12994 vizualizari

 

Perfecta pentru masa de Craciun!

 

INGREDIENTE

  • un piept de curcan de 1 kg
  • 200 gr bacon
  • o ceapa
  • 3 fire deceapa verde
  • 200 gr merisoare uscate
  • o legatura de patrunjel
  • 100 gr bagheta de paine
  • un ou
  • sare si piper 
  • cateva linguri cu ulei
  • Pentru sos:
  • 3 linguri gem de merisoare
  • 50 ml vin rosu
  • o lingurita de zahar brun
  • un baton de scortisoara
  • o steluta de anason
  • 5 cuisoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan cu merisoare:

Se prepara mai intai umplutura pentru rulada. Baconul se feliaza si se soteaza cu ceapa taiata cubulete si ceapa verde taiata rondele, impreuna cu 2 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se stinge focul si se lasa la racit. Painea se sfarama la robot. Intr-un castron se amesteca baconul cu ceapa, painea, patrunjelul taiat marunt, mersioarele si oul. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pieptul de curcan se spala, se sterge cu prosoape de hartie si se cresteaza din loc in loc, sa aiba peste tot aproximativ aceeasi grosime. Se pune umplutura la mijloc si se ruleaza cu grija. Cu ajutorul unei sfori se leaga rulada bine, sa nu iasa umplutura in timpul coacerii. Se aseaza rulada intr-un vas de iena, se stropeste cu ulei si se presara sare si piper. Se pune un pahar cu apa in tava (sau supa de legume), se acopera tava cu folie de aluminiu si se coace 30 de minute. Eu am pus pe langa rulada niste cartofiori intregi si am mai lasat apoi la cuptor, la foc mic, inca 30 de minute.

Pentru sos: se dau in clocot gemul cu vinul, se adauga zaharul si mirodeniile si se fierbe putin, pana incepe sa se ingroase. La final se scot cuisoarele si scortisoara din sos.

Se serveste rulada cu sos de merisoare si cartofi cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]